Tuolin maalaaminen valkoiseksi

Pohjamaalin kuivuttua aletaan päästä jo itse asiaan, eli pintamaalaamiseen. Olen jo vuosia käyttänyt kaikissa tuunauksissani Clas Ohlsonin puolihimmeää 40-kiiltoasteen valkoista lakkamaalia, jonka sävy on Pure White, nimensä veroisesti puhdas perusvalkoinen. Yhden roska, toisen aarre! Roskiksesta löytämäni pinnatuolit ovat saaneet uuden elämän kunnostuksen ja valkoisen kauniin maalipinnan ansiosta. Olivathan nämä tuolit aika söpöläiset rapistuneessa alkuperäiskunnossaankin, mutta valkoiseksi maalattuna ne ovat u-p-e-a-t!


Vanhaa väriä poistettaessa on tärkeää käyttää vahvaa ja kestävää hiomapaperia.

Käsin hiottaessa voit käyttää. Se onnistuu ihan samoilla ohjeilla kuin maalattujen huonekalujen maalaaminen. En suosittele lakattujen huonekalujen tuunausta aloittelijalle, paitsi jos haluaa maalata lakatut huonekalut. Suomalaisten eniten käyttämä huonekalumaali on Höglundin mukaan väriltään valkoista. Minusta olisi kiva, jos . Vanha ja kulunut huonekalu saa jatkoaikaa ja uusi kaluste muuntuu omannäköiseksi maalaamalla.


Uusistakin huonekaluista voi maalata vanhan näköisiä. Katso Unelmien TaloKodin ohje ja maalaa huonekaluille kauniin kulunut pinta! Onnistuukohan näiden maalaaminen valkoiseksi ?

Maalattu vanha tuoli , kunnostus 27. Ikean huonekalujen maalaaminen 18. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Puisen lakatun huonekalun maalaaminen valkoiseksi uudistaa kalusteen. Entisöinnissä vanha lakka saa päälleen uusia kerroksia.


Konservoinnin näkökulmasta ajan jälkeä ei haluta kätkeä ja erilaisilla mahdollisimman vähäisillä alkuperäisiin menetelmiin pohjautuvilla restaurointikeinoilla pyritään . Ennen maalauksen aloittamista, pyyhin tuolin puhtaaksi kostealla rievulla, kittasin pahimmat kolot, annoin kitin kuivua ja hioin kitatut kohdat tasaisiksi. Hioin tuolin lakkapinnan kevyesti karheaksi, että maali tarttuu siihen paremmin. Pohjatöiden jälkeen aloitin maalaamisen. Anna kalusteiden, etenkin tuolien ja pöytäpintojen, kuivua ainakin kaksi viikkoa ennen käyttöönottoa. Jos käytät liuoteohenteisia tuotteita, muista huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta maalaustyön ja kuivumisen aikana.


Maalaten voit uusia kotisi. Seinässä Joker-sisustusmaali (J435). Huonekalujen maalaaminen on helppoa ja palkitsevaa puuhaa. Puupintainen vitriinikaappi maalattiin Helmi-kalustemaalilla valkoiseksi. Onko vanha maalipinta välttämättä hiottava, ja jos, niin millä välineillä se sujuisi helpoiten?


Tuoleissa on pinnat selkänojissa ja hiominen voi olla aika kovan työn takana. Entä millaista maalia minun kannattaa hankkia, ettei jää pensselin jälkiä?

Jos huonekalu on ollut jo alunperin tumma, niin valkoinen vain pintaan ja kuivana hiotaan kulmista. Jos ei ole valmiiksi tumma, niin maalaa kulutettavat kohdat ensin tummalla maalilla ja sitten valkoinen pintaan ja taas samat systeemit. Tai sitten ilman pohjamaalausta ja hioo ihan puulle. Ei haittaa vaikka ne olisivat kaikki eriparia ja valkoiseksikin ne voi itse maalata.


Kukkamaljakon alla olevan tuolin löysin kesällä ja sen fiksasin loppukesällä käyttökuntoon eli siis poistin järkyttävän vahakankaan ym. Tästä näette pöydän ennen . Maalikaupassa sävyttämällä saa ihan mitä haluaa. Kunnon hionta ja entisen maalinpoisto on todella tärkeää.


Maaliksi kannattaa valita mattapintainen maali, ei kiiltävä. Valkoiseen maaliin tilkka vanhaa keltaista sekä hieman kultaa. Itse lähtisin maalauksessa siveltimien unohtamisella ja ottaisin vaahtomuovin tms . Ei millään jaksaisi hioa isoa kaappia, mutta haluttais maalata se valkoiseksi. Onko kaikki lakanpoistoaineet tosi myrkyllisiä.


Jossain purkeissa luki, että voi aiheuttaa syöpää! En tietty sellaistakaan riskiä haluaisi ottaa. Mutta ei oikein ole paikkaa missä hioa kaappi. Suunnittele tuolin väritys.


Kuvan tuoli on maalattu kahdella eri värisävyllä Teknoksen vesiliukoisella Futura Aqualla, joka sopii mainiosti ulkokalusteiden maalaamiseen. Suojaa tarvittaessa reunat maalarinteipillä ennen maalausta. Sabluunoiden puuttuessa tyydyin yksinkertaiseen ja helppoon ratkaisuun tuolin yli kulkevasta valkoisesta raidasta. Tässäkin sain käyttää ristilaserta, mistä on viime aikoina ollut iloa monessa tilanteessa.


Maalausjuttuja siis seuraa tämänkin jälkeen ;-). Siskonpaneelisopan facebook-sivulla seuraat .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit