Vanhojen portaiden kunnostus

Varsinkin vanhoissa taloissa portaat on kuitenkin usein rakennettu kokonaan männystä, joka on pehmeää ja altis kolhuille. Erityisen pahaa jälkeä mäntyaskelmille tekevät pienet kivet, jotka kulkeutuvat kenkien mukana sisään . Yhtenäiset askelmat poistivat portaiden. Katso kuvat portaiden kunnostuksen vaiheista seuraavalta sivulta.


Asuntojen sisäportaat joutuvat vuosien saatossa kovalle koetukselle, sillä niistä kuljetaan kymmeniä ja satoja kertoja per päivä.

Kun vanhoja portaita kunnostetaan parkettiaskelmilla, saadaan portaiden uutta ilmettä tehostettua esim. Maalaus tulisi suorittaa ennen parkettiaskelmien asennusta. Jos portaisiin asennetaan Led-valosarja, on ensin asennettava Led-asennuslista vanhojen askelmien . Kun vielä malttaa odottaa maalikerrosten kuivumista, lopputulos hivelee silmää vuosienkin kuluttua. Tietäisikö täällä joku mäntyportaiden maalauksesta?


Pitääkö portaat joka tapauksessa hioa vai onko mahdollista, että niitä ei tarvitsisi hioa? Mäntyportaiden maalaus 10.

Portaiden kunnostus ja hinta 20. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Tee portaista uuden veroiset päällystämällä askelmat uusiksi. Nämä portaat ovat alunperin mäntyä mutta kuluneet niin pahasti, ettei niitä voitu enää hioa kuntoon. Askelmia ei tarvitse lähteä tekemään itse.


Nykyään on tarjolla valmis porrassetti, jonka mukana vanhoihin askelmiin saa uudet pinnat valmiina, kahden askelman levyisinä elementteinä. Remontissa hiottiin ja lakattiin puulattiat sekä portaat. Kun käytiin reilu kaksi vuotta sitten ensimmäisen kerran katsomassa tätä asuntoa joka sitten ostettiin, ensimmäisen ajatus oli että nuo portaat pitää maalata. Vanhojen puulattioiden ja portaiden hiominen ja käsittely. Kellastunut mänty ei meidän kummankaan silmään ole kaunista ja oikeasti inhosin noita portaita koko ajan.


Ajatus portaiden maalaamisesta tuntui . Osa teistä muistaa, että meidän kodin portaat ovat tumman kirsikan väriset. Väri on ollut alusta sotinut värisilmääni vastaan, ja olen jo pitkään miettinyt remonttia. Niin paljon tehtävää on ollut, että portaisiin päästiin käsiksi vasta vappuvapailla. Mutta voin kertoi, kuinka uskomaton muutos maalilla saatiin aikaiseksi.


Sain lukijalta toiveen kertoa portaiden maalaamisesta hiukan tarkemmin, joten tartuin nyt aiheeseen, kun se vielä on tuoreemmassa muistissa.

Emme laatineet etukäteen tarkkaa budjettia portaiden kustannuksista, mutta selvää oli heti alussa , että teemme työn itse ja säästämme näin ainakin hiukan. Puisten sisäportaiden kunnostaminen on usein pulmallista. Kun eteen tuli sopivasti kohde, jossa oli kahdet kunnostusta vaativat sisäportaat, totesimme hyväksi käyttää kahta erilaista tapaa.


Uudet portaat , vanhaan taloon. Vanhaan taloon halutaan monesti vaihtaa portaat. Tätä varten olemme suunnitelleet saneerauspalvelun. Saneerauspalvelu on kokonaisvaltainenratkaisu, jossa huolehdimme koko projektista teidän puolesta, vanhojen portaiden purkamisesta uusien portaiden asentamiseen asti. Olemme ajatelleet maalata sisäportaat valkoiseksi ,nykyisellään portaat ovat lakatut,materiaalina mänty.


Ikää portailla on vuotta joten alkavat olla siis kellastuneet. Isoin ongelma mikä tässä projektissa on porrasaskelmiin liimatut . Onko portaiden suunnanvaihto teknisesti mahdollista? Tilanpuutteen vuoksi olemme harkitsemassa 3v vanhojen portaiden vaihtamista uusiin. Kustannusten vuoksi vanhojen por. Schidel valmispiipun pinnoitus.


Paras pinnoitus tapa valmispiipulle? Riittääkö pelkkä antiikkilaasti vai onko hyvä pohjustaa . Rivitaloasunnon mänty-portaat kaipaavat kunnostusta tai kokonaan uusimista. Mainitsinkin tuossa jossain postauksessa ohimennen, että täällä ollaan oltu taas maalauspuuhissa ja tällä kertaa väriä sai pintaansa mäntyportaat. Asia, joka olisi pitänyt tehdä jo monta vuotta sitten, mutta aina vaan lykkäsimme sitä koska siinä on niin kova homma. Myönnetään, olihan siinä . Remontti-Reiska ja Ari uudistavat mäntypuiset portaat.


Ne maalataan ja umpikaiteet muutetaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit