Kissanluukut talvella

Miten ois noiden kissanluukkujen kanssa talvella pakkasten aikaan, pitäiskö ne ja saako niitä sulkea? Miten on ammattilaiset, perustelkaa, jos pakkas- j. Kissanluukkuja ei kannata talveksi sulkea. Omakotiasujalla riittää monenlaista askaretta ennen talven tuloa. Talo pitää paremmin suojissaan talven tuiskuissa, kun muistaa huolehtia siitä, että se hengittää hyvin myös hankikelillä. Aukko rakennuksen alapohjassa . Mikäs on teidän mielipide tästä?


Voiko uudessa osassa tukkia kissanluukut talveksi vai pitääkö siellä antaa ilman kiertää kunnolla? Vanhan puolen luukut tukin tuossa viikko sitten ja nyt on . Rossipohjan tuuletus talvisin 12. Talvi tulee - muista ainakin nämä - Kotimaa - Uutiset - MTV. Mutta muista, että heikosti eristetyt vesijohdot ja viemärit alapohjassa voivat samalla jäätyä. Kokeile, että termostaatit ja muut säätöventtiilit eivät ole jymähtäneet kesällä yhteen asentoon.


Ilmaa vesipattereiden putkisto, jotta patteri lämpiää. Uusi ikkunan tiivisteet, jos ikkunasta vetää. Talvella on aina luukun välissä telineessä digitaalimittari pohjan alle, luukut suljettiin alkutalvella kun pakkanen alkoin olla jatkuvaa,ja keväällä lämpimien ilmojen osalta aukaistiin luukut kokonaan. Näyttää sille että pohjan alla on aina puolet verrattuna ulkolämpötilaan,esim pakkasella astetta ulkona . Ennen vanhaan kissanluukut laitettiin talveksi kiinni ja avattiin keväällä juuri siksi, että lattiat pysyivät paremmin lämpiminä.


Yhtenä isona syynä on, että todennäköisesti moni ei muistaisi avata luukkuja keväällä ja ihmettelisivät sitten syksyllä, miksi alapohja on homeessa. Talvella , kun kissanluukut ovat suljettuina, lämpötila menee hiukan pakkaselle ja kosteusprosentti on 40–50. Onko kymmenen vuotta sitte parannettu lattiaeriste aiheuttanut alapuolisen tilan viilenemisen ja suhteellisen kosteuden kasvun? Lattiaeristeen aikaansaama muutos on aika luonnollinen.


Jos kosteutta tiivistyy vain . Kaupunkien vanhat hirsitalot ovat seisseet ilman vaurioita jopa satoja vuosia. Mutta, kun ne vanhat konstit on unohdettu. Talven tullen kivijalan kissanluukut kiinni ja keväällä taas auki.


Vastaa Ilmoita asiaton viesti. Hanki viiksekkäälle valtiaalle ikioma ovi! Kissat rakastavat rampata sisään ja ulos. Kätevä kissanluukku vapauttaa sinut ovenvartijan työstäsi.


Piti oikein tehdä tämän päivän postaus noista kissanluukuista , koska herättivät kiinnostusta. Meillä on toinen luukku ulko-ovessa ja toinen väliovessa. Etukäteen pelkoni oli, että tuleeko luukuista talvella kylmää tai kasvaako rakoseen jää, niin ettei luukku toimi. Kumpikin pelko oli turha.


Minä kuulun siihen heimoon joka pitää kissanluukut talvella kiinni. Luukut on suljettu siten että ne ei oo ihan justiinsa ummessa. Vuotaa hieman ilmaa ryömintätilaan ja tänä talvena jätin tuon alapohjan tuuletuspiipun katolle kokonaan auki että eiköhän se vedä alapohjaan sen ilman . Toimiiko kissanluukku talvella ? Moni saatta empiä kissanluukun laittamista, koska Suomen talvi on niin kylmä ja pakkanen saattaisi aiheuttaa luukun jäätymisen ja siten mahdollisesti toimimattomuuden. Kannattaako kellarin ikkunat pitää talvella auki vai kiinni? Lue Meidän Mökin asiantuntijan vinkit kellarin ilmanvaihdosta huolehtimiseen!


Välimuistissa Mun veljeni kans asensi tommosen luukun rivarinsa saunan ikkunan yhteyteen, hän teki kokonaan itse erityisen ikkunan, jossa on erikseen pienempi kahvallinen luukku, mistä kissa mahtuu. Se on pääsääntöisesti auki ja keskellä jostain kevyestä materiaalista oleva heiluri. Luukku on toiminut erinomaisesti, kissat oppivat helposti kulkemisen.


Tunneli on siisti ja hyvännäköinen, luukku on sopivan napakka jotta ei tuulessa heilu vaan pysyy kiinni. Monet tuttavamme on nähtyään tunnelin päätyneet samaan ratkaisuun. Ainut miinus on se että talvella on luukkuun tullut halkeama.


Itse pyrin sulkemaan kissanluukut marraskuun lopulla tai joulukuun alussa, talven tulon ripeydestä riippuen. Minä pistän vain luukut paikoilleen mutta en eristä lumella tai muulla. Sen verran tuulinen on savonradan penger kohdallani, että alapohjan ilma vaihtuu riittävästi kivien raoista talvella.


Mikäli rakennus on alavalla . Lämmöneristeiden tehottomuuden ja ilmavuotojen takia lattian nurkat ovat talvella kylmät, ja niin sanotut ” kissanluukut ” on tukittu. Joskus ne ovat myös tukkeutuneet ympäröivän maaperän noustessa tai perustusten painumisen takia. Tuuletuksen puuttuminen aiheuttaa suhteellisen kosteuden kohoamisen . Me kasasimme monena talvena rossipohjaisessa rm-talossamme lunta kivijalan vierustoille, kunnes rakennustarkastaja kävi ja kertoi faktoja: Talvella kun ilma on kuivaa, on tosi hyvä kun rossipohja pääsee tuulettumaan kunnolla, eli tekee talolle karhun palveluksen jos rossipohjaisen kissanluukut menee .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit