Hyvä lattiamateriaalit

Lattia tehdään usein pitkäaikaiseksi, yli vuosikymmenen kestäväksi, joten työ kannattaa tehdä kerralla hyvin. Lattialämmitys sopii melkein kaikkien lattiamateriaalien alle, mutta asia on hyvä tarkistaa myyjältä. Pidä kuitenkin huoli, että lämmitys on tasainen vuorokauden ympäri ja ettei maksimilämpötila ylitä . Vinyylilankun kulutuskestävyys on erittäin hyvä – kuten laminaatinkin. Kosteudenkestossa niissä on kuitenkin selvä ero.


Jos vinyylilankkulattialle kaatuu lasillinen vettä ja se jää siihen yöksi, lattialle ei käy kuinkaan.

Jos sama käy laminaattilattialle, se turpoaa eikä palaudu entiselleen, Raidén vertaa. Laminaatti, parketti, muovimatto, korkki vai laattalattia? Ennen valintaa on hyvä selvittää mikä lattiamateriaali sopii mihinkin tarkoitukseen. Olemme aikeissa remointoida vanhaa asuntoa ja näyttää siltä, että materiaaleista ei tule pulaa, mutta mikä olisi hyvä ja kestävä? Makuuhuoneissa ei niin väliä, mutta entä keittiö?


Onko jokin, josta on ehdottomasti huonot kokemukset? Jos joku tarjoaa asiatoman vastaukseni, niin ok,. Entinen on sauvaparketti 80-luvulta nyt olisi aika uusia lattia.


En mielellään haluaisi parkettia.

OLen miettinyt vinyylikorkkia tai vinyylilankkua. Nythän näistä on paljon ns. Toivoisin vilipittömiä ja rehellisiä kokemuksia niiltä, joilla on 1-vuotta ollut uusi lattia käytössä.


Aamulla yösähkön jälkeen jopa liian kuuma, jalat hikoaa heti eli ei hyvä. Illalla kun se on kylmä niin se erittäin epäterveellinen seistä, istua tms. Jaloille ilman kenkiä kaakelilattia on tuhoisa.


Nyt jo trendikkään lattiamateriaalin maineeseen noussut vinyylilattia onkin hyvä vaihtoehto laminaattilattialle ja parketille, sillä se täyttää näiden kriteereiden lisäksi myös monia muita sisustajan toiveita. Tässä jutussa esittelen tarkemmin tämän hetken trendikkäät lattiamateriaalit eli vinyylin ja vinyylikorkin. Yksi lattia keittiöön ja olohuoneeseen. Avautuipa keittiö olohuoneeseen tai vaikka ne olisivatkin eri tiloja, on hyvä ajatus käyttää samaa lattiaa molemmissa huoneissa. Se luo yhtenäisyyden tuntua ja saa kotisi tuntumaan suuremmalta - erityisesti jos kiinnität huomiota lattialankkujen asennussuuntaan.


Lattiaremonttia suunniteltaessa on hyvä tutustua materiaalivaihtoehtoihin (ks. alempana) ja kysyä sitten lisätietoja lattiaremontteja tekeviltä yrityksiltä. Keittiö ei vain ole kodin sydän. Asiantuntija neuvoo, mikä . Se on huone, joka joutuu kovimmalle kulutukselle modernissa kodissa.


Tämän vuoden mallistosta löytyy sekä houkuttelevia graafisia kuoseja että selkeitä puu- ja kivikuoseja. Vinyylilattia on käytännöllinen, kestävä, helppohoitoinen ja . Vietät todennäköisesti paljon aikaa jalkeilla keittiössäsi, joten vinyylilattia on hyvä sijoitus, jos kaipaat aavistuksen pehmeämpää ja hiljaisempaa alustaa. Vinyyli on erittäin vedenkestävä ja hygieeninen lattiamateriaali , joka on saatavilla useissa eri väreissä ja kuvioissa.

Moderni vinyylilattia voi olla täsmälleen parketin tai . Perinteisen parketin sekä kestävän laminaatin lisäksi lattiamateriaalina toimii myös vinyyli, jonka etuina ovat muun muassa veden-, iskun- ja. Laminaatit ovat kestävä, helppo ja parkettia edullisempi tapa päällystää lattia. Hyvä valinta kodin kevyen käytön kohteisiin, kuten makuuhuoneeseen. Suunnitteluvaiheessa on hyvä pohtia kodin pintoja myös . Testasimme erilaista keittiön lattiamateriaalia.


Sen sijaan nykyaikaiset parketit on nimenomaan suunniteltu lwttialämmityksen päälle asennettaviksi. Lattislämmityksessä ja parketissa on vielä sekin hyvä puoli , että niiden kanssa huonelämpötilaa ei välttämättä tarvitse lämmittää kovin korkeaksi, kun lämpöinen lattia saa huoneen tuntumaan mukavan lämpöiseltä jo vähän . Lakkapää toimii kyllä Oulun seudulla. Valkoinenlattia taitaa olla varsinkin tummahiuksissa perheissä vähän huono valinta ainakin tällaiselle laiskalle siivoojalle kuin minä ;) Tammi on hyvä sävy ja sitä meilläkin on jo ollut ennen sitä kirsikkaa ja noita luonnollisen puunsävyjä en oikein itsekään enää tahtoisi. Hinnaltaan muovimatto on kuitenkin jonkin verran halvempi kuin parketti mutta kalliimpi kuin suht hyvä laminaatti, kun ottaa sellaisen kunnon laatuisen, joka sitten kestää ihan erilailla. Ja sen asennushan on nykyään . Rakennushankkeen tärkeimpiin valintoihin kuuluu lattiamateriaalin ratkaiseminen.


Lattiamateriaalin valinnassa on hyvä käyttää apuna materiaalien vaatimuksiin ja ominaisuuksiin perehtynyttä henkilöä. Huolellisella perehtymisellä materiaalivalmistajien ohjeisiin . Palojen tyypillisin koko on 50x50cm. Tekstiilipalamattojen etuna on yleisesti myös hyvä ääneneristävyys. Tuotteilla on arvostettu GUT sertifikaatti, jossa puolueettomasti on testattu ja osoitettu, etteivät matot sisällä haitallisia orgaanisia yhdisteitä, karsinogeenejä, raskasmetallivärejä, emissiopäästöjä (TVOC, VOC, SVOC) ja . Kovissa lattianpäällysteissä valikoimamme koostuu sekä kotimaisesta valmistuksesta että omista maahantuontituotteistamme.


Parketeissa meillä on tarjota laadukas Lamella tuoteperhe, sekä lisäksi eksoottisempia puulajeja sisältävä Woodline mallisto. Laajasta Karelian parkettivalikoimasta löytyy helposti oikea tuote . Aiheeseen hyvä lattiamateriaalit liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit