Rintamamiestalo kellari kosteus

Kellareihin on aiheutunut kosteus - ja homevaurioita, kun tiloja on otettu asuinkäyttöön. Kosteus rintamamiestalon kellarissa on melkeinpä itsestään selvä asia ellei lattioita ole kaivettu auki, eristetty ja laitettu lattialämmitystä ja tehty uusia salaojituksia. Paljonko teillä on mennyt rahaa rintamamiestalon.


Ostettiin talo muutama viikko sitten, nyt on vettä kellarissa. Rintamamiestalossa asujille 16.

Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Perustukset) - Rakentaja. Välimuistissa rintamamiestalon kellarin kosteus. Kysyisin sellaista asiaa, kun rintamamiestalon kellaritasossa on yksi tila minkä lattiasta nousee kosteutta siten että, jos jättää muovipussin lattialle niin se on märkä pohjasta myöhemmin.


Eristämätön rintamamiestalon kellari on todellinen energiasyöppö, joten sen eristämistä kannattaa harkita vakavasti, takaisinmaksuaika on kuitenkin hyvinkin lyhyt. Samalla ratkeaa myös kosteustekninen toimivuus, kun lämmöneristys asennetaan ulkopuolelle hyvin vesihöyryä läpäisevä. Opinnäytetyössä tehtiin rintamamiestalon kellariin toimiva ja kustannustehokas pumppaamo.


Menetelmällä kellari saatiin kuivaksi ja sen käyttötarkoitusta oli mahdollista muokata.

Kosteus rakennusmateriaalissa voi kulkeutua diffusiolla, kosteuskonvektiolla, veden painovoimaisella. Ainoa ongelma talossa on läpi vuoden kostea kellari. Myyjän mukaan keväällä kosteutta ei ole se.


Lehtiarkisto Vanhan rintamamiestalon ulkoseinistä löytyi mittava kosteusvaurio, joka oli edennyt homeeksi asti ja lahottanut osan aluslaudoitusta. Kellari on siis kokonaan maan alla ja betonista. Myös Tampereella toimivan korjausneuvojan Jussi Karjalaisen mukaan rintamamiestaloissa tietyt paikat tiedetään erittäin riski- ja vaurioalttiiksi”. Niitä ovat Moilasen ja Karjalaisen mukaan esimerkiksi kellaritilat , vinot katto-osuudet ja erityisesti ulkoeristys, joka sulkee kosteuden välierityksen väärälle eli . Hengittäviksi rakennettujen rintamamiestalojen yleistyttyä maakellarit ruvettiin tekemään rm-talon maanvaraisen betonilaatan alle betoniseinillä ja maapohjalla.


Mutta sitten tulikin hullu. Mikäli betonikellarin seinillä on kosteutta , niin silloin ilmanvaihto on puutteellinen, tai väärin toteutettu. Samoin kellarin kosteudenhallinnan kanssa, eli sisälle päin tuleva kosteus pitäisi saada poistumaan ilmanvaihdolla, tai mieluiten jopa estämään kosteuden pääsy seinien sisäpuolelle sopivalla kapillaarikatkomateriaallilla alapohjaan ja kellarin seiniin.


Lisäksi kellarin seinän ympärille on hyvä valita maa-ainekseksi esim. Olennaista toimivassa kellarissa on myös toimiva salaojajärjestelmä, joka johtaa veden pois talon luota ja erityisesti . Sanotaan, että katto on talon tärkein osa, mutta yhtälailla kosteus voi tulla taloon alakautta kapillaarisesti maaperästä nousemalla. Eristyksen voi yrittää kaivaa esiin ja kunnostaa, mutta vanhassa talossa lähtökohtana kannattaa pitää sitä, että kellari on vain säilytystila eikä siellä pyrikään niin kuivaan ja lämpimään ilmaan . Ja lämmityksenä on ainoastaan sähköllä toimiva lattialämmitys.

Silti minusta kellari haisee semmoiselle maakellarille? Kosteutta ei ole ainakaan kun ollaan mitattu mittarilla, ei olla kyllä porattu reikiä jne. Kellarin seinä voidaan tehdä betonista, tiilestä tai kevytbetoni- ja kevytsorabetoniharkoista.


Vanhoissa rakennuksissa kellarin seinät voivat olla kivilatomuksia. Maanvastaisessa kellarin seinässä lämmöneriste voi olla joko seinässä tai sen ulko- tai sisäpuolella. Kosteusteknisesti paras ratkaisu on seinän ulkopuolinen eristys . Kellarin lattian tulisi aina tehdä reikä ja tutkia mitä lattian alla on, ennen kuin kellaria aletaan korjaamaan.


Kellarinkorjauksessa on myös huomioitava, millä tasolla mahdollinen . Home kuolee, kun se ei saa kosteutta. Pese kellarin seinät homeen tappamiseen tarkoitetuilla myrkyillä. Pura kaikki kellarin puurakenteet ja korvaa ne uusilla. Huolehdi mökkisi ilmanvaihdosta.


Poista kaikki kosteutta keräävät materiaalit, kuten lasivillat, ja korvaa ne kosteutta sietävillä ja . Ollaan muuttamassa omakotitaloon jossa on hiukan kosteusongelmaa kellarissa sinne valuvan veden takia. On pysynyt pystyssä varmaan 50. Raikas ilma eli tuloilma tuodaan oleskelutiloihin ja makuuhuoneisiin, ja tiloista, joissa syntyy kosteutta ja hajuja eli märkätiloista, WC:stä ja keittiöstä ilma johdetaan pois. Raikas ilma otetaan esimerkiksi kellarikerroksen ulkoseinästä sokkeliin tehdyn reiän kautta talon varjoisalta puolelta, ja poistettu . Jos kellariin on asennettu paneeliseinät, kosteus tiivistyy helposti paneelien väleihin.


Myös kattovuodot ovat yleisiä rintamamiestaloissa. Homevaurion havaitsemisen jälkeen: 6.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto