Kostea kellari kuivaksi

Sitten kellarin ilmanvaihto on tehtävä siten, että poisto on oltava ehdottomasti lattianrajasta. Vain siten saadaan ylhäältä lämmintä ilmaa lattianrajaan joka pystyy kuivattamaan lattiatasolla olevaa ja sinne ilmasta tiivistyvää kosteutta. SolarMagic laite pitämään kellari kuivana.


Vaikka kellarin rakenteet ovat kunnossa, siellä voi kuitenkin olla ongelmia kosteuden kanssa erityisesti kesällä. Kun lämmin kostea ilma pääsee kellariin kesällä, kosteus kerääntyy seinien pinnalle, koska ne ovat maata vasten ja viileät. Ilmankuivaus kannattaa myös kellarissa.

Kellarin liiallinen kosteus aiheuttaa hometta: seurauksena on allergioita ja muita vakavia sairauksia. Suojaudu ongelmilta pitämällä kellari jatkuvasti kuivana edullisella ja vähän energiaa kuluttavalla Trotecin ilmankuivaimella: Tutustu sopivien laitteiden . Jos sitä on joskus ollut, mutta sittemmin on ollut kuivempaa, syövät paremmin kuivuutta kestävät mikrobit homeen. Hommaa ilmankosteusmittari , jotta voit seurata kosteustilannetta kellarissa. Kondensoiva ilmankuivain on hyvä ja edullinen tapa pitää kellari kuivana.


Lämmittäminen on toki fiksua, mutta talvella kellari on . Parhaita kuivaimia ovat sitten Sorbtiokuivaajat, jotka jo maksavatkin jotain, mutta ovat hyvin tehokkaita ja niillä saadaan kuivaksi jo suurempiakin tiloja. Lämpötilan lasku kellarissa aiheuttaa suhteellisenkosteuden nousun ja kun lämpötila laskee riittävästi ja kosteutta on ilmassa grammoina sopiva määrä .

Meilläkin on maakellari (sellanen isoista betonirenkaista tehty) kosteana ja joskus jopa hieman vettä pohjalla. Tiiviit pintakerrokset estävät perusmuurien kuivumisen ja nostaa niiden kosteustasoa. Koko salaojitussysteemi niin ISODRÄN-LEVY kuin salaojaputkikin suojataan suodatinkankaalla, jonka tehtävänä on estää maa-aineksen tunkeutuminen levyn sisälle, mikä vaurioittaisi sen rakennetta. Mitään huuhtelua tai sellaista ei siis . Kostea , tunkkainen kellari , jossa seinän rappaukset kupruilevat on tyypillinen näky useissa kerros- ja omakotitaloissa. Moni haluaisi ottaa kellaritilat hyötykäyttöön.


Terve, hengittävä ja energiatehokas kellarin seinä on mahdollista toteuttaa rakennusfysiikan peruslakeja hyödyntävällä ratkaisulla. Opinnäytetyössä tehtiin rintamamiestalon kellariin toimiva ja kustannustehokas pumppaamo. Menetelmällä kellari saatiin kuivaksi ja sen käyttötarkoitusta oli mahdollista muokata. Haittaisko kellarissa jos on tojalevy perusmuuria vasten ja sen päällä hienoinen betoninen rappaus, jos tuo levy on kastunut?


Maanvastaisissa seinissä sisäpinta tulee pinnoittaa kosteutta läpäisevällä pinnoitteella, jolloin seinä pääsee kuivumaan sisälle päin. Rakennekosteuden on hyvä antaa kuivaa ennen pinnoitusta. Märkätilojen vedeneristettyjen seinien sijoittamista kellarin maanvastaiselle seinälle tulee välttää, koska rakenteeseen tulee . Kellari on siis kokonaan maan alla ja betonista. Ja aiemmat kosteusongelmat ovat voineet aiheuttaa hometta (home voi olla täysin kuivaa ). Maavaraisen betonilaatan päällä olevassa kellarissa on aina kosteutta.


Jotta maasta tuleva maakosteus pääsisi haihtumaan, älä laita kellarin lattiaan hengittämättömiä materiaaleja. Kellarin lattioihin voidaan myös asentaa esimerkiksi parketti, mutta tällöin lattian rakenteen täytyy olla todettu kuivaksi ja rakennekerrokset sekä ulkopuolisen kosteudentuoton ja eristyksen on .

Rakennusneuvojan ohjeilla kellarin kosteusongelmat ratkeavat. Ensinnäkin se on kaivettu maahan, joka on ominaisuuksiltaan aina kostea. Toisaalta ikkunoita on usein vähän ja tilan tuuletus on puutteellinen.


Kellarissa saattaa sijaita myös pesuhuone, ja siellä ehkä pestään ja kuivatetaan pyykkiä silloin, kun sitä ei voi ripustaa ulos. Eristyksen voi yrittää kaivaa esiin ja kunnostaa, mutta vanhassa talossa lähtökohtana kannattaa pitää sitä, että kellari on vain säilytystila eikä siellä pyrikään niin kuivaan ja lämpimään ilmaan kuin asuinkerroksissa. Tärkeintä on huolehtia kellarin kunnollisesta tuuletuksesta, jotta kosteus ei nouse liian korkeaksi.


Kellareissa vallitsee usein korkea ilmankosteus ja ” kellarin hajusta” on tullut oma käsitteensä. Ruoanvalmistus, suihku ja vaatteiden kuivaaminen sisätiloissa lisäävät ilmankosteutta. ONGELMA asuinkerroksissa . Kellareissa säilytetään sekä säilöttyjä elintarvikkeita kuten mehuja, hilloja, ja viinejä sekä raakoja elintarvikkeita kuten juureksia ja perunoita.


Kosteus on tärkeää säilyyvyden takia, sillä liian kosteassa ympäristössä korkit saattavat homehtua, ja liian kuivassa ne taas kutistuvat ja pulloon pääsee ilmaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto