Talon maalaus värin valinta

Värejä on ammennettu suomalaisesta väriperinteestä sekä uusista värimaailman suuntauksista . Kaunis Talo -ulkoväriyhdistelmiä on erilaista värilastun muodossa. Tikkurilan värikartoista kohteeseesi sopivan sävyn. Voit kokeilla sävyjä valmiisiin kohdekuviin tai ladata kohteestasi kuvan ohjelmaan.


Julkisivun värin valinta ei aina ole yksinkertaista. Lukemalla neuvot ja vinkit valinta helpottuu.

Jos tehtävä on mahdoton, suunnittelupalvelu auttaa. Värit näyttävät aina vaaleammilta ja kirkkaammilta suurella pinnalla, luonnon vahvojen värien ympäröimänä kuin väri kartan pienessä värimallissa. Neuvoja julkisivun värin valintaan.


Talosi ulkomaalaaminen on henkilökohtainen päätös, jolla vaikutat koko suomalaiseen maisemaan. Kun Sävylä-suunnittelija alkaa kysellä pariskunnalta talosta , ymmärtää, että talon ulkomaalin valinta ei ole ihan yksinkertainen juttu. Koska talon ulkomaalaus on jo itsessään kova urakka, Virve suosittelee ottamaan vanhojen puitteiden kunnostuksen ihan omaksi kesäprojektiksi. Kokeile miltä kotisi tai huvilasi näyttää eri väreissä. Testaile myös sisätilojen värityksiä, ja löydä oma tyylisi.


Itse pystyn maalisävyä valitessani tuijottamaan kahta eri värilastua jopa useamman tunnin, saamatta minkäänlaista päätöstä aikaiseksi.

Värisilmän Sävylä-palvelu tarjoaakin meille ikuisille pähkäilijöille auttavan kätensä, mitä tulee ulkomaalien valintaan. Ulkomaalien kanssa kun kannattaa valita väri , joka . Esimerkiksi kaava-alueilla on tarkat säädökset siitä, minkä väriseksi talon saa maalata. Jos alue ei ole kaavoitettu, on valinnanvaraa enemmän, mutta ympäristöä ei saa silti unohtaa. Värisilmä -kauppias Virve Nyman kehottaa katsomaan, minkälaisia värisävyjä ympärillä olevissa rakennuksissa on käytetty.


Olemme aikeissa uusia puuverhoillun talomme ulkoseinien ja katon maalauksen. Millainen merkitys maalin värillä ja sävyllä on talon rakenteiden lämpenemiseen auringon vaikutuksesta? Jos päädymme tummaan väriin , lämmittääkö aurinko taloa tehokkaammin kuin jos ulkoväri olisi vaalea? Vaikka maali oli alustavasti valittu jo viime syksynä, sopivaa maalia haluttiin kartoittaa vielä toiseen kertaan. Nyt talo oli käytännössä jo raavittu täysin puhtaaksi vanhoista maaleista.


Toisella kyselykierroksella yritettiin hieman saada selville sitä, löytyisikö työvaiheisiin . Kuisti olisi samalla muutoksen kohteena. Kysynkin nyt mistä olette saaneet opastusta talon värivalintaan ? Olen käynyt ja ei kiitos. Oletteko saaneet apua muualta? Mistä telineet, nostolavat?


Talon värin vaihtajan kannattaa sutia ensin koemaalia. Pettymys voi olla iso, jos värin valinta on epäonnistunut ja rahat ovat menneet vääriin maalipurkkeihin. Ennen kuin talkooväki tarttuu pensseliin, kannattaa käyttää hetki aikaa puutalon maalausprojektin suunnitteluun, värien ja tuotteiden valintaan sekä tutustua maalausohjeisiin.

Oikein tehty, laadukas ulkomaalaus pysyy puhtaana liasta, säilyttää värinsä sekä pitää talon siistinnäköisenä. Huolellinen maalattavan pinnan esikäsittely on. Pintamaaliksi voit valita NORDICA EKO tai NORDICA MATT Talomaalin tai hengittävän VISA Peittosuojan.


Uusi VISA Peittosuoja jättää puunsyyt . Jos sokkeli kaipaa kokonaan uutta väriä , sokkelin voi maalata sokkelimaalilla. Tela tai sivellin käy hyvin maalausvälineeksi. Värisävy kannattaa valita talon värin mukaan.


Harmaa on yleisin sokkelin väri , mutta kannattaa valita toki sellainen, joka sopii talon väriin. Olimme pohtineet talon maalia ja väriä jo pitkään, mutta sitten valinta tulikin kesällä vähän yllättäen eteen ja päätös piti tehdä melko pikaisella aikataululla. Tajusimme nimittäin ennen juhannusta, että Ollikaisen porukan rakennustelineet olivat oivasti paikallaan myös talon maalausta varten. Voit ladata älypuhelimeesi sovelluksen ja katsoa, miltä talosi näyttää maalauksen jälkeen.


Se on helppoa ja ilmaista! Ikkunat ja seinät on maalattu aiemmin perinteisin värein. Maalaa talosi puhelimella! Parilla klikkauksella näet, miltä talo näyttäisin punakeltaisena. Ota selvää, mikä maali seinässä nykyään on (öljypohjainen vai akrylaattimaali) ja tee uuden maalin valinta sen mukaan.


Mielellään saman tyypin maalia, mutta muutkin vaihtoehdot mahdollisia. Jotkin maalit on kertalevitteisiä, eli maalaus yhteen kertaan riittää, tulipa väriksi mikä . Emme halua kuitenkaan kirkkaan mintunvihreää taloa emmekä myöskään kuusenväristä tummaa taloa. Ihan lopullista väriä emme ole vielä valinneet, värejä on pakko kokeilla laudanpätkiin tontilla siinä vaiheessa kun talon maalaus on ajankohtainen. Alla olevien talojen värit ovat kuitenkin jo hyvin lähellä . Jännä miten paljon maalaus muuttaa talon ilmettä.


Valitsimme talon sävyn jo silloin kun haimme rakennuslupaa. Lupa vaati sävyn ilmoittamisen. Tuolloin mietimme, että valitaan nyt joku sävy ja muutetaan sitä tarpeen mukaan.


Tuntui hankalalta valita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit