Itse tehty pehmustettu sängynpääty

Olen katsellut monista blogeista tuollaisia pehmustettuja sängynpäätyjä ja aikani ihmeteltyäni päätin itsekin tarttua tuumasta toimeen. Kävin ostamassa Jätti- Rätistä kankaan ja napit, jyskistä vaahtomuovipatjan ja Bauhausista vaneria. Näiden lisäksi tarvitsin akkuporakoneen, pienen poranterän, nitojan ja . Näin syntyy kätevästi upea sängynpääty makuuhuoneen sisustuksen piristykseksi.


Lue vinkit ja käy hommiin! Muutamat ilmoituksen nähneet kyselivät, miten sängynpääty on tehty , joten laitan tässä lyhyet ohjeet kiinnostuneille sisustajille.

Ensimmäiseksi ostin vanerilevyn antamaan päädylle lujuutta. Hankin sen K-Raudasta, jossa henkilökunta leikkasi levyn haluttuun mittaan. Tekemäni sängynpäädyn mitat olivat . Itse laitoin vanerin lattialle ja nostin kaverin kanssa vaahtomuovin varovasti ja tarkasti paikalleen. Sen jälkeen menin itse vaahtomuovin päälle ja painollani painoin sitä levyä vasten.


Liimahuuruissa en näemmä muistanut kuvata liimavaihetta, mutta tässä kuvassa levy ja vaahtomuovi ovat . Olen makuuhuone- postauksen jälkeen saanut paljon kyselyitä niin kommenttiboksiin kuin sähköpostiinkin itsetehdystä sängynpäädystämme, vanhaan blogiin teinkin siitä ohjeen. Arkistosta löysin sen, joten.

Tunnisteet: DIY, itsetehty sängynpääty , makuuhuone, sängynpääty , sängynpääty keinonahkaa . DIY sängynpääty vihdoin valmis! Lastulevyn näkymättömiin jäävästä osasta viistettiin hieman pois. Tämä näkyy paremmin toisissa kuvissa ja päädyttiin päällystämään pelkästään näkyviin jäävä . Pehmustettu sängynpääty on helppo tehdä ilman ihmeellisiä työkaluja.


Vähän vaivannäköä, aikaa ja hermoja niin hyvää tulee. Lopputulos = upea ja uniikki! Mittatilaustyönä teetetty pellavainen päiväpeitto on unelmani, johon en vielä ole raaskinut itse panostaa. Tällainen sängynpääty on helppo toteuttaa melkein mistä materiaalista tahansa.


Nyt pinnalla tuntuu olevan pehmustetut sängynpäädyt, jotka toteutetaan vanerista, patjasta sekä koristenapeista. Myös kuormalavoista tehtyjä sängynpäätyjä on näkynyt. Itse taas halusin mahdollisimman simppelin ratkaisun.


Sängynpääty on vilahtanut blogissa jo varmaan useampaankin kertaan, mutta otetaan se nyt lähempään tarkasteluun. Pääty tehtiin taas itse , pääpiirteittäin samalla tavalla kuin aiemminkin. Aiempaan päätypostaukseen pääset TÄSTÄ. En siis ala tekovaiheista enempää puhumaan eikä tekovaiheista tällä . Rouheutta mukaan saisi rakentamalla sängynpäädyn kuormalavoista (tätä harkitsin itsekin, mutta en halua edes tietää, mitä puun onkaloista löytyy, hrr).


Puolestaan päätä seinään hakkaaville nukkujille superlonilla pehmustettu ja kankaalla verhoiltu vanerilevy voisi olla omiaan.

Rasvaisilla hiuksilla ei . Seinällä keikkuvan ruusun tein suodatinpusseista pari viikkoa sitten, pääset kurkkaamaan ohjeen tästä linkistä. Kunhan saan kaiken sisustuksen makuuhuoneenkin osalta valmiiksi, teen vielä uuden postauksen, missä esittelen teille koko . Sisustusideoita ja sisustuskuvia aiheesta DIY- sängynpääty. StyleRoomista löydät tuhannet.


Kurkista aitoihin suomalaisiin koteihin. Täällä asuu KolmenTahdenKoti FI. Albumista löytyy kivoja tee itse -vinkkejä sekä puutarhaan että sisätiloihin.


Uskomatonta että päädyin tekemään näinkin simppelin sängynpäädyn , ajatuksissa oli ollut useamman vuoden ajan jotain hieman erikoisempaa, mutta totesin että. Kaikessa yksinkertaisuudessan tein siis suorakaiteen mallisen sängynpäädyn napeilla. Mekin meinattiin ensin rakentaa itse mutta sitten bongasin vastaavan Ikean sivuilta. Tuli halvemmaksi ostaa valmiina kuin lastulevyä, vanua jne. Itse tehden saa tietty just haluamansa kokoisen jne.


DIY: KLASSINEN SÄNGYNPÄÄTY Ompele vanhan sängynpäädyn päälle huppu tai pehmusta sängyn levyinen, 1senttiä korkea levy vanhalla pestyllä täkillä. Voit kiinnittää täkin nitojalla levyyn. Ompele hupun reunoihin senttiä korkea tuplasauma.


Tee hupusta ainakin senttiä levyä leveämpi, niin saat pujotettua sen . Materiaaleissa hyödynnettiin silloin lautaa ja lastulevyä jne eli matskut löytyivät itseltä , ainoastaan vanu ja päälliskangas tarvitsi ostaa. Tämän piti siis alunperin olla vaan tilapäinen ja makkarin myyntistailausta varten tehty , mutta pääty olikin niin jämäkkää tekoa, ja irrotettava kangashuppu samoin, että ne . Tein meille suunnilleen vuosi sitten itse sängynpäädyn. Halusin siedettävään hintaan vaalean pellavakankaisen pehmustetun päädyn ja kun sopivaa ei mistään valmiina löytynyt, päätin rakentaa sellaisen itse.


Pohjan tein paksusta pahvista (vanhoista muuttolaatikoista) ja reunoihin niittasin listat tueksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit