Vanhan maalin päälle maalaaminen kokemuksia

Olen maalannut useita vesiohenteisella maalilla maalattuja seiniä uudelleen liuotinpohjaisilla maaleilla (esim. alkydi ja akryylimaaleilla) eikä yhdessäkään kohteessa vanha vesiohenteinen maali ole sulanut alla. Suositeltavaa tuo ei ole ja kannatta kokeilla ensin pienellä alueella miten maali käyttäytyy! Kun autoon vedetään uusi maalipinta päälle , niin onko tapana vain hioa vanha maalipinta karkeaksi ja vetää pinta vai vetää pohjamaali vanhan maalinpäälle ja sitten vasta päälle maalata ? Maalasin vanhan pöydän pinnan, ja maali kuplii.


Millä maalilla voin maalata lapseni leluja?

Voinko maalata suoraan tapetin päälle ? Miksi en saa maalarinteippiä siististi irti seinästä? Jos vedät maalia vanhan maalipinnan päälle , pinta kannattaa pestä maalipesuaineella. Pesuaine sekä puhdistaa seinän liasta ja rasvasta että muuttaa kiiltävää pintaa himmeämmäksi, jolloin maali tarttuu siihen paremmin. Kovat ja kiiltävä pinnat kannattaa karhentaa hiomapaperilla ja pyyhkiä tämän . Vanha maali on paikoitellen lähtenyt kokonaan pois.


Riittääkö, jos vetäisee päälle pari kerrosta talomaalia, vai pitääkö käyttää ensin alle jotain pohjamaalia? Lauantain kauppakäynnillä partio selitti myyjille, että pitäisi maalata rantasauna uudelleen.

Maalaus onnistuu varmimmin, jos tietää, mitä vanha maali seinässä on. Maalauksen säännöt menevät niin, että vesiohenteisen maalin päälle voi panna vain uutta vesiohenteista maalia. Pentsun ohjeiden lisäksi, vanhan maalipinnan pesu jollain maalarin pesulla ( kaliumhydroksidi) auttaa uutta maalia tarttumaan paremmin. Tietysti jos vanha maali hilseilee tai ei muuten pysy kunnolla kiinni (mikä onneksi sisäseinissä taitaa olla harvinaista), ei sen päälle kannata uutta laittaa ennen . Vesiohenteisen päälle voi maalata vain vesiohenteisella, mutta öljymaalin päälle käy lisäksi vesiohenteinen. Miten valitaan maali vanhaan pintaan?


Vanhan pinnan maalauksessa voidaan päästä yhdellä pintamaalauskerralla , mutta vanhassakin pinnassa puupuhtaaksi hiotut kohdat käsitellään, kuten . Kärryssä ei ole vanhaa maalikerrosta , vain ruosteista rautapintaa. Itselläni hieman huonoja kokemuksia tuosta hammerista koska ei oikein näy pysyvän. Jos vanha maalikerros on hyvin kiinni, riittää, että siitä rapsuttaa lohkeilleen maalin pois, Höglund sanoo. Jos huonekalussa on koloja tai naarmuja, kitataan ne pohjamaalin levittämisen jälkeen.


Ennen välimaalia kittipaikat vielä hiotaan. Mahdollisen irtoavan maalin poiston jälkeen huonekalu hiotaan . Pintamaalin päällemaalausaika on vuorokausi ja tuosta kannattaa pitää kiinni vaikka maalipinta tuntuisi sormin sivelemällä jo kuivalta. Jos et ole varma vanhasta maalin laadusta, valitse vesiohenteinen, sillä se sopii kummallekin maalipinnalle. Punamultamaalin päälle käy vain itse keitetty tai tehdasvalmisteinen .

Seinät kyllä kannattaa pestä esim. Pesu pehmentää ja himmentää vanhan maalin pintaa ja parantaa tarttuvuutta. Sitten kittaat kolot, maali ei peitä koloja, pikemminkin korostaa niitä. Jos haluat ensiluokkaista jälkeä, poista jalka- ja karmilistat ja sähkörasioiden kannet ennen.


Oikeastaan tästä syystä meidän kodin seinät saivat uuden maalipinnan , koska on huomattavasti helpompaa alkaa maalaamaan päälle kuin repiä soiro. Täytyy sanoa, että kodin yleisilme raikastui silmissä uuden harmaan maalisävyn myötä, vanha beige alkoi näyttämään tunkkaiselta ja täytyy olla iloinen . Vanha öljymaalikalvo on myös kova ja hauras. Taloussprii on hyvä apu maalin tunnistuksessa. Puhdista ensin pieni alue maalipinnasta talousspriillä kastellulla rievulla. Talon ulkoasu on verhoiltu leveällä ponttilaudalla ja maalattu joskus lateksi maalilla.


Tulevana kesänä olisi tarkoitus poistaa vanha maali ja maalata talo uuden väriseksi. Mitä maalia suosittelette? Lateksi maali poistetaan huonon . Kysyin asiaa maalikaupan myyjältä ja hän piti minua kai ihan pöljänä ja sanoi ettei kai niitä saisi myydäkään jos ne lahottaisivat ja vahingoittaisivat taloa ja EU. Eihän se vaadi mitään erityistä pintakäsittelyä, kun vanhan päälle vetää. Olen ajatellut maalata vanhan pyöräni uudestaan.


Pyörä on jo aivan surkeassa kunnossa ja minulla on parempi pyörä kyllä, mutta olisi hauska laittaa vanha pyörä kuntoon ja katsoa että minkälaista jälkeä saa. Siksi kysyisin nyt, että tarviiko ottaa entiset maalit pois, jos pois niin millä ? Mulla on uudes asunnossani makuuhuoneessa karsee vanha tapetti. Uskallanko vetää päälle vaikka valkoisen maalin ? Vaarana on kai tapetin kupruilu jos se kostuu pahasti maalista.


Onko maalin tyypillä väliä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit