Tapetointi muovitapetin päälle

Muovitapetin päälle maalaus ihan eri juttu kuin tavalliselle kuivan tilan tapetille enkä ikinä kehottaisi maalaamaan tavan tapetin päälle. Itse tein saman urakan pari viikkoa sitten. Laittaisit uuden muovitapetin vanhan päälle.


Kosteuden kestävällä muovitapetti liimalla. Niin kummalliselta kun se kuullostaakin niin maalaa ensin vaikkapa Tikkurilan repko pohjamaalilla joka on muuten ulos muovitettuihin pelteihin .

Hei, Wc:n seinässä on muovimatto. Voiko sen päälle laittaa esim. Vai mikä olisi mielestänne paras ratkaisu pinnoittaa seinä? Onko sinulla Pönkki tieteellistä tietoa tai käytännön kokemusta tai muita perusteita väitteillesi. Silloin kun taloyhtiömme asukkaat laatoittivat tapetin päälle kyse oli katastrofin alusta eli tapettien alareunojen saumat alkoivat kipristellä suihkutilan kohdalla.


Silloin ei taidettu vesieristeiden jaloa taitoa, eikä se ollut luvallistakaan . Onko kukaan teistä maalannut kylppärin muovitapetteja , ja olitko tulokseen tyytyväinen?

Pussit korjasin tekemällä tapettiin pienen reiän ja ruiskuttamalla siitä pienellä lääkeruiskulla pari millilitraa kontaktiliimaa tapetin taakse ja sen jälkeen kiristämällä pyykkitelineen avulla laudanpätkät päälle yön yli. Tarvikkeet tapetin poistoa varten 12. Maalia tapettien päälle ? Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Vinyylitapetin päälle maalaaminen? GzRDSlKLbVälimuistissa 4. Asunnossani on muutamassa seinässä lievästi kohokuvioista vinyylitapettia, jonka väri ei miellytä.


Tikkurilan sivuilla sanotaan, että voi maalata päälle jos tapetti on hyvin kiinni. Tapetti ei päästä kosteutta lainkaan . Nyt voit maalata suoraan tapetin päälle ja pääset vihdoin helposti eroon tupakanpoltosta aiheutuneista tahroista. Minulla on kaakelit suoraan muovitapetin päällä kiinni, tosin wc:ssä, joka on kuiva tila.


On ne siinä pysyneet jo toistakymmentä vuotta. Tosin aika ratkaisevaa on se, miten hyvin se muovitapetti on liimattu alustaansa eli jaksaako kantaa kaakeleiden painon. Tähän tosin auttaa se, että aloittaa kaakeloinnin tasan lattista, jolloin . Kovasti kaipailisin apuja tuon tapettiasian suhteen :) Jotenkin ei huvittaisi alkaa sitä repimään irtikään. Onko sulla kokemusta tai tietoa, voiko maalata muovitapetin päälle ?

Meillä on kodinhoitohuoneessa ällö muovitapetti jonka haluaisin maalata tai tehdä sille jotain! Itse maalasimme myös tapetin päälle ,koska entinen tapetti oli niin tiukasti liisteröity,että yhden seinän tapetinpoistoon meni päivää. Kylpyhuoneessa on lattiassa klinkkeri ja seinissä ns. Tapetin alla on käytetty vesieristeenä mustaa pekkaa.


Osa seinistä on betonia osa Gyprocia. Jos ei, niin miten tapetin saa parhaiten pois? Seinän uudelleen tapetointia – vanhan tapettipinnan päälle ei yleisesti suositella, sillä seinässä oleva vanha tapetti saattaa reagoida ei toivotulla tavalla kiinnityksessä käytettävään liisteriin tai pohjamaaliin.


Tästä syystä onkin syytä selvittää onnistuu tapetointi vanhan tapetin päälle – vai onko seinän uudelleen tapetointi. Koska aina ei voida olla varmoja siitä miten hyvin tapetti on seinässä kiinni, on suositeltavaa poistaa tapetti ennen maalausta. Siksi pohjatyöt kannattaa tehdä erityisen huolellisesti. Jos seinässä on entuudestaan tapettia , se kannattaa ehdottomasti poistaa.


Vanhan tapetin päälle tapetoitaessa haittapuolena on myös se, että ei voida . Jos kyseessä on vahva muovitapetti , niin osassa tapeteista muovikerroksen saa pois kaistan nurkista vetämällä. Tällöin seinälle jää pohjapaperi, jonka päälle voi tapetoida. Jos tapetti ei irtoa näin menetellen, niin muovipinnan voi rikkoa piikkitelalla ja sen jälkeen tapetti tulee kastella liisterivedellä, jolloin liiterivesi pääsee . Millä voin maalata saunan betonipintaisen palomuurin? Käsittelin puulattian pellavaöljyllä.


Miksi lattia tuntuu tahmealta? Aion maalata huoneistoni kaikki sisäseinät. Voinko maalata suoraan tapetin päälle ? Joskus osa teipistä jää . Edellinen tapetti on ollut n. Eli, jos tapetti on (ja todennäköisesti on) laitettu jo rakennusvaiheessa, niin kuinka isolla todennäköisyydellä alla ei ole pohjamaalia? Siis onko yleistä, että tapetit laitetaan suoraan levyjen päälle pelkän tasoituksen jälkeen.


Tiedän ainakin Älvsby-talojen kohdalla näin olevan, jos talotehdas tapetoi. Tämä talo ei ole älväri, . Välimuistissa Sandudd Tasoitetapetti on tuote, jolla saa helposti ja nopeasti sileän pinnan tapetointia varten. Esimerkiksi rapatulle seinäpinnalle tai tekstiili- ja lasikuitutapetin päälle tapetoitu tasoitetapetti tekee pinnasta tasaisen varsinaiselle tapetoinnille. Lataa tasoitetapettiohje (PDF-tiedosto) . Nyt kun maalihuurut ovat laskeutuneet niin tässä lupaamiani kuvia meidän pintaremontista.


Kuten olen aiemmin kertonut, meidän kodin seinissä on kaikkialla tapettia , huono valinta näin jälkikäteen ajateltuna :D Eräs lukija vinkkasi minulle jokin aika sitten, että tapetin päälle pystyy maalaamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit