Parketin puhdistus höyrypesurilla

Onko kuumaa höyryä puhdistukseen käyttävä höyrypesuri turvallinen lattian pinnoille, matoille ja ikkunoille? Pääseekö kosteus lattialistojen väliin? Soveltuuko höyrypesuri astmaatikon käyttöön? Laminaatti- ja lakatun parkettilattian puhdistaminen onnistuu höyryllä (ei öljytyille eikä vahatuille parketeille ) Käytä kahta puhdistusliinaa (kerrosta), jolloin pintaan. Vinkki: Höyrypesuri toimii paremmin, jos säiliötä ei täytetä aivan piripintaan, muutoin höyry on liian märkää ja kastelee liikaa puhdistettavia pintoja.


Normaalin arkisiivouksen yhteydessä parketti on varsin helposti puhdistettava lattiamateriaali, mutta arkisen imuroinnin lisäksi parketti kaipaa ajoittain myös perusteellisempaa puhdistusta ja pesua.

Parketin pesu onkin hyvä tehdä muutaman kerran vuodessa – edellä mainitun parketin puhdistuksen lisäksi. Mihin höyrypesuria voi kodin siivouksessa käyttää, koti- ja puhdistuspalvelujen opettaja Mari Laakko-Leinonen? Höyrypesukoneella voi puhdistaa kaikkia kosteutta ja kuumuutta sietäviä pintoja.


Lakatulle puulle tai parketille ei suositella höyrypesukonetta. Höyrypesuri on pölynimurin näköinen laite, jonka suuttimien kautta kuuma, paineinen höyry ohjataan puhdistettavalle pinnalle. Työtehoseuran kouluttaja, tutkija Tarja Marjomaan mukaan höyrypesukoneella voi puhdistaa kaikkia kosteutta ja kuumuutta sietäviä pintoja. Se sopii esimerkiksi suihkutilojen, . Ole varovainen, kun käytät höyrypesureita.


Jos lattia on käsitelty vahalla, tai sen viimeistely on vanha ja kulunut, älä käytä lainkaan höyryä puhdistukseen.

Muissa tapauksissa varmista, että lattia on ehjä, ennen kuin käytät höyryä. Käytä pesussa höyrypesurin kevyintä pesutasoa. Lainasin nimittäin ystävältäni höyrypesurin erääksi sateiseksi viikonlopuksi, koska halusin puhdistaa kylppärin pinttyneet kaakelit kunnolla. Höyry voi aiheuttaa vahinkoa parketille tai laminaattilattialle, jos se pääsee tunkeutumaan rikkoutuneen lakkapinnan, lautarakojen tai turhan kovan höyryttelyn takia . Onko täällä höyrypesurin omistajia tai muuten sellaisia, joilla olisi niistä kokemuksia jaettavaksi? Kestääkö parketti tosiaan höyrypesua?


Olen ajatellut höyrypesurin ostoa kun meillä keittiö, eteinen ja iso kylppäri kaikki laattalattiaa ja etenkin keittiön lattialta se lasten heittelemä. Ei kai sellaisia tarvitse jos siivoaa normaalisti. Muutettiin tosi likaiseen asuntoon ja sillä sai muovilattiasta lian pois, kun juuriharjalla ei saanut pahimpia. Oli vaan todella työlästä, kun piti yhdessä kohdassa pitää todella pitkään. Sen wc-tilan pesuun menikin höyrypesurilla pari viikkoa (pelkät lattiat).


Kärcher imevä höyrypesuri. Olen yleensä imuroinut normaalilla imurilla lattiat ennen tätä, sillä muutoin pitää suulaketta puhdistaa tiheään. Kylpyhuone kiiltää ja tänään pesin keittiönlattian ( parkettia ) voe mahoton kyllä on siivoaminen kivaa :) Kyllä saa pöpöt kyytiä. Koitin irrottaa pölyvanat vetämällä saman kohdan useaan kertaan, mutta ensimmäisellä vedolla irronnut lika oli jo jotenkin niin tiukassa, ettei se enää pesurilla irronnut. Koitin myös puhdistaa seinät siten, että levitin ensin höyryn seinään ja vasta sen jälkeen imuroin kosteuden pois.


Jos parkettilattia on öljykäsitelty, tämä käsittely täytyy uusia kertaa vuodessa, jotta lattia pysyisi hyvänä. Levitä hoitoöljy ohuena kerroksena lattialle siivousliinalla.

Sementtilattia Sementtilattian puhdistus. Harjataan puhtaaksi vedellä ja karkealla harjalla. Rasvaiset tahrat sementtilattiasta saa . Olemme muuttamassa taloon, jossa on parkettilattia.


Saako sen pestä ihan samalla vanhalla mopilla ja samoilla pesuaineilla kuin muovimattolattian? Olikos niin, että jos parkettilattialle kaatuu nestettä, se täytyy heti äkkiä kuivata? Olisiko vielä jotain muuta, mitä pitää ottaa parkettilattian hoidossa huomioon . Ootteko pessy ihan parkettia , laminaattiakin sillä? Nyt on testattu H2O Mop ja kyllähän tuo toimii- ainakin lieden ja uunin puhdistuksessa.


Mä haluaisin myös höyrypesurin , just äiti kävi vetelemässä supermasiinallaan mun sängyn ja matot, olis niin kätevä laite, myös ikkunanpesuun mitä vihaan. Koko kodin puhdistukseen laite ei sovi, sillä sitä ei suositella parketille eikä laminaatille. Höyrypesurin säiliöön valutetaan vettä, ja pesuri lämmittää veden kiehumispisteeseen.


Suuttimen kautta ohjautuva höyry puhdistaa pinnat. Viimeisin iso homma tuollaisella oli -golfin verhoilun puhdistus. Painehuuhtelulaite, höyrypesuri , lattianhoitokone.


Vuokralaitteillamme hoidat. Kotisiivousta vuokralaitteella alk. Lattian laatat ja saumat. Putkien puhdistus (lisävaruste).


Puhdistus tapahtuu ympäristöystävällisesti ilman haitallisia kemikaaleja. Höyry tunkeutuu pienen pieniin rakosiin, joihin ei liinalla ylety.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit