Moottorisaha veistäjät

Jokainen veistos on erilainen ja otan mielelläni myös asiakkaan toiveet huomioon. HIUKAN TARINAA VEISTÄMISEN ILOSTA! Sahan käyttö ei ole vaikeata, kun sen oppii ja sahat ovat.


Moottorisahaveistos Kallilla by Kalle Lindholm 17. Harrastaminen on johtanut kilpailemiseen ja tuloksina kilpailuihin osallistumisesta onkin tullut kahdeksan Suomen mestaruutta. Mestaruuksista viisi on pääsarjasta ja kolme pikasahauksesta.


Metsurin ammatti loi pohjan menestyksekkäälle veistäjän. Olen Juha Rikhard Käkelä Ylöjärven Takamaalta. Teen työkseni moottorisaha taidetta. Työni on nykyään tilaustöitä ja moottorisahaveiston opettamista. Olen rakastanut puuta koko ikäni ja osasin tehdä pajupillin jo ennen kouluikää.


Veistäminen on koko elämäni. Olen Kuhmossa asuva, erilaisia puunveistotöitä ( moottorisaha -, käsinveisto, reliefit ym.) tekevä puunmuotoilija. Ohessa kuvanäytteitä tekemistäni teoksista. Olen myös voittanut Suomenmestaruuden moottorisahaveistossa v. Karhunveiston maalimanmestaruus Ilomantsin . Tervetuloa kotisivuilleni! Olen harrastanut moottorisaha veistoksia 90-luvun alusta saakka.


Näillä sivuilla voit tutustua tekemiini veistoksiin vuosien varrelta. Olin kuullut, että moottorisahoilla tehdään veistoksia. Koska moottorisaha ei ollut minulle outo kapistus, aloin eräänä päivänä kokeilemaan veistoksen tekoa. Aloin muotoilla pölkkyyn . KARHUPATSAAN HOITO-OHJE Puunveisto on Suomessa itseoppineiden taiteilijoiden luonteenomaisin ilmaisumuoto ja moottorisaha tyypillisin v채line. Valmistan veistoksia myyntiin ympäri vuoden.


Suosituin veistos on seisova karhu, mutta asiakkaiden toiveet otetaan aina huomioon. Asiakkaiden pyynnöstä olen valmistanut monenlaisia veistoksia, kuten esimerkiksi koiria, kissoja, . Oletko haaveillut omasta pihapiiriäsi komistavasta puuveistoksesta? Onko se massiivinen karhu, joka on portinvartijana vai teräväkatseinen pöllö terassillasi? Yli sata matkapäivää moottorisahan kanssa vuodessa. Käkelä ja moottorisaha tapasivat ensi kerran vuotta sitten, kun mies lojui työttömänä kotisohvallaan.


Näytin veistämisen mallia, ja niin oli jokaisella itse veistetty karhu kainalossa kotiin lähtiessä ja tyytyväisiä olivat. Puulla on väliä, sanoo veistäjä. Säänkestäviä ovat jalava ja lehtikuusi, perus mänty ja kuusi toimivat, poppeli on oikein hyvä sisätiloissa. Pintakäsittely ja mihin työ sijoittuu, ne kaikki vaikuttavat.


Työstön jälkeen puuveistos saa vielä pintakäsittelyn. Vanhustyö väsytti – viisikymppinen Eine tarttui moottorisahaan. Ja kaikille niille on koti tiedossa, yksikään ei jää veistäjän omaan pihaan. Petäjävedellä asuva Rautasaari on tehnyt työkseen eläinhahmoja moottorisahalla jo viisi vuotta. Olen moottorisahataiteilija Juha Käkelä Ylöjärven puutarhakaupungista Takamaalta.


Teen veistoksia yhdestä puusta ja pelkästään moottorisahaa käyttäen. Pidän myös moottorisaha veistokursseja ympäri Suomea . Pyörivät teräketjut repivät reilun metrin korkuisesta kuusipölkystä muotoa enkelin siiville. Sitten Hannu Hämäläinen hahmottelee tukkiliidulla enkelin pään paikkaa pöllin kupeeseen. Yhden enkelin sahaukseen kuluu monta päivä, sillä sahan . Koska kisat ovat yleensä kutsukilpailuja, niihin on helppo lähteä.


Tässä voi kutosen jätkä tehdä mitä vain, toteuttaa itseään. Kun kuulokkeet päässä rokki soi ja moottorisaha. SM- kisassa veistomateriaalina on n. Työvälineenä sallitaan ainoastaan moottorisahat. Kisassa arvioivana tahona toimii tuomarineuvosto, johon kuuluu vähintään jäsentä.


SM-kilpailussa jaetaan viidelle parhaalle palkinnot. Meidän kaupungissa kyllä asuu setä, joka tekee moottorisahalla juuri noita isoja karhuja myytäväksi. Piti ruveta savusaunaa tekemään, mutta ensimmäisestä pöllistä tuli se hanhi ja veistäminen vei sitten aivan täysin mukanaan.


Siitä on tullut oikeastaan elämäntapa. Ei oikeastaan ole väliä, mitä veistän, kun vaan saa sahata. Olen nyt vuotta ollut hurahtaneena tähän moottorisahaan , kertoo Käkelä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit