Kuitutapetin hengittävyys

Jotain hyvin lyhyesti käytyä keskustelua on tälläkin palstalla ollut joskus kuitutapettien hengittävyydestä. Netistä aiheesta löytää ristiriitaista tietoa, jos tietoa ollenkaan. Kysymykseni on siis, että uskallanko laittaa hengittävärakenteiseen talooni kuitutapetteja (non woven -tapetteja)? Ei kuitenkaan auta, sillä tapetti ei ime vettä.


Eteinen on tapetoitu ruotsalaisen Duron Gammalsvenska - malliston jugend-tapetilla.

Vaikka koko mallisto on historiallinen, tapetti ei . Miten nyt on näiden kuitutapettien kanssa, joita tunnutaan myyvän joka paikassa? Ovat paperisen oloisia, mutta pyyhittäviä ja kestäviä. Liisteri laitetaan seinään ja tapetti siihen, tapettia ei liisteröidä. Meneekö hengittävyys pilalle vai uskallanko laittaa?


Ja onko niin, että vaativat oman tietyn ei- hengittävän. Tapettien hengittävyys 29. Pirhanan lasikuitutapetti 24.

Vastaus: Lasikuitutapetin liima on tiivistä muovia, joka ei läpäise kosteutta. Ikävä kyllä melkein kaikki paperitapetitkin on muovitettu, jotta niistä on saatu pyyhkäisynkestävät. Jos maalaamaton puu ei sovi silmiin, pinnan voi sävyttää aivan ohuella öljymaalilla. Maali pyyhitään heti pois . Palstautuva pesunkestävä paperitapetti, ns.


Se on ulkonäöltään kuitutapettien veroinen, mutta perinteinen kiinnitystapa vettymisaikoineen koetaan työlääksi. Voiko non woven-tapettia huoletta laittaa vanhan puutalon seinään, vai kärsiikö hengittävyys siitä merkittävästi? Sisustusinnon iskiessä ehdin jo ostaa tapettirullan ulkomailta asti, ja vasta nyt tajusin, että noissa non woven- tapeteissa on myös jonkin verran muovia mukana.


Lisäksi se on kaikista tapettimateriaaleista hengittävin. Kuitutapetti on helppoutensa ansiosta varma valinta aloittelijankin käyttöön. Kävin katselemassa tapetteja vanhaan hirsirakenteiseen taloon ja sain ihan kummallisia vastauksia myyjiltä.


Toinen sanoi, ettei paperitapetteja enää juurikaan ole, vaan kaikki ovat kuitutapetteja ja niitä voi laittaa myös puutaloon hengittävyyden kärsimättä. Toinen myyjä taas väitti, että heidän lähes kaikki . Muualla Euroopassa tehosteseiniin vaihdetaan tapetti jopa vuodenaikojen mukaan. Jos vanhaa taloa kunnostetaan perinnerakentamisen keinoin, on tapettikuosin ajanmukaisuutta tärkeämpää tapetin hengittävyys.


Vinyylitapetit useimmat osaavat kiertää kaukaa, mutta nykyisin lähes jokaisessa paperitapetissakin on jonkinlainen pinnoite, jonka tarkoitus on helpottaa puhtaanapitoa, . Kun paperitapetit jouduttiin liisteröimään ja turvottamaan, kuitutapetit nostetaan kuivina vuotina seinälle, johon tapettiliima on levitetty valmiiksi.

Jotkin tapeti pinnoitetaan niin, että ne eivät ole hengittäviä , vaikka useimmat kuitutapetit kyllä ovat lähes yhtä hengittäviä kuin perinteiset paperitapetit. Mitkä ovat paperi-, vinyyli- ja kuitutapettien olennaisimmat erot? Paperitapetit kiinnitetään tapettiliisterillä. Liisterin levityksen jälkeen tapetin annetaan vettyä hetki vaakatasossa ennen asennusta.


Se ei kosteanakaan lähde venymään, ja sen voi asentaa suoraan . Se muodostaa tärkkelysliisterin kanssa täysin hengittävän rakenteen. Perinteinen paperitapetti. Tutustu paperitapettien valikoimaamme. Kysymys koskee perustavallista rintamamiestaloa, joka on siis hengittävä puurakenne (tai sen pitäisi olla).


Kuinka oleellinen on tapetinvalinta tällaisessa talossa, jossa rakenne on seuraavanlainen (ulkoa):. Kokeilin tapatin hengittävyyden testaamista itse. Myyjät helposti sanovat, että kyllä hengittää. En halua hengittävien hirsiseiniemme. Vinkit hengittävyyden testaamiseen löysin netistä.


Tämä kokoelma on luotu Tove Janssonin rakastettujen Muumi-hahmojen ikärajat ylittävän tradition ehdoilla niin että tästä kokoelmasta löytyvät tapetit kaikkiin sisustuksen eri tarpeisiin olohuoneista ruokasaleihin ja työhuoneisiin - lastenhuoneita unohtamatta. Kuviot paperitapetin pintaan painetaan yleensä perinteisellä. Olemme ostamassa taloa, ja siellä on käytetty lähes joka paikassa kuitutapettia. En tykkää siitä muutenkaan, ja vielä sekin että toinen kissamme rakastaa raapia kuitutapettia. Haluaisin ainakin olohuoneeseen laittaa jotain nättiä kuviollista tavallista tapettia, voikohan kuitutapetin päälle tapetoida?


Irtoaako päälle laitettu. Puuttuu: hengittävyys Valmisliisteri Kiilto l tapetointiin - Kiilto - Taloon. Kiilto Valmisliisteri on vähäpäästöinen M1-luokiteltu vesiohenteinen valmisliisteri paperitapettien ja paperipohjaisten vinyylitapettien.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit