Puun öljyäminen ruokaöljyllä

Ruokaöljy puun käsittelyyn? Kun ei viittis ostaa kunnon jalopuuöljyä yhden ison, arkisen puupöydän takia ja halpaa . Tämän estämiseksi puinen leikkuulauta tulee öljytä heti ostamisen jälkeen ja noin kuuden kuukauden välein tästä eteenpäin. Esimerkiksi pellavaöljy ja risiiniöljy soveltuvat puun pintakäsittelyyn.


Hyvä vaihtoehto on puun öljyäminen.

Jos pinta öljyn kuivumisen jälkeen ei tyydytä, voi pinnan hioa öljyhiontana samaisella öljyllä. Kylmäpuristettu kiihdytetty pellavaöljy kuivuu hitaasti ehkä noin parissa päivässä imeytyen syvälle puun sisälle. Kiinanpuuöljy kuivuu taas todella nopeasti, joten imeytymissyvyys jää . Joidenkin puisten leikkuulautojen mukana . Puisen leikkuulaudan öljyäminen voidaan yleensä suorittaa pellavaöljyn avulla. Jos olisit joskus perehtynyt vähänkään puun pintakäsittelyyn, tietäisit että rypsiöljy imeytyy puun sisään eikä jätä puun pintaa liukkaaksi.


Käyttäytyy siis samalla tavoin kuin puunsuojauksessa paljon käytetty pellavaöljy. Esimerkkiksi puisen leikkuukaudan käsittelyyn rypsiöljy (ja muukin ruokaöljy ) sopii .

TuulaI sanoi: ↑ Näytä alkuperäinen viesti. Olet aivan oikeassa, ei kannata laittaa oliivi- tms ruokaöljyä , koska ne härskiintyvät ja lauta alkaa haista pahalle ja saattaa antaa leikattaviin tuotteisiin pahaa makua. Pellavaöljy on tähän tarkoitukseen parhain. Tammipöydän öljyäminen 8. Saunalauteiden öljyäminen. Puutason öljyämisestä (taas) 5. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu.


Keskustelu - Millä pitää öljytä keittiön puista työtasoa? Minä ainakin öljyän puisen mäntyisen leikkulaudan ihan perus ruoka-öljyllä. Myös esimerkiksi Kiinanpuu - öljy on toimiva aine tähän käyttöön.


Se onko öljyssä liottimia vai ei, . Puhdasta, vaaleaa maalaamatonta puuta. Sitten minulla on vanha bokken, jota en ole koskaan käyttänyt. Jos näin on, onko parasta rypsiöljy vai oliiviöljy vai mikä?


UV-säteilyn vaikutusta samoin kuin ihmisen ruskettunut iho. Ja ne kalliimmat hyvin sävyttävät öljyt taas ovat suurelta osin pelkkää liuotinta, jolloin ne eivät saa puuta yhdellä käsittelyllä tarpeeksi hyvin öljyllä kyllästetyksi.

Aloin paloturvallisuusjuttuja miettiä, ja tämmöistä aprikoida: Palaakos pellavaöljypohjaisella öljyllä tms käsitelty puu helpommin, vaikeammin vai yhtä helposti kuin käsittelemätön puu ? Tavallisista kodin ruokaöljyistä oliiviöljy ei härskiinny kamalan hajuiseksi kuten rypsit, rapsit ja auringonkukat. Sitä voi siis käyttää ainakin. Seuraavana päiv änä mitatut bakteeripitoisuudet ovat olleet samasta lähtötasosta muovilla hirmuinen ketto pinnassa ja puu miltei bakteeriton. Sitten kysymykseen, itse ajattelin että öljyäisin ekaksi ohennetulla pellavalla muutamia kertoja ja sitten kiinapuu - öljyllä (by biltema). Nyttemmin olen ajatellut että jos pelkästään kiinapuu - öljyllä öljyäisin, kun käsittääkseni kuivuu paremmin kuin pellavaöljy.


Miten te arvois kv-väki öljyäisitte työtasoni? Ei tuolla öljyllä mikään kovin kummoinen puhdistusvaikutus ole, itse puhdistan otelaudan tärpätillä. Mutta öljy voitelee kyllä lautaaa ja pitää sen kosteana, ei pääse kuivumaan. No joopa joo tietysti imee.


Erilaisia kalusteöljyjä ja öljyvahoja on markkinoilla paljon ja jotkut niistä ovat päällemaalattavissa. Ei haittaa, vaikka ulkokalusteet seisovat sateessa. Maasta pöydän ja tuolin jalkoihin pääsevä kosteus on huonompi juttu.


Puun päät imevät itseensä kymmenen kertaa enemmän kosteutta kuin laudan höylätyt sivut. Laita jalkojen alle purkin kansi, jonka täytät öljyllä ja anna puun imeä öljy itseensä muutaman vuorokauden. Lautaa tulee öljytä säännöllisesti noin puolen vuoden välein.


Tarkoitukseen sopii parhaiten pellavaöljy sillä ruokaöljyt saattavat härskiintyä ja parafiiniöljyssä taas on varsin voimakas tuoksu ja maku. Toimenpide uusitaan kunnes pinta jää . Paras ja hygieenisin leikkuulauta on puinen joka on sahattu niin että puunsyyt ovat pystyssä veistä kohti. Välillä sitä on hyvä öljytä mutta siihen on paras käyttää ihan tavallista ruokaöljyä , esim.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit