Erillisen liesitason ja uunin kytkentä

Riittääkö tuo 20A syöttö molemmille ja voiko molemmat kytkeä niin, että uunista otan erillisellä kumikaapelilla syötön myös liedelle? Vanhan lieden paikalle laitettiin erillisuuni ja induktiotaso. Tuttu sähkömies kävi tekemässä kytkennät mutta nyt alkoi vaivaamaan että onko kytkentä te. Olen vaihtamassa erillisuuni ja liesitaso. Edellinen setti on kalusteuuni liesitason ohjauksella.


Eli uuniin menee sähköt (paksu kaapeli) ja liesitaso on kytketty taas uuniin. Entäs jos nyt haluan erillinen uuni ja liesitaso omalla ohjauksella. Miten kytkennät siinä tapauksessa? Meneekö sähköt edelleen uunin. Lieden ja uunin kytkentä.


Tuli tässä tilattua erillinen uuni sekä liesitaso. Nytten vanhan lieden takana oli 3-vaihe rasia josta oli vanhalle liedelle vedetty virrat (3x20A). Kysymys kuuluu mitenkä tästä rasiasta saadaan virrat sekä uunille että erilliselle liesitasolle. Itse ajattelin että paras voisi olla . H2x6xE myös erillinen keitto- tason käyttö- ja asennusohje,.


Mukana toimitettavat ja erikseen ostettavat lisävarusteet. Varusteet vaihtelevat malleittain! Jokaisen uunin mukana toimitetaan peltien kannattimet, yleispelti . Keittotason alle ei tarvitse asentaa väli- pohjaa. Välipohjan takareunan ja sijoituskaapin takaseinän väliin on jätettävä vähintään. Hei Alkoi sellainen ajatus tulla mieleen että jos se näyttäisikin joltakin ihan muulta joka tulisi mieleen niin aika hauskan nimisiä kytkentöjä voisi.


Ohjeissa lukee, että uunille. Ostin tässä jokuaika sitten Gigantista (ilmeisesti Ruotsin kautta uitetun) liesitason. Kytkentäohjeet mitkä tuli mukana oli sen verran kummalliset että sähköalan opiskelijana piti kysyä oikein opettajilta että miten he kytkisivät tason verkkoon. Eivät osanneet sanoa oikein juuta eikä jaata.


Perinteiset valurautaliedet ja liesitasot. Keraamiset liedet ja liesitasot. Induktioliedet ja liesitasot.


Turvaliedet ja liesitasot joissa on ajas- tin, jälkilämmönosoittimet, lapsilukko tai oma virrankatkaisujärjestelmä. Ainoa kytkentä on tuo alin kuva, jonka olemme tehneet. Eli uunin ja lieden liitäminen seinästä tulevaan johtoon. Mutta jostain syystä kun ovat yhdessä ei uuni toimi oikein.


Puhdista keittotason pinta ja kiinnitä mukana toimitettu tiiviste. Keltavihreä maajohdin kytketään liittimeen, jossa on merkintä. Jos keittotason alapuolelle asennetaan uuni (saman valmistajan laite), uunissa tulee olla jäähdytyspuhallin.


Maajohtimen tulee olla muita johtoja . Tällä hetkellä meillä liesi seisoo omilla jaloillaan (eli on siis ns. vanhanaikainen liesi jossa on uuni samassa paketissa) ja se sijaitsee keittiötä edestä. Makkiksella on aika erikoinen käsitys liesitasosta , jos sille riittää yksi vaihe A sulake tai sitten tiedät jotain mitä ei ole tavan kuluttajalle kaupan. Erillisuuni ja liesitaso – Muistathan ottaa huomioon: Tarkista että tila jonne olet suunnitellut asentaa laitteen on tarpeeksi suuri. Poista kaikki paloarka materiaali asennus paikalta.


Varmista että sähköliitäntä johon laite kytketään on enintään 5m päässä laitteesta. Huomioi että liesituulettimia ei asenneta eikä kaapistoihin . Ei siis kahden vaiheen välistä pääjännitettä niinkuin norjalaiset välillä tekee. Uuni on normaalisti yksivaiheinen.


Sama pätee perinteisen mallisiin liesiin. Jos siellä liesitason ohjeessa sanotaan, että kytke 1 . Liesitasot haluaisivat yleensä kolmivaihevirtaa mutta yleensä kyllä toimivat tarvittaessa yhdelläkin -silloin kannattaa olla vähintään se 2. Jos toinen sähkölaite on kytketty laitteen lähellä olevaan AC-pistorasiaan, varmista että virtajohto ei tule kosketuksiin kuumien keittoalueiden. Anturi mittaa jatkuvasti lieden tiettyjen. Sähkömuutos töitä sähkökeskukseen tai rakennuksen kaapelointiin. Sähkökytkennät olemassa olevaan sähköliitäntä rasiaan.


Sähkömääräyksien mukaiset tarkistukset ja mittaukset lieden kytkennästä. Toiminnan tarkistamisen ja käytönopastuksen. Voiko uunin kytkeä erilliseen pistorasiaan 16A sulakkeen taakse ja lieden sitten yksivaiheiseksi? Jos voi niin miten se vaikuttaa lieden käyttöön?


Tällä hetkellä keraaminen liesiuuni käytössä joka kytketty yksivaiheisena ja siihen pitäisi kytkeä tilalle liesitaso ja uunille vedetään oma rasia. Onko uunissa pistotulppa vai pelkät. Liesitasossa on liitäntäjohto, jossa sinistä johdinta on kytketty yhteen, sitten on.


Sitten jos tuohon samaan 25A sulakkeeseen on tulossa vielä erillis uunikin, niin tuo sulakehomma alkaa olla jo oikein tosissaan ongelma.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit