Puupenkin rakentaminen

Ensimmäiseksi katkaistaan materiaalit oikeisiin mittoihinsa. Istuinosan laudat voi jättää tässä vaiheessa hieman pidemmiksi ja katkaista päät suoriksi vasta viimeisenä. Halutessaan jalat voi viistää kuvassa näkyvällä tavalla. Penkin rakentaminen aloitetaan istuinosan kokoamisella. Seuraavaksi kiinnitetään . Koko penkki rakentuu samasta sahatavarasta.


Paksun puun ansiosta yksinkertaisesta ja suoralinjaisesta rakenteesta tulee tukeva. Samalla rakenteella voit tehdä pidemmänkin penkin , ja myös istuimen syvyyttä on helppo lisätä. Penkki on siisti, sillä ainoat näkösällä olevat ruuvit ovat penkin takapuolella. Yksinkertainen puupenkki on omiaan puutarhan suojaiseen nurkkaukseen.


Lievä kourumuoto tuo istuinmukavuutta. Sorapatja vie veden nopeasti pois penkin jalkojen ulottuvilta. Helppo penkki puutarhaan: Kokoa tiiliä penkin jaloiksi haluamasi välimatkan päähän toisistaan. Katso videolta, miten voit itse tehdä patinoituneen, elämää nähneen pinnan puiseen kalusteeseen.


Samalla näet, miten helposti yhdestä leveästä raakalaudasta valmistuu näppärä penkki. Mittaa ja sahaa penkin osat. Onko täällä kukaan tehnyt itse satulaa? Olisiko jollakin hyviä ehdotuksia tähän?


Puikkohitsi on, mutta silläkään ei . Voiko joku viisas laittaa saunan alapenkin tekohjeet (laudat pitkittäin)? Pihapenkin voi rakentaa itse lukemattomin eri tavoin. Löydät näiltä sivuilta ideoita ja ohjeita, joiden avulla voit rakentaa itse oman pihapenkkisi. Siihen tarvitaan vain huolellista otetta sekä kärsivällisyyttä, sillä . Penkin valaminen betonista on helppoa ja halpaa. Tämä penk-ki on kuitenkin poikkeus, sillä se syntyy vain kahta eri puutavarakokoa ja yhtä ruuvikokoa käyttämällä.


Lisäksi lähes kaikki penkin osat sahataan suoraan kulmaan, mikä myös osaltaan helpottaa työskentelyä. Vaikka penkki on äärimmäisen helppo rakentaa , sen ulkonäöstä tai kestävyydestä ei . Strömsön Jim päätti nikkaroida oman penkkinsä männystä ja maalata sen merensinisellä sävyllä. Näitä tarvitset: Penkin kaikki osat on tehty männystä. Etusarja, penkin alla oleva sarja, selkänoja ja kaikki istuinlaudat on tehty mm:n puusta. Etujalat, alemmat sarjat etu- ja takajalkojen välissä . Pieni penkki rauhalliseen paikkaan puutarhassa.


Tyynyjen avulla saat lisää mukavuutta. Tyylikkäällä puutarhapenkillä on mukava lepuuttaa jalkoja ilta- auringon paisteessa. Saat myös lisää istumapaikkoja ulkojuhlien vieraille.


Itse rakentamalla saa haluamansa korkuisen. Valmiitakin kehikoita voi laittaa päällekäin, kunhan varmistuu rakennelman vakaudesta. Penkin korkeus helpottaa hoitotöitä, jos maan tasolle kyykistely on hankalaa.


Viljelmän multapinta voi olla . Tee itse penkki puun ympärille. Viihtyisä istuskelupaikka puun ympärille on helppo rakentaa. Vasemmanpuoleinen piirros on muotopalikoiden N kaavio, jossa yksi ruutu vastaa yhtä senttiä.


Oikealla on pohjapiirros pöydän muotista sekä puolikas penkin muotista. Näissä mitat ovat lopullisen valoksen mittoja, siis muotin sisämittoja. Kumpaakin kokoa tarvitaan yksi muotti. Suluissa on penkkien muotin.


Lauteiden rakentaminen aloitettiin tietenkin rungosta, johon jo suunniteltiin kiukaan paikka rungosta ja tulevista lauteista läpi. Pitkään mietin, että miten ylälaude tulisi tehdä mutta lopulta otin vain saunasta mitat ja tein ylälauteeksi tuommoisen penkin autotallissa. Sinne voisi joskus rakentaa penkin ja pöydän. Lahja sievistelee puheissa rakennusta huvilaksi tai kesäasunnoksi.


Onni sahaa verannalla keittiön ovea pystykoolauslankkua. Aluksi ulko-ovia piti tulla vain yksi, mutta eilen hän päätti tehdä verannalta toisenkin, suoraan keittiöön. Jos vaikka hellalla ruoka . Penkin pituus määräytyy asiakkaan tarpeen mukaan. Tasomateriaalivaihtoehdot ovat kuusi, haapa, abace, tervaleppä ja lämpöhaapa. RST- jalkainen penkki soveltuu kalusteeksi niin pesu- kuin pukuhuonetiloihinkin.


Voit rakentaa penkin , jonka korkeus n. Jalkojen materiaalina on kestävä anodisoitu alumiini. Tilaa pelkät jalat ja rakenna puuosat itse tai tilaa meiltä valmispenkki alumiinijaloilla! Testi- penkin suunnittelu ja valmistuspiirustukset toteutettiin PTC Creo 1. D- mallinnusohjelmistolla. Rakenneosien lujuuslaskentaan käytettiin mallinnusohjelmistoa sekä käsinlaskentaa. Testipenkin teoreettisesta kestoiästä tuli huomattavasti . Tällanen pitäis rakentaa , että sais itse tutkittua noita latureita.


Ainakin siihen tarvitaan sähkömoottori ja joku mikä kuormittaa laturia. Mitäs kaikkea muuta siihen tarvitaan? Olisko jollakin jopa kuvaa moisesta laitteesta? Oikeita laturi testereitä löytyy mutta kävis ihan tsi-mallikin kuhan sais vinkkejä .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit