Rinnan korjausleikkaus toipuminen

Menetettyä rinnan muotoa voidaan kuitenkin palauttaa erilaisten korjausleikkausten tai rinnan sisään tai liiveihin asennettavien proteesien avulla. Paula on toipunut kuukausi sitten tehdystä rinnankorjausleikkauksesta hyvin, vaikka ensimmäisinä viikkoina jo sängystä ylösnouseminen oli haastavaa. Rinnan rekonstruktio on monelle tärkeä ja odotettu etappi toipumisen tiellä. Uuden rinnan rakentaminen on vaativa eikä ihan riskitönkään prosessi, jonka toteuttaminen on huippuammattilaisten tiimityötä. Mihinkäs minä laitoin sen muovitissin?


Paikannettuaan rintaproteesinsa saunan pesuhuoneen.

Minulta on rintasyövän takia leikattu toinen rinta pois ja olen menossa korjauttamaan rintani. Korjausleikkaus tehdään implantilla. Jotenkin minua pelottaa tämä leikkaus ja epäilen onko sittenkään järkevää.


En ole enää nuori ja toipuminen leikkauksesta myös jännittää. Toisaalta taas minulla toinen rinta. Voisiko kenties joku tälläisen rinnan korjausleikkauksen kokenut tai muuten siitä enemmän titävä kertoa enemmän operaatiosta? Olisi kiva kuulla yleisesti koko operaatiosta, niiden tuntemuksista joille se on tehty ja ihan mitä vaan muuta aiheesta.


Rintasyövän vuoksi poistettu rinta voidaan rakentaa uudelleen välittömästi poiston yhteydessä tai myöhäiskorjauksena, kun potilas on toipunut syöpähoidoista. Teemme rintaleikkauksia myös miehille esimerkiksi gynekomastian eli .

Jos elän vaikka 85-vuotiaaksi, minulla on vielä melkein vuotta aikaa elää tämän uuden rinnan kanssa. Sairasloma kestää 2–viikkoa. Proteesipotilaat, joille proteesit on laitettu rintalihasten alle, saattavat hyötyä lihaksia rentouttavasta Diapamista erityisesti yöllä. Muista juoda runsaasti niin. Pahimmillaan turvotus ja kireys on toisena päivänä leikkauksen jälkeen, ja se laskee viikossa, mutta kudokset toipuvat lopulliseen muotoon noin 4-kuukaudessa.


Rintaleikkausten jälkeen oleellista on hyvä tukiliivi, joka sementoi rinnat paikalleen ja antaa niille aikaa parantua ja toipua rauhassa. Toki tässäkin on poikkeus: . RINNAN KORJAUSLEIKKAUS LD-KIELEKKEELLÄ JA TARVITTAESSA PROTEESILLA potilasohje. Rinnan haavat on suojattu teipeillä, joita suosittelemme käyttämään vähintään kaksi viikkoa haavojen. Liikunta edistää leikkauksesta toipumista.


Vatsalle jää pitkä poikittainen arpi, sekä arpi navan ympärille. Rintojen syövän jälkeiset korjausleikkaukset. Toinen tavallinen omakudossiirre on latissimus dorsi (LD) lihaksen kääntäminen . Jo ensimmäisessä rintasyöpäleikkauksessa otetaan huomioon rinnan ulkonäkö tulevaisuudessa. Jos muita syöpähoitoja ei tarvita, uusi rinta voidaan.


Projektin tehtävänä oli laatia internetsivusto. Työhakemuksia olen lähettänyt aina, kun avoimia paikkoja on tullut haettaviksi. Tervehtyminen on hyvässä käynnissä.


Hiukset ovat kasvaneet ja rinnan korjausleikkaus odottaa tulevaisuudessa.

Henkisellä puolella toipuminen kestää vielä vuosikausia, Outi arvioi. Positiivisella asenteella on ollut valtavan . Rinnan kasvain- ten kirurgia suunnitellaan yksilöllisesti, jolloin valittavaan hoitoon vaikuttavat kasvaimen laatu, potilaan ikä ja rakenne sekä hänen omat toiveensa. Piia Hakomäki suri rintasyövän takia menettämäänsä rintaa ja halusi uuden rinnan heti, kun mahdollista. Kun pahimmasta kuopasta oli päästy ja toipuminen alkoi, iski paniikki: miten elämä voi jatkua tämän näköisenä? Jotkut päättävät jatkaa elämäänsä ilman korjausleikkausta , ja hyvä niin.


Koska Sarin syöpähoitoprosessi oli sujunut niin hyvin, niin fyysisesti kuin henkisesti, hän ilmoitti yksivuotistarkastuksessaan olevansa valmis rinnan korjausleikkaukseen , uuteen rintaan. Rechardin ja Ikonen ovat esittäneet, että häpeä on reaktio hyväksyvän vastavuoroisuuden puutteeseen. Leikkaus kuitenkin epäonnistui. Seksuaalisuus minuuden ydinalueena on vahvasti sidoksissa siihen, minkälaisen vastauksen se herättää toisissa.


Uskon, että jokainen nainen toivoo tulevansa naisena ja seksuaalisena olentona . Poistetun rinnan tilalle voidaan rakentaa uusi rinta useammalla tavalla ja kullekin potilaalle soveltuvin menetelmä suunnitellaan hoitavan plastiikkakirurgin kanssa. Kielekkeen ihossa ei välttämättä ole kovinkaan hyvää tuntoa, sen sijaan jäljelle jäävään rinnan ihoon palautuu usein varsin hyvä tunto. Rinnan alue on usein leikkauksen jälkeen mustelmainen (erityisesti välittömän uudelleenrakennuksen jälkeen) ja turvotuksen laskeutuminen ja mustelmien poistuminen voi viedä useita .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit