Välilevyn pullistuma leikkaus yksityisellä hinta

Selkäkivun iskiaksen syy on yelisimmin välilevyn rappeutumisesta johtuva pullistuma eli välilevytyrä. Se puristaa selkäydinhermoa. Välitön välilevytyrän leikkaushoito on tarpeen, jos pullistuma on niin kookas, että se aiheuttaa virtsan kulussa häiriöitä, ulosteen pidätysongelmia tai lihasheikkoutta jalkaan. Nukleoplastia tehdään leikkaussalissa paikallispuudutuksessa röntgenläpivalaisua apuna käyttäen.


Toimenpiteessä ei tehdä haavoja lainkaan, vaan nikamavälilevyyn työnnetään paksu neula selkärangan vierestä. Julkiselle puolelle oli pitkät jonot eikä sieltä saanut mitään apua vaivoihin, joten päätin mennä yksityiselle puolelle. Yleensä välilevyn pullistuma selässä aiheuttaa jalassa tuntuvaa kipua, iskiaksen.


Kun pullistuma on kaularangassa,. Kun julkisen puolen potilas vielä odottelee leikkaukseen pääsyä, voi yksityisellä lääkäriasemalla leikattu potilas olla jo palannut työhönsä, Sulkko vertaa. Miehelläni oli paha välilevynpullistuma ja julkiselle olisi päässyt hoitotakuun mukaan (eli kk, oikeasti meni kk lähetteestä kutsuun).


Olimme valmiita laittamaan sen likoon, mutta mies löysi hyvän fysioterapeutin, jonka ohjeilla ja sitkeällä . Potilaita tulee ympäri Eurooppaa, etenkin Venäjältä, Virosta ja Norjasta, mutta myös Afrikasta ja Itä-Aasiasta asti. Väkisin terveyskeskukseen, piikkiä peppuun, olisivat ottaneet vuodeosastolle, mutta halusin kotiin kuitenkin. Iso pullistuma , suositteli leikkausta , oikeassa jalassa halvausoire.


Magneettikuva yksityisellä muutaman päivän päästä. Ei pitänyt varvaskävelyssä kuin aavistuksen. Lisää tuloksia kohteesta selkaliitto. Välimuistissa Olisin päässyt yksityiseltä heti leikkaukseen , mutta päätin koittaa vielä oikean diagnoosin kanssa hakea apua muualta.


Menin OMT - fysioterapiaan, sain ohjeita miten treenata kotona ja käskyn vesijuosta mahdollisimman usein. Neljässä kuukaudessa sain selkä- ja vatslihakset siihen kuntoon että pullistumat asettuivat . Tässä on nyt taisteltu noin kk todennäköisesti välilevyn pullistumasta johtuvasta kivusta. Jos sitten se otsikon mukainen pahin mahdollinen löytyy on lääkärin mukaan edessä selkäleikkaus. Kertokaa hyvät ihmiset miulle tyttöparalle, millanen toipumis aika on kun leikataan pari pullistumaa 4-välistä. Ja ihan kunnallisessa sairaalassa leikattiin en sen tarkemmin sano paikkakuntaa, mutta yksityisellä en ole missään vaiheessa käynyt!


Näin nikamavälilevyn ydin, joka on sen hyytelömäinen sisäosa, puristuu ulos ja aiheuttaa pullistuman. Jos tämä pullistuu liikaa ulospäin tai jos osa muotonsa . Välilevyjen uloin osa heikkenee ja antaa periksi. Mitä jos välilevyn pullistuma ei olekaan kivun varsinainen syy?


Siinä tapauksessa leikkaus ei auta, asiantuntijat sanovat. Ei ole ollenkaan harvinaista, että selkäkipu jatkuu leikkauksen jälkeen”, tohtori Khan sanoo. Me kutsumme sitä epäonnistuneen selkäleikkauksen syndroomaksi. Minulla todettiin viime vuoden helmikuussa välilevynpullistuma. Siitä seurasi yli puolen vuoden sairasloma erilaisine vaiheineen.


Minua palloteltiin lääkäriltä toiselle ja jokaisella oli eriävä mielipide, kunnes lopulta päätettiin kesäkuussa että leikataan. Sovittu aika oli heinäkuun lopulla, leikkausta. Leikkaus vapautti hermon mutta tuossa ajassa se ehtii jo kuihtua eikä enää viekään signaalia lihakseen kuten pitäisi. Tällöin pullistuma voi painaa hermoja niin, että esimerkiksi nilkka voi olla niin voimaton, että kävely on mahdotonta. On myös mahdollista, että välilevyn pullistuman vuoksi peräsuolen ja virtsarakon sulkijalihasten toiminta lamautuu.


Itselläni on iskias vaivannut jo pidempään (9kk -) ja tänään kävin TAYSsissa ( yksityisellä käynyt aiemmin, ohjasi TAYSsiin). Lääkäri sanoi että katsotaan jos menisi ohi itsekseen, ja määräsi uuden magneettikuvauksen joulukuulle. Sanoi ettei haluaisi leikata nuoren iän takia (17v). No lääkäri sitten määräsi . Hän sai samantien sairauslomaa ja kiellon tehdä yhtään mitään, koska halvaantuminen tai mahdollinen kuolema on mahdollinen.


Ei siis saanut edes lupaa hakea postia 50metrin päästä jos on liukasta, ettei käy mitään. Fysioterapia hinnoista saat lähetteellä meiltä suoraan KELAN korvausosuuden pois esim 1x min korvaus on €).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit