Portaiden maalaus ilman hiontaa

Markon kommentti portaiden maalaamiseen oli, että askelmat pitäisi irrottaa ja hiekkapuhaltaa yksitellen ennen maalausta. Mäntyportaiden maalaus 10. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu.


Tässä yksinkertaiset ohjeet vaihe vaiheelta – portaiden kunnostus hoituu helposti. Nämä portaat oli alun perin lakattu, mutta myöhemmin askelmat oli kitattu ja maalattu umpeen maalilla.

Voiko näitä tehdä ilman hiomista ? Anteeksi, olen ihan täysi tumpelo näissä asioissa mutta helpompi teiltä kysyä kuin mennä jonnekkin kauppaan urpoilemaan :D. Lakatulle puulle voit ainoastaan laittaa lisää lakkaa tai maalata. Kun portaat on jo lakattu niin puuhun tullut kalvo ja puuhun imeytynyt lakka estää vahaukset . Valmisteluihin ja hiontaan kului noin päivä sekä tasoiteaineen kuivumisaika paksuudesta riippuen tunnista vuorokauteen. Koska paikkaustyöt olivat paikallisia, portaista kuljettiin vielä sen jälkeen eli kuivumisaikana tehtiin muuta työtä.


Seuraavaksi tehtiin pohjamaalaus Tikkurilan Helmi-pohjamaalilla. Tosi kauniit portaat teillä :) MItes toi pohjamaalaus , käytitkö sihen jotain eri maalia?

Mulla nyt hirmuinen hinku omien mäntyisten portaiden maalaukseen ja tuo hiominen ketuttaa jo valmiiks. D Mutta pakkohan se on tehdä. SItten vuorossa rakojen peittäminen, eli kyllä, haluan umpiportaat, kotona kun 2 . Tarinan opetus: jos suunnittelet portaiden maalausta , tee se vaikka nyt pääsiäispyhien aikaan äläkä lykkää sitä hamaan tulevaisuuteen. Eli lakanpoistin ja kaavin taitaa olla ensimmäinen vaihe ja hionta toinen.


Sitten vain mohairtelalla betoluxia pintaan? Samalla omakotitalon hämärä eteistila muuttuu valoisammaksi. Maalausten välissä tehtiin kevyt pintahionta.


Portaiden helmenharmaa väri tuo eteiseen. Huuhtelun jälkeen odotin, että portaat olivat kuivuneet ennen hiomisen aloittamista. Hioin kaiteet ja rakenteet, askelmien käsittelyn jätin tässä vaiheessa. Olin ajatellut, että maalaan askelmat vasta sitten, kun muuten on kaikki maalattu. Maalipesu oli pehmentänyt lakkaa ja pinnan karheuttaminen sujui . Kyllä meikäläisellä on aina betolux akva toiminu moitteettomasti, ilman mitään pohjamaalejakaan ja jälki on ollut erinomaista.


Hölmön hommaa lähteä pensselillä vetelemään tollaisia alueita. Kaiteet, listat ja reunukset maalattiin kahteen kertaan kiiltävällä Helmi-kalustemaalilla.

Tähän porrasremonttiin kuului männystä tehtyjen portaiden hionta ja maalaus. Kaiteiden uusiminen ei kuulunut remontin hintaan. Onko kellään kokemusta vanhojen, kellastuneiden mäntyportaiden kunnostamisesta?


Vaihtoehtoina olen lähinnä ajatellut joko maalaamista valkoiseksi tai sitten hiomista ja lakkaamista, jolloin säilyisivät puisen näköisinä. Homma tuntuu molemmilla tavoilla hyvin työläältä. Kaiteisiin pitäisi saada myös jonkinlaista . Työn suoritus viikolla 7. Tarjouksen tulee sisältää työ ja materiaalit. Asunto sijaitsee Helsingin . HELPPO – NOPEA – KESTÄVÄ. Toimii ilman pohjamaalia ja hiontaa.


Kestää iskuja ja hankausta. Hylkii likaa ja kestää puhdistusaineita. Pesunkestävä, soveltuu myös jatkuvaa puhdistusta vaativiin kohteisiin. Anna kalusteille uusi elämä! Ennen maalausta portaat näyttivät tältä, kun pinta oli jo hiottu rikki: Ja lopputulos näyttää tältä!


Puhtaanvalkoinen ja erittäin kivastivaloa pimeään aulatilaan tuova pinta on sata kertaa kellertävää mäntyä parempi! Tässä vielä työvaiheet kiinnostuneille: kunnollinen, kaiken huomioonottava suojaus. Hionnan jälkeen portaat tulee vielä imuroida, jotta hioma pöly saadaan pois maalattavasta pinnasta . Kalkkimaalit nostavat suosiotaan, sillä niillä maalaaminen on helppoa ja lopputulos palkitsee. Jos lattiassa on pahoja kolhuja ja naarmuja, kittaa ne puukitillä. Kuivumisen jälkeen hio ja toista tarvittaessa.


Tee parketin hionta pinnan karheuttamiseksi. Hiontaan sopii tavallinen hiekkapaperi (selvitä omalle lattiallesi sopiva karkeusaste) ja työtä helpottamaan voi hankkia erillisen hiomatuen, jonka . Lisäksi lakanpoiston jälkien siistimiseen voi joutua hiomaan yllättävän monta milliä porrasta pois. Kunnostin joskus toistakymmentä vuotta puuveneitä ja pottupelloksi tai puhki (eli liian ohutkylkisiksi) hiottuja puuveneitä tuli surkean usein vastaan.


Hionta ei ole oikea maalinpoistokonsti, ever.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit