Rinnan korjausleikkaus kokemuksia

Minulta on rintasyövän takia leikattu toinen rinta pois ja olen menossa korjauttamaan rintani. Korjausleikkaus tehdään implantilla. Jotenkin minua pelottaa tämä leikkaus ja epäilen onko sittenkään järkevää.


En ole enää nuori ja toipuminen leikkauksesta myös jännittää. Toisaalta taas minulla toinen rinta. Voisiko kenties joku tälläisen rinnan korjausleikkauksen kokenut tai muuten siitä enemmän titävä kertoa enemmän operaatiosta? Olisi kiva kuulla yleisesti koko operaatiosta, niiden tuntemuksista joille se on tehty ja ihan mitä vaan muuta aiheesta.


Rintasyövän leikkaushoidosta vastaa HUS:n alueella rintakirurgi, ja Höckerstedt kollegoineen astuu kuvaan siinä vaiheessa, kun rintasyövän takia poistetun rinnan paikalle halutaan tehdä uusi. Rintarekonstruktio voidaan tehdä välittömästi rintasyöpäleikkauksen yhteydessä, mutta yleisempää on, että korjausleikkaus. Olen menossa pian leikkaukseen jossa rinnanpoiston yhteydessä tehdään heti uusi rinta LD-kielekkeestä.


Haluaisin kuulla kokemuksia vastaavasta leikkauksesta olevilta. Siis kun uusi rinta tehdään heti samalla kuin vanha poistetaan. Viestit: 35: Liittynyt:. Hoito räätälöidään potilaan mukaan. Aina potilaan tilanne ei mahdollista korjausleikkausta.


Yleisimpiä ovat rinnan rakentaminen alavatsakielekkeellä tai selkäkielekkeellä. Taysissa tehdään vuodessa yli sata korjausleikkausta. Niistä kolmasosa on välittömiä, heti syöpäleikkauksessa . Uskon, että jokainen nainen toivoo tulevansa naisena ja seksuaalisena olentona rakastetuksi ja hyväksytyksi sellaisenaan, rippumatta siitä, kuinka monta rintaa hänellä on. Rinnan poiston myötä tämä kokemus joutuu kuitenkin usein koetukselle.


Lähes jokaisella rinnan poiston kokeneella naisella on . Seuraavana aamuna soitin työterveyshuoltoon ja kerroin patista ja että pitäisi saada aika lääkärille. Sainkin ajan nopeasti ja ensimmäinen arvio oli, ettei se ole mitään . Menetettyä rinnan muotoa voidaan kuitenkin palauttaa erilaisten korjausleikkausten tai rinnan sisään tai liiveihin asennettavien proteesien avulla. Perniöläisen Paula Haakasen toiveena oli saada takaisin mahdollisimman luonnollinen rinta syöpäleikkauksen jälkeen.


Hänelle uusi rinta rakennettiin . Uudet onkoplastiset tekniikat säästävät rinnan muo- don hyväksyttävänä suurenkin poiston jälkeen, ja terveen rinnan korjausleikkauksella saavutetaan usein riittävä symmetria. Yleensä pyritään käyttämään potilaan omaa kudosta . Ekalla kerralla olin ja kolmen pienen lapsen äiti: esikoinen eskarissa, kuopus ei kahtakaan. Tasan vuosi sitten tapasin plastiikkakirurgin, joka totesi minulla rintojen kehityshäiriön ja laittoi minut leikkausjonoon. Koska Sarin syöpähoitoprosessi oli sujunut niin hyvin, niin fyysisesti kuin henkisesti, hän ilmoitti yksivuotistarkastuksessaan olevansa valmis rinnan korjausleikkaukseen , uuteen rintaan.


Leikkaus kuitenkin epäonnistui. Usein kasvain on kuitenkin niin kookas, että sen poisto vaatii koko rinnan poistoa. Jos potilas on jo aikaisemmin sairastanut rintasyövän , joka on hoidettu säästävällä leikkauksella ja sädehoidolla, ja tauti sitten uusii samassa rinnassa , on välitön korjausleikkaus myös tietyissä tapauksissa mahdollinen. Rintasyövän hoitotulokset ovat Suomessa erittäin hyvät ja valtaosa rintasyöpään sairastuneista naisista paranee taudistaan.


Sairaala Siluetissa työskentelee kaksi täysipäiväistä plastiikkakirurgia, joilla on mittava kokemus rintasyövän leikkaushoidosta ja rintarekonstruktioista. Pystymme järjestämään nopeasti vastaanoton . Rintojen syövän jälkeiset korjausleikkaukset. Useimmille potilaille paras hoito on leikkaus. Noin puolella potilaista rinta poistetaan kokonaan.


Osalle rinnanpoistopotilaista, heidän erityisesti niin toivoessa ja syövän ollessa hyväennusteinen,. Kaikesta huolimatta Piia tapasi pian nykyisen avomiehensä. Silti hän halusi uuden rinnan heti, kun mahdollista. Sen aika tuli jo puolentoista vuoden päästä syöpäleikkauksesta.


Päätös oli itsenäinen, mieheni ei koskaan painostanut minua. Jotkut päättävät jatkaa elämäänsä ilman korjausleikkausta , . Jo ensimmäisessä rintasyöpäleikkauksessa otetaan huomioon rinnan ulkonäkö tulevaisuudessa. Jos muita syöpähoitoja ei tarvita, uusi rinta voidaan. Tavallisimmat rinnat korjausmenetelmät rinnan poiston jälkeen ovat alavatsalta otettava TRAM kieleke tai selästä otettava LD -kieleke. LD -kielekkeen nimi tulee Latissimus Dorsi lihaksesta, joka leikkauksessa irrotetaan sen päällä olevan ihokielekkeen kanssa, tunneloidaan kainalon alitse ja eteen ja muovaillaan rinnaksi.


Työhakemuksia olen lähettänyt aina, kun avoimia paikkoja on tullut haettaviksi. Tervehtyminen on hyvässä käynnissä. Hiukset ovat kasvaneet ja rinnan korjausleikkaus odottaa tulevaisuudessa.


Henkisellä puolella toipuminen kestää vielä vuosikausia, Outi arvioi. Positiivisella asenteella on ollut valtavan . Onko kenelläkään siis jakaa kokemuksia korjausleikkauksesta , jossa implanttia nostetaan ja implanttitaskua vahvistetaan ihon sisäisin ompelein?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit