Rivitalo näkösuoja

Sopivasti katseen pysäyttäviä rakenteita ja niiden lomasta avautuvia kauniita näkymiä. Näistä aineksista syntyy yllätyksellinen piha. Katso ideat ja toteuta itse! Onhan se, kun teet sen oikein ja tietenkin turvalliseksi. Koska kysymyksesi on puutteellinen, niin annan vielä vihjettä, että sen voi tehdä kiinnityksellä klik.


Lisävihje: Älä missään tapauksessa nimitä sitä aidaksi, siis aita. Jos sen teet, niin saatat olla . Hei, Osaisko kukaan neuvoa, että mistä voisi tilata aidan rivitalon etupihalle? En siis tarkoita mitään koko pihan leveyttä vaativaa aitaa vaan etupiha.


Viime kesäkuussa sain viestin ollessani Lontoossa. Toimittaja oli tekemässä juttua, kuinka peittää kasveilla puutarhasta avautuvia ankeita näkymiä ja istuttaa näkösuojaa omalle pihalle. Viestittelin hänelle suosikkikasviani havuista köynnöksiin. Näkösuojat ovat myös konsultointikäynneillä yksi useimmiten kuulemistasi . Staketta -puuaita-elementti soveltuu omakotitalo-, rivitalo -, kerrostalo- ja puistoalueiden kaunistamiseksi ja näkösuojaksi. Useat puuaita-mallit sopivat hyvin rivitalojen väliaidoiksi.


Isännöitsijä ei siitä aidan rakentamisesta päätä (hän kun ei omista sitä rivitaloa vaan on ainoastaan palkattu taloyhtiön isännöintiä hoitamaan ), mutta hän tietää parhaiten, saako vai eikä saa rakentaa ja jos saa,. Mä laitoin ruusupapua kasvamaan aitaa vasten kun halusin vähän näkösuojaa naapuriin. Vuokra rivitalon takapiha?


Rivitaloasujat, kenen takapihalla lauta-aita! Miten saisin Takapihaan näköestettä? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Keskustelu - Mitä pensaita tai perennoja näkösuojaksi rivitalopihan.


Välimuistissa Vinkkaa nopeasti kasvavia 5-2-metrisiksi pensaita, joista saan näkösuojaa naapureiden katseilta. Saako rivitalossa rakentaa puuaidan takapihalleen? Riippuu varmaan taloyhtiöstäkin?


Siis, että rajaisi oman takapihansa esim. Meillä se tarvitaan vain estämään koiran ja lapsen karkailut pihalta, ei niinkään näkösuojaksi. Säädettävät ja liikuteltavat näkösuojat sekä markiisit suojaavat kätevästi tuulelta ja uteliailta katseilta kotipihallasi. Pihassamme kuten rivitaloissa useinkin on saman talon naapureiden suuntaan lauta-aita pihan puoliväliin asti. Nyt tarvittaisiinkin jotain josta saisi nopeasti näkösuojaa naapureihin päin.


Olisiko joku nopeakasvuinen pensas, miten pian niistä voi odottaa kunnollista näkösuojaa ? Pensaat eivät kuitenkaan saisi kasvaa kovin . Kiitokset Valtsu vinkeistä. Noista omista jakotaimista tulikin etupihaa kitkettäessä mieleen että lännenheisiangervo kasvaa varmaan tuossakin ja sen siementaimia löytyy kymmeniä tuosta etupihan hiekasta, tuntuu elävän ihan pyhällä hengellä. Taidan laittaa ne kasvamaan tuohon ja lisäksi vaikka jotain korkeampaa . Puuristikko ja köynnöskasveja näkösuojaksi.


Jos oletetaan että takapihamme on taloyhtiön yhteitä omaisuutta, niin voiko hallitus kieltää. Pihan yläosaa pidennetään ja katkaistaan kahdella muurilla, joiden väliin rakennetaan portaat. Portaiden alaosa laatoitetaan ja siihen voidaan joskus laittaa vaikkapa pieni pöytä ja tuolit tai aurinkotuolit.


Muurin yläosaan tehdään istutusalueet, joihin istutetaan pensaita ja havuja, joilla saadaan näkösuojaa. Kertokaas sitten, mitä mä voin laittaa näkösuojaksi rivarin. Pihoja, kuisteja ja terasseja uuteen . Muutimme marraskuussa rivitaloon , johon kuuluu pieni pihaosuus. No kummassakin tapauksessa villiviini kasvaa hyvin ja tulee nopeasti peittäväksi aidaksi, myös erilaiset kärhöt, kiinan-ja alppikärhöt ovat nopeita kasvamaan,niistä saa hyvän näkösuojan.


Kyllähän rivitalon asuntoon välittömästi liittyvät etu- ja takapihat ovat asukkaan yksityistä piha- aluetta. Tähän päätyasuntoon ei läheltä kaartavan taloyhtiön aidan ja vanhojen pihaistutusten takia päätyyn näkösuoja -aitaa voisi rakentaakaan. Kun rivitaloasukkaan suunnitelmissa on terassin tai aidan rakentaminen omalle pihalle, on syytä painaa jarrua ja odottaa ensin taloyhtiön lupaa.


Naapurusten välillä käydään kiistoja jopa takapihalle asennettujen ilmalämpöpumppujen äänihaitoista. Mutta toiset talot vastapäätä, ei mitään omaa rauhaa. Saunan jälkeen tai muutenkaan ei viitsinyt mennä omalle terassille istumaan.


Hallitukselta kysyttiin lupaa rakentaa säleaitaa näkösuojaksi. Muissa taloissa samalla alueella oli jokainen tehnyt vaikka minkälaisia virityksiä omille terasseille. Rajaa piha pensasaidalla ja istuta seuraksi maltillisen kokoinen puu.


Mieti, minne poistettava maamassa menee. Uusissa talonyhtiöissä vastassa on usein kuivaa kiviainesta, kuten sepeliä, noin sentin multakerroksen .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto