Salvoksen piirtäminen

Piirtämisen jälkeen hirsi asetetaan veistopukeille ja piirrettyä varausviivaa pitkin veistetään varaus. Tämä saavutetaan tarkkuuskynävarassa olevien vesivaakojen avulla. Tällöin ei tarvita välttämättä nk. Varapiirtimen leveällä kärkivälillä piirretään alemman hirren mutkat ylempään hirteen. Välimuistissa Samankaltaisia cm.


Hirsikehikon nurkkaliitos. Tilkitseminen (triivaminen). Sahataan ensin parin sentin syvyinen ura, ja heti perään viistosti useamman sentin ura. Salvokset piirretään tarkasti.


Kun piirrokset on tehty tarkasti, salvosten sahaus voi alkaa. Muussa tapauksessa tämä voi olla karkea sahaus, jonka jälkeen asettelu ja piirtäminen vielä toistetaan. Veistäminen alkaa varauksen veistämisellä. Kohoumat poistetaan vuoluraudalla päälletulevan hirren tieltä. Kun hirsi on paikoillaan, piirtää veistäjä kynävaralla varauksen ääriviivan.


Aiemmin on käytetty varausrautoja, mutta kynällä piirtäminen käy nopeammin. Kynävarassa on vesivaaka. Hirren väliin jäänyt sahajäte . Saumojen tiiviyttä kannattaa yleensä tutkia etenkin kehikon nurkista eli salvoksista. Rakennukseen valittu nurkkatyyppi määrittää pitkälti sen kuinka tiivis nurkasta voi tulla, mutta myös veistäjän taito asemoida, piirtää ja veistää tarkasti vaikuttavat suuresti lopputulokseen. Veistäjillä on usein jokin referenssirakennus, josta . Varauksen ja nurkan piirtäminen.


Widgetkit Popover Widget. Tiiviit nurkat ja varaukset. Nurkkasalvoksemme ja hirsien varaukset ovat . Lyhytkokoinen versio soveltuu erinomaisesti salvosten pystyviivojen piirtelyyn nurkissa, jolloin hirren saa pudotettua suoraan alaspäin nurkan sahauksen jälkeen. Isommalla normaalikokoisella passilla ei aina mahdu piirtämään ahtaissa paikoissa, jolloin sen avulla piirretyt viivat saattavat heittää . Satulan sahaus ja veistäminen ei ole vaikeaa.


Tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin! Yhteen satulaan kuluu kaksi satulapintaa. Satulapinta rajoittuu ylhäällä satulan selkään, alhaalla. Otankin puut omasta metsästä osittain ja appiukon metsästä otan loput ennakkoperintönä.


Onko vinkkiä, millä saisi salvokset ja pöllin alapuolelle tuleva ura helposti tehtyä ja tarkasti . Ajattelin lomalla kaataa, pätkiä ja kuoria ne, jne. Ei aukee mulle varat, salvokset , tasakerrat ym. Ummikko kun olen näissä asioissa,. Näiden terien väli on säädettävissä.


Kyllä se lohenpyrstö salvos on hienon näköinen,jos se on tehty huolella ei se kyllä nurkkalautaa päällensä tarvitse. Paljon tänäpäivänä tehdään taas . Kiilautuvan lukkonurkan ja kolmitasovarauksen piirtäminen ” Videolla esittelen hirren varaamista ennen veistoa (varaaminen tarkoittaa edellisen hirren ulottuvuuksien siirtämistä seuraavaan hirteen piirtämällä ). Päämääränäni oli kehittää kuvataidelähtöisiä tehtävänantoja, joissa sovelletaan kuvataidekouluissa tuttuja ilmaisutekniikoita: piirtämistä , maalausta, grafiikkaa, keramiikkaa ja rakentelua sekä jatkossa valokuvausta ja ympäristötaidetta. Pitkään kuvataidekoulussa opettaneena koen tärkeäksi ideoiden ja ajatustenvaihdon . Pienimmät kynien käyttäjät ovat olleet 7-vuotiaita, mutta myös 16-vuotiaille kynä on ollut uusi tuttavuus. Miisa vuotta: ”3D-kynällä on hauska piirtää. Toukokuun viimeisinä päivinä, juuri ennen koulun loppumista, uurastimme hirsikehikon lopulta valmiiksi.


Pressu päällään se saa nyt rauhassa odotella sopivan ostajan ilmaantumista. Nousevalla salvoksella kolistellaan ja hakataan, joten ei haittaa, vaikka ristimitan tarkistaa pariin kertaan toisen varvin teon aikana. Mitä siistimpi hirren selkä, sitä helpompi on piirtää varaus ylemmän alapintaan ja sitä tasaisempi varauksen reunoista tulee.


Seuraavat kierrokset varataan ns. Montakohan kymmentä tai sataa kertaa vatupassi lipesi liukasta puuta vasten juuri, kun olin saanut sen asemiin salvoksen piirtämistä varten ja sitten vaikeassa asennossa koitin piirtää pystylinjan - kun olisi ollut karkeapintainen passi. Katkaistu nokka-akselihihna - hyvä työkalu, kun hirren kaarevaan selkään on piirrettävä .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto