Soutuveneen reunalista

Venetarvikkeet edullisesti moottori- ja purjeveneilijöille verkkokaupasta sekä myymälästämme Lauttasaaresta. Vesisukset juhannukseksi! Reuna-, köli-, törmäyslistat ja kansikate.


Appiukko teetätti vanhaan lasikuituveneeseensä puulistat höyläämössa, jossa ajoivat rimoihin samanlaisen profiilin kuin alkuperäisissä. Muistaakseni listat olivat kuusipuuta. Kiinnitettiin ne veneen laitaan haponkestävillä ruuveilla ja laitettiin väliin varmuudeksi sikamassaliimaa. Lopuksi käsiteltiin listat . Perhe on alkanut kutsumaan vessanatsiksi, kun olen sitä mieltä että veneen vessaa käytetään vain kun ollaan merellä ja muuten hoidetaan asiat maissa. Täältä ostin omaan alle 5m avoveneeseen sen reunan muotoon sopivan reunakumin, joka itseasiassa oli kyllä . Hakusalla siis on muovilista, kokoa sillä pitäisi olla x 40.


Vaihtoehtoisesti voi myös kumilista tulla kyseeseen samassa kokoluokassa, mikäli se ei ole kovin vetelää (notkeaa). Paikalliset kauppiaat ovat kierretyt ja myynti on ollut ei oota. Miten vaihdetaan alumiiniveneen reunalista ? Jostain olen kuullut, että se pitäisi lämmittää asteiseksi ja kuumana laittaa päälle. Ongelmana on lämmitys ja kuumana siirto paikalleen. Tyyppikilpi irroiteltuna.


Saunantakaa haettuna, natiainen omasta takaa. Kunto oli kaikin puolin siedettävä, pesun jälkeen paljastui ettei pohjassa ollut havaittavissa ensimmäistäkään reikää tai lahoa kohtaa. Veneestä purettiin kaikki pois eli reunalista , penkit, kiinnityslenkit, moottorin kiinnitysvanerit ja hankaimet. Itse olen käyttänyt tälläistä pesuainetta kuin NaveCaren pohjan tehopesu ja näkin poisto.


Hyvin on lähtenyt tähän mennessä puhtaaksi. Tietysti on eri asia, miten pinttynyttä se kyseinen lika on, saattaa joutua jonkin verran hankaamaan. Mutta tuo pesuaine on hellävaraisempi veneen pohjalle, . Laudoituksen valmistuttua poistan mallikaaret ja teen lopullisen kaarituksen. Höylään parraspuut, reunalistat ja reunakannet.


Määrätyissä veneen osissa käytän materiaalina jalopuuta: saarnia, tammea tai jalavaa. Muutoin perinnevene valmistetaan aina männystä. Rupesin poistamaan maaleja kyljistä kuumailmapuhaltimella ja raapalla. Kun kyljet oli raapattu puhtaaksi niin ilmassa oli aika paljon maalinkäryä.


Etualalla menossa korjatun soutuveneen kyllästys. Rupesin irrottamaan reunalistaa , joka on ruuvattu ruostuvilla ruuveilla, jotka ei varmasti lähe ruuvimeisselillä vaan kaikista on . Tulee niin saamarin hyvä reunalista johon ei verkot tartu. Aiempi nimimerkki rekufaari. Itse olen muutaman veneen tehnyt ja mäntyä olen käyttänyt noihin parraslistoihin.


Kuvio 30: Sisäpuolisen reunalistan loven monistaminen. Ulkopuolen reunalistat tulevat estämään roiskeiden pääsyn veneeseen. Listoihin tulee alalaitaan pontti, joka on yhtä syvä kuin veneen laitavaneri.


Motonetin veneilyvalikoimasta saat kaiken tarvittavan, sähköperämoottoreista veneenhoitotuotteisiin ja sakkeleista paukkuliiveihin. Valintasi on Kaisla soutuvene. Arvostatko soudettavuutta? Mallistostamme löytyy veneitä jotka sopivat niin perheen pienempien ensimmäisiin soutukokemuksiin, kuin. Tuhannet varaosat ja muut tuotteet.


Selaa kohteita ja löydä itsellesi Muut varusteet. Kaisla 5Erä soutuvene on suunniteltu erityisesti kalastus- ja metsästyskäyttöön. Esimerkiksi vetouistelussa soutuvene on ollut todella suosittu ominaisuuksiensa vuoksi. Vene on todella hyvä niin soutaa, kuin ajaa perämoottorillakin. Soutuveneessä on tilavat lukittavat säilytystilat ja moottorikaivo helpottamassa moottorin . Valikoimastamme myös soutu- ja kumiveneet.


Tasaperäinen tai perinteinen soutuvene sopii hyvin mm. Kumivene tarjoaa kevyen ja kätevän kulkuneuvon vesille ja siitä nauttivat myös lapset, voit myös käyttää sitä vaikkapa varaveneenä. Löydät laajasta valikoimastamme veneet ja . Hankain on veneen airon tukipisteenä toimiva tappi, nivel tai nivelletty haarukka, joka kiinnitetään veneen reunalistaan tai asetetaan veneen reunassa olevaan reikään. Kun metallisia hankaimia ei ollut vielä kehitelty, airon tukipisteenä käytettiin veneen parraslistaan, kaustaan, kiinnitettyä oksanhankaa ja airoa paikallaan .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit