Lankkulattia kokemuksia

Löytyykö kokemuksia esimerkiksi vaaleaksi vahatun lattian siistinä pitämisestä? Olen tehnyt useita öljyttyjä lankkulattioita asiakkaille ja kaikki ovat edelleen kauniita. Vesa Nuolioja, Hankkimassani talossa on noin 1vuotta vanhat lankkulattiat.


Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia puulattian käsittelystä, olipa teillä sitten vahattu tai maalattu ja lakattu lattia. En osaa noista käsittelyistä mitään sanoa, mutta valkoiseksi maalatun ja sitten lakatun lankkulattian entisenä omistajana on pakko vain todeta sen epäkäytännöllisyys. Sitten olikin vuorossa projektin mielenkiintoisin osuus, kun aloin soitella läpi paikallisia maalareita. Koitin tuloksetta etsiä heppua, jolla olisi kokemusta parketin maalaamisesta. Lankkulattiaa on myös harkittu MUTTA se ja lattialämmitys ei oo hyvä yhdistelmä.


Jos on laadukas muovimatto niin ei luulis menevän huonekalujen jaloista rikki, vai? Mun käsittääkseni laminaatti ei helposti naarmunnu, siis on kovempaa kuin esim. Parketin voi vissiin vain 2-kertaa hioa ja sit pitäis . Itse mietimme juuri lankkulattian hankintaa, mutta meillä on koira, labradori.


Mietityttää siis, kestääkö koiran kynsiä tämä lattia? Siitä alkoikin sitten selvitysrumba, kuinka lankkulattia saataisiin asennettua. Kaikien mielestä parhaiten asiaa olisi osannut neuvoa lattian asentaja tai lattiamateriaalin toimittaja.


Ongelma tässä yhtälössä on tietenkin se, että kuusilankku tulee suoraan sahalta ja lattia on tarkoitus asentaa itse, eikä välissä. Joulusiivousta tehdessäni, lattioita hinkatessani, sain ajatuksen, että ehkä nyt noin puolen vuoden tunnustelun jälkeen voisin kirjoittaa meidän kokemuksiamme öljyvahatusta puulattiasta. Tai itse ainakin valintaa tehdessäni olisin mieluusti lukenut enemmänkin ihmisten kokemuksia , hyviä ja huonoja puolia . Kun selasin keräämiäni puulattiakuvia, huomasin, että ne olivat lähes aina lankkulattioita … Tanskalaisella. Mutta käytännön kokemusta ei siis tosiaan ole. Lankkulattioita kaiketi asennetaan ihan vain liimaamalla asennusvanerin päälle.


Trinity lankkulattia kokemuksia. Muualle taloon ollaan laitettu lattiaan vain. Suopa paitsi puhdistaa, tekee lankkuihin. Kiitos teille - lisääkin otan kokemuksia ja näkemyksiä vastaan!


Olisiko kokemuksia , miten on toiminut lautalattiassa muilla? Laitettiin tollaset neliötä lankkulattiaa , joka käsiteltiin ensin värivahalla (valk kuultava), ja öljyvaha päälle. Nyt kun ensi kesänä tulee vuotta lattian lakkaamisesta, niin kokemukset eivät enää ole niin rohkaisevia. Lähtökohtana pontattu lankkulattia , jossa max mm rakoja siellä täällä, yleensä kolmen-neljän lankun välein.


Suositeltuun hiontapöly-lakkasekoitukseen en tuntenut viehtymystä, aloin hakea vaihtoehtoja. Ensikokeilu oli K-Raudan myyjän suosituksesta Sika-Flex -pursote Fairy-vesi -sormella siloteltuna. Minulle on kerrottu kokemuksista , kuinka juuri nämä tekemäni mukaiset saunan lattiat on kestäneet vuotta. Tai kuinka vuotias lattia on vielä ihan hyvä. Eli nämä lattiat on vanhaa ja hyväksi havaittua rakennusperinnettä.


Tällainen lattia kestää isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle, mikä on pitkä käyttöikä . Joten kokemuksia kaivataan! Mitä eroa on noilla Timberwisen lattioilla tavalliseen parkettiin verrattuna, meneekö huonoksi nopeasti? Laminaatti jotenkin on niin kovaa, kylmää ja kopisevaa. Korkkilattia olisi lämpimän tuntuinen jalan alla mutta lähes poikkeuksetta helevetin ruman näköinen. Parketti olisi kustannustehokas, kauniskin, useita vaihtoehtoja, mutta riskinä on halvan parketin kanssa riskisijoitus.


Myös hiomavara on vain muutamia millejä. Hei onko kokemusta parketin käsittelystä? Saako sen jotenkin vaalekasi käsiteltyä?


Edellisessä kodissa oli valkoinen lattia ja kaikki pöly näkyi siinä heti. Meillä on punertava parketti ja en voi sietää sitä. Toinen ikävä juttu on juurikin se naarmuuntuminen… Kaunis lankkulattia on . Mietin vain sen kestävyyttä eteisessä. Haluaisin siitä vaalean, en valkoisen, mutta vaaleaksi käsitellyn tyyliin Vaihtoehtona on tietysti ostaa valmista parkettia tai tehdä itse.


Millähän tuommoinen käsittely tehdään? Onko kokemuksia puulattiasta eteisessä . Kokemuksia puulattian vahaamisesta. Pohdinnassa on vanhan lakatun lattialaudan käsittely. Hionta tietysti, mutta sitten päälle lakka tai vaha.


Eli kestääkö vaha, pysyykö helposti puhtaana jne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto