Pinnatuolin liimaus

Meidän pinnatuolien jalat heiluvat ja irtoilevat kuin viimeistä päivää. Olen tässä googlaillut ja tullut siihen tulokseen että tuolien jalat pitäisi ensin kokonaan irrottaa, ja sitten hioa vanhat liimat pois ennen uusien liimojen laittamista. Näin saa tilkittyä hyvin sen mahdollisen väljyyden, joka voi pelkän liiman kanssa jäädä.


Vanha liima on usein kovaa ja irtoaa suhteellisen helposti. Pursota liimaa koloihin ja aseta tuolin osat paikoilleen. Kiinnitä puristimet ja suojaa puu puristimen aiheuttamilta painaumilta puupalikoin tai pahvilla. Poista mahdolliset liimapurseet. Muista suorittaa ristimitan tarkistus: vastakkaisten jalkojen . Hajoaako vanha tuoli kappaleiksi?


Tuolista saa usein vielä aivan kelvollisen, kun sen liitokset liimaa uudelleen. Video näyttää, kuinka tämä käy. Yritin myös jalkoja irti mutta olivat tukevasti paikallaan joten ei kannattanut väkisin (yhden tuolin sain paloihin mutta se sai olla se josta puuttuu pinna).


Sitten alkoi kasaaminen, paras liima on omasta kokemuksestani joko puuliima tai vanha kunnon erikeeper jota käytin tällä kertaa. Hei, Mikä on paras tapa uudelleen liimata puisen tuolin selkänoja tiukemmin istuinosaan? Ruokapöytämme tuolien selkänojat ovat kaikki alkanneet antamaan periksi taaksepäin niihin nojatessa, eli liimaus taitaa pettänyt. Irrotin istuinosan pois ruuvien avulla, ja näyttää, että selkäosa on kiinni . Seuraavaksi puuliimaa runsaanlaisesti reikiin ja pyöräytä vielä pinnojen päihinkin ja sitten paikalleen (tämän voi tehdä pinna kerrallaankin, työstöaikaa on noin 5-minuuttia ennenkuin liima alkaa nahkoittumaan).


Varaa vettä ja rätti pursuavan liiman puhdistamiseen, sekä joko puristimia tai sitten esim. Ongelma näkyy yllä olevissa kuvissa. Tanskalaisen tuolin jalka on katkennut.


Tuoli on muuten liki virheetön ja varaosan löytyminen on hyvin epätodennäköistä. Niinpä tekisi mieli ainakin yrittää korjata katkennut jalka. Viimeisessä kuvassa osat on käsin painettu yhteen, pienellä . Liimaliitoksien irroittaminen 24. Välimuistissa Samankaltaisia Tuolin liimaus.


Selkänoja antaa vähän periksi ja ajanmittaan enemmän, kunnes irtoaa kokonaan. Jos käy hyvin, istuja selviää kaatumisella. Pahimmillaan hän saattaa lyödä päänsä esimerkiksi seinään.


Järkevin ja edullisin tapa hoitaa ongelma on tehdä uudelleenliimaus heti kun havaitset sen. Hanki vanha tuoli kirpputorilta, osto- ja myyntiliikkeestä tai nettihuutokaupasta. Kahdesta huonokuntoisestakin tuolista voit saada liimaamalla , . Asiakkaalla oli 50-luvulla ostettu ja muutamaan kertaan itse maalattu pinnatuoli , jonka maalipinnat olivat alkaneet rapistua pahemman kerran. Liian innokas nikkaroija voi tehdä huonekalulle hallaa. Kontaktiliiman, naulojen ja ruuvien käyttö on ehkä pahin virhe.


Jos tuolin saumat lähtevät purkautumaan, niin niitä koitetaan usein korjata liimalla , nauloilla tai ruuveilla. Todellisuudessa siitä tulee ammattilaiselle suurempi korjaustyö, kun tuolin jalka . Ihan ensin kannattaa vähän nitkutella tuolin pinnoja ja jalkoja, jotta voit testailla vähän liimauksia. Minun ei kuitenkaan tarvinnut tätä vaihetta tehdä . Ton vanhan liiman poistamisen jälkeen voit myös huomata liitoksien olevan väljiä. Niiden ei kuulukaan olla varsinaisesti kireitä, mutta napakasti sopivia ja tuolin tulisi pysyä kasassa ilman liimaakin. Siksi kannattaa varautua liimailemaan ohutta viilua liitoksiin.


Varmistu kuitenkin, että kaikki mahdollinen . Irrota heiluva tuolinjalka varovasti, ettet vääntelemällä riko tai suurenna turhaan reikää. Joissain tapauksissa varovainen lämmittäminen voi auttaa pehmentämällä liimaa. Löysin nimittäin roskiksesta kaksi 50-luvulla valmistettua pinnatuolia , jollaisia olen etsiskellyt puolisen vuotta pitkin kirppispalstoja ja kierrätyskeskuksia. Pinnatuoleista pyydetään niin huikeita hintoja puolikuntoisinakin, etten ole raaskinut ostaa. Rikkinäisistä ja mahdollisesti jopa korjauskelvottomista . Puista pinnatuolia , jotka osittain mustaksi maalattuja, osittain puunävärisiä.


Tuolien liimaukset pitäisi uusia ja. Otetaan irti, hiotaan , liimataan ,maalatan, lakkataan. Nettisivuilla lisää verstaan referenssejä. Kierrätys on päivän sana, myös sisustuksessa. Mutta miten kirppiksiltä ja siirtolavoilta löydetyt huonekalut ehostetaan omaan sisustukseen sopiviksi?


Edessä on iso hiomis- ja maalaamisurakka, työn alle pääsee nimittäin kuusi pinnatuolia. Pinnatuolit ovat kermanvaaleita ja niissä on monen vuoden tahrat ja kolhut. Aion hakea näille rautakaupasta purkin. Osien irtoiluun auttaa varmaankin vain ruuvailu ja uudet liimat.


Onnistui hyvin sitenkin, en siis suosittele niitä popniittejä irroittamaan ilman kunnon välineitä. Nitkumisen ja natkumisen estämiseksi poistimme vanhat . Huonekalulle riittää usein pelkkä puhdistus. Lakatuista pinnoista pölyt lähtevät pölyhuiskulla tai-rätillä. Lakkapinnan voi puhdistaa huonekalujen puhdistusaineella tai kiillotusaineella, jotka myös puhdistavat samalla.


Se suojaa ja piristää elottomia pintoja. Jos lakkapinta on kulunut .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit