Saunan kiuas testi

Tämä opas auttaa löytämään itselleen sopivan kiukaan. Tässä postauksessa käsitellään sähkökiukaiden ominaisuuksia, lisävarusteita ja testituloksia. Sähkökiukaan saa parhaimmillaan lähes ilmaiseksi, mutta jos ottaa huomioon miten tärkeä osa saunakokemusta toimiva kiuas on, ei budjetin pitäisi . Tämän testin voitti IKI:n Original. Harvian, Narvin ja Misan kiukaat jäivät testissä tästä niukasti jälkeen lähinnä IKI:n lyhyemmän lämmitysajan ja paremman löylynantokyvyn puolesta.


Löylynantokyky taas perustui kivien korkeaan lämpötilaan.

Kiukaat -kategoriassa on listattuna mm. Kiukaiden muotoiluun on panostettu ja sopiva kiuas löytyykin saunaan kuin saunaan , moderniin tai perinteiseen. Vertaile tässä kategoriassa kiukaita ja löydä parhaat tarjoukset! Oli niissä kiukaissa eroja, hyötysuhteessa ja savukaasujen lämpötiloissa yllättävän paljonkin.


Ekat kiuasta olivat muutaman kymmenyksen sisällä arvostelussa. Kaikkia kiuasmerkkejä tullut vuosien saatossa kokeiltua ja omistanutkin eri valmistajan kiukaan. Olen seurannut keskustelua ja aikalailla on samankaltaisia kokemuksia Harvian kiukaista.


Kahdessa vuodessa Harviana Legend kiukaan. Kotisivuilla nimellis ja .

Kastorin Karhu PK puukiuas menestyi testissä erinomaisesti ja sijoittui toiseksi yleisarvosanalla 8. Helo PK puukiuas sijoittui testin kolmanneksi yleisarvosanalla 8. Helo ja Kastor kiukaat tarjoavat saunaanne vain parasta, pitkäaikaista ja turvallista ratkaisua toki hyviä löylyjä unohtamatta. Itse olen kuvista ihaillut sellaista Iki-kiuasta, jossa on teräsverkon sisällä kiviä. Mutta ne ovat aika hintavia.


Oma, rikki mennyt kräpsä on Helo, joten se ei ainakaan vakuuta. Läpivirtauskiuas oli testin turvallisin, ja siinä oli paras hyötysuhde, prosenttia. Sydän- kiuas Onni voitti TM Rakennusmaailman tuoreen kiuastestin. Lehti vertaili seitsemää jatkuvalämmitteistä puukiuasta. Teho oli noin kilowattia, ja kaikki kiukaat olivat teräskuorisia.


Pienen huoneistosaunan sähkökiuas joutuu koville, jos siltä odotetaan savusaunan pehmeitä tai pitkään lämmitetyn puukiukaan kipakoita löylyjä. Testasimme joukon pienikokoisia ja -tehoisia sähkökiukaita: kuinka ne vastaavat suomalaisia saunavaatimuksia. Esille on nostettu myös . Nykyään noin asiakkaistamme haluavat uuteen saunaansa tornimallin kiukaan. Tässä artikkelissa käsittelemme tornikiukaan valitsemista, eli mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ennen kiukaan ostamista.


Hei, minkälaista sähkökiuasta suosittelette. Olen vaihtamassa puukiukaasta sähkökiukaaseen ja muiden kokemuksista olisi apua. Kaikki alkoi Jouni Kerma- nin jo vuotta sitten keksimästä Iki- kiukaasta.

Aluksi se oli erikoisuus, joka kiin- nosti lähinnä saunaharrastajia. Vä- hitellen maine levisi, ja viimeistään. Kauklahden asuntomessuilla se löi itsensä läpi ja siitä tuli ns. Nyt se on saanut seuraajia. Puulämmitteinen saunan kiuas.


Puuhan on tunnetusti pitkäliekkinen polttoaine, joten Veto - kiukaan korkea tulipesä olisi edukseen. Kestävyydestäkään on vaikea sanoa, muutaman. Uudessa TM Rakennusmaailmassa jatkuvalämmitteisten teholuokan 20kw puukiukaiden testi.


Kiuas kannattaa valita omien saunomistottumuksien mukaan. Parhaimman saunakokemuksen antaa kiuas , joka vastaa löylyhuoneen tilavuutta sekä saunojien toiveita ja tottumuksia. Kiuasmalleissa on valinnanvaraa pelkistetyn perinteisistä malleista mikroprosessori-tekniikkaa hyödyntäviin malleihin. Saunominen ei jätä suomalaisia kylmäksi. Tai testin perusteella yllättäen, millaiset kivet kiuasta koristavat.


Kauneimmat kivet veivät voiton kiuaskivitestissä. Parasta heti valmiissa kiukaassa on nopeus - kiuas on löylyvalmis jopa 5-minuutissa. Aina valmis kiuas , tilaa täältä! Cilindro PCon pienen (- m³) saunan pilarikiuas.


Suuri kivitila takaa kosteammat ja lempeämmät löylyt perinteiseen seinäkiukaaseen verrattuna. Sauna lämpimäksi ilman odottelua! Korkea ja kapea kiuas sopii erityisesti nurkka-asennuksiin mutta myös suoralle seinälle.


Kiuas on saunan sydän ja tärkein hankintasi hyvien löylyjen takaamiseksi. Kiuas on omistajalleen rakas ja henkilökohtainen hyvän olon lähettiläs. Oman kiukaan valitseminen eri vaihtoehdoista voi olla hankalaa. Perinteiset vaihtoehdot, sähkökiuas ja puukiuas , ovat .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit