Juuttimatto pesu

Ostetun maton hoito-ohjeesta on syytä varmistaa se, millainen pesu on mahdollista. Kotipyykkärin kannattaa itse jynssätä lähinnä räsymatot. Niin ikään kookos- tai juuttimattojen pesu onnistuu kotioloissa tasaisella pesualustalla.


Sen sijaan itämaisten, villa-, paperi- ja plyysimattojen pesu on todennäköisesti järkevintä jättää . Imeytä nestetahrat liinaan tai talouspaperiin hankaamatta. Ennen kuin käytät puhdistusaineita, testaa maton värinkestoa paikkaan, joka ei ole näkyvissä.

Puhdistaessasi kanttausta, kastele sitä mahdollisimman vähän välttääksesi mahdollisen kankaan kutistumisen. HARMAAT JUUTTIMATOT SISÄÄNKÄYNNEILLE. Juutti on tehnyt matoissa suuren tulemisen kuluneena talvena. Olen ihastunut materiaalin rouheaan ja luonnolliseen fiilikseen ja kun meille etsitiin pieniä mattoja sekä eteistilaan että terassin ovelle, tiesin ehdottomasti haluavani juuttiset matot.


Harkinta-aika oli kuitenkin . Yläkerran aulasta meiltä löytyy Ikean mattoja kaksin kappalein. Blogimatto Stockholm alkaa olla neljän vuoden käytön jälkeen kovasti pesun tarpeessa. Juuttimatto on ollut kesällä olohuoneessa ja talvisin työhuoneessani.

Tykkään sen elävästä pinnasta. Tämän pudistaminen on tosin vaikeaa, joten en . Imuroi ja käännä matto säännöllisesti. Kuivat tahrat: Poista välittömästi raaputtamalla varovasti kohti tahran keskustaa.


Märät tahrat: Älä hankaa. Ime neste talouspaperilla, kostealla. Liuota pesuaine hyvin veteen, kastele matto, mutta älä liota. Matto on kestänyt kolmen lapsen ja koiranpennun elämää ihailtavan hyväkuntoisena.


Onko kellään Ikean juuttimattoa , sellaista isoa? Lähteekö siitä sälää irti, tikkuja tms. Olisin kiitollinen vastauksista. Mikäli matto todella vaati varsinaista pesua , tulee se aina teettää ammattitaitoisessa mattopesulassa.


Tällöin kyseeseen voivat tulla hellävarainen vesipesu tai puhdistus kuivashampoolla. Mikäli vesipesua käytetään, vaatii sisalmaton pesu ja kuivaaminen mattopesulalta erikoisosaamista ja -välineitä. Mattokaupoilla riittää valinnanvaraa.


Ostajan oppaassa esitellään erilaiset matot – villamatosta nukkamattoon – ja kootaan niiden hoitovinkit. Tilaa laadukas mattopesu - mattopesula ovellasi.

Pääkaupunkiseudulla nouto ja toimitus suoraan kotiin. Höyryttäminen sopii erinomaisen hyvin allergiakotiin, sillä kuuma höyry tepsii myös pölypunkkeihin ja monien tuhohyöteisten muniin ja toukkavaiheisiin. Huomioi että höyry voi kutistaa villamattoja. Luonnonkuitumattojen, joita ei voi pestä, hoito. Olkimatot, niinimatot, sisalmatot, kookosmatot, juuttimatot jne.


Kesällä tein isolle matolleni ensimmäisen isomman pesun ja koska minulla ei ole riittävästi tilaa oikeaan vesipesuun ja kuivatukseen, keksin hätäpäissäni ratkaisun ja moppasin maton Sinin parkettimopilla ja mikrokuitupesimellä. Puhdasta tuli niinkin, eikä parketti edes kostunut maton alla. Tämän vuosituhannen alun mattotrendien kärkipäätä edustavat paksut ja upottavat matot, joiden pehmeä pintastruktuuri synnyttää eläväisen vaikutelman.


Muodikkaat huovutetut sekä tuftatut villamatot ovat ylellisen tuntuisia jalan alla. Myös kanttaus maton reunoissa sekä erilaisilla muodoilla ja . En tiedä helpottaisiko se ajan myötä. Villamattoja olen myös muutamia sovittanut lattialle, mutta en pitänyt niiden pistelevästä materiaalista enkä siitä, että pesu onnistuu vain pesulassa.


Sovituksessa oli siis jos jonkunlaista mattoa, ja niistä viimeisimpänä Linie Designin juuttimatto , jonka esittelin tässä postauksessa, mutta joka kaikessa ihanuudessaan ei vaan istunut meidän olohuoneeseemme. Aitta- ja Kievari juuttimatot. Lisäksi sohvatyynyt kaipaisivat kunnon pesua. Suunniteltu kotkalaiselle Finartelle.


Materiaali: 1 kestävä juutti. Hoito: Käsinpesu tai laakapesu pesulassa °C. Konepesu tai painepesurilla pesu kielletty. Käytä mietoa pesuaineliuosta. Huuhdo matto huolelisesti . Pesussa matto kutistuu kauttaaltaan, jolloin matto tasoittuu ja kulmat todennäköisesti laskeutuvat.


Muotoile matto kosteana ja rullaa se joksikin aikaa pohjaus rullan sisäpuolelle. VM Carpetin nukkamatot on testattu robotti-imurilla ja testitulos oli erinomainen. Harjaa nukkamatot yhdensuuntaisin vedoin. Siitä paparinarumatosta ja sen pesusta sen verran, että meillä olohuoneessa vaalea paperinaumatto (joo tiedän, tosi käytännöllinen lapsiperheessä) ja pesin sen itse ihan pesutuvan lattialla viime keeväänä.


Ei mennyt miksikään, ei mennyt kulmat säkkärälle eikä muutakaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit