Puun myynti sahalle

Yritys, Yrityksen puunostosivut. Akonkosken Saha Oy, Akonkosken Saha Oy. Herralan Saha Oy, Herralan Saha Oy. Isojoen Saha Oy, Isojoen Saha Oy. JPJ-Wood Oy, JPJ-Wood Oy. Ostimme alkukesästä mökin, n.

Saimme neuvon koittaa myydä puut paikalliselle sahalle ja sahalta käytiinkin puita katsomassa ja todettiin että ne on hyväkuntoisia ja saha ostaa ne. Se vaan mietitytti kun saimme . Myynti on vaivatonta, sinun tarvitsee vain kertoa haluavasi myydä puuta ja allekirjoittaa muutama paperi. Löydät paikalliset yhteystiedot metsäyhtiöiden, sahojen ja muiden puunostajien verkkosivuilta. Sahat ovat erityisen kiinnostuneita ostamaan tukkivaltaisilta uudistushakkuilta puutavaraa. Myös yksityisiltä tulee paljon puuta laajalta alueelta.


Pohjoisimmat puut ovat Inari–Ivalo-akselilta, eteläisimmät puolestaan tulevat tuolta Savosta. Sahalle myös tuodaan niin sanottuja isännän puita, eli puu ei vaihda omistajaa.

Sahan pihalla köllöttääkin yli seitsemän . Aluksi ei ketään kiinnostanut, mutta sitten naapuri sattui innostumaan kanssa puiden myynnistä niin sitten siinä ohessa sain omanikin mhy:n kautta. Voiko niitä puita myydä johonkin? Meille riittää polttopuita liiterissä varmaan.


Mutta joku pieni paikallinen saha voisi ne ottaa. Toinen vaihtoehto olisi yrittää sopia. Itse kun myyn puuta niin myyn yleensä parihehtaati autoksi ja muutamalle hehtaarille tehdään samalla harvennnushakkuu.


Voihan soittaa esim Storaenson . Jos kaadetaan kolme tukkipuuta polttopuiksi eikä kaikkea pätkitä klapipituuteen, siinä voisi ehkä mennä pari tuntia. Entä jos tontilla olisi puuta myyntiin asti? Ensimmäisenä puunkaatoasioissa pitää aina selvittää, mihin puut toimitetaan sen jälkeen kun ne on kaadettu.


Jos myydään sahalle tai paperitehtaalle, puiden pitää . Kun cm:n halkaisijan kuusi toisi kahden euron tilin, niin mitä paksumpaa puuta sahalle matkaisi, sitä enemmän puusta rahaa kertyisi. Liikennemerkkien kaltaiset punaiset ”hintalaput” puissa vinkkasivat: euroa (cm:n puu), (cm), (cm), (cm) ja hintavin puista, cm:n tukki toisi jo 56 . Voit tehdä puukaupan suunnitelman yhdessä hankintaesimiehemme kanssa tai voit tarjota meille ostettavaksi valmista puunmyyntisuunnitelmaa eli leimikkoa. Menisipä puun myynti vaikeaksi jos myyjä katkoisi puunsa miten haluaa.


Mitenkä toimitaan jos tehtaalla sanotaan että sori vaan sulla kyydissä liian järeätä meidän sahalle tai pikkutukkia me ei sahata.

Mennäänkö seuraavalle sahalle tarjoamaan, mutta siellä onkin kuusisahaus . Metsänhoitoyhdistys voi auttaa esimerkiksi sahurin hankkimisessa ja myyntiin tarkoitetuissa hakkuissa myös puun ostajan etsimisessä. Näin pientenkin puumäärien. Ennen hakkuita ja tukkien sahausta laudoiksi Sairanen kuitenkin kehottaa suunnittelemaan tarkoin tulevat tarpeet. No nyt on mökillä puita nurin ja oletin että se on soitto vaan niin joku tulee kenttäsirkkelillä ne sahaamaan tai sitten viedään sahalle ja saan valmista koolinkia :) Ei menny ihan niin, yksikään saha ei halua hakea mitään, ei ole kalustoa.


Kaikki tuttavat keneltä kysyy niin . Hyödynnämme rungon tukkiosuuden mahdollisimman tarkasti, joka mahdollistaa metsänomistajalle leimikostaan mahdollisimman korkean tuoton. Omassa toiminnassamme arvostamme luontoa ja toimimme PEFC- sertifikaatin edellyttämällä tavalla. Tällaiset työt eivät aina edellytä vaativia töitä sahan kanssa maastossa.


Jo sopivan myyntikohteen valitseminen ja hakkuiden suunnittelu on tärkeä osa puukaupan valmistelua. Puukauppaa voi myös helpottaa esimerkiksi sopimalla valmiiksi teiden ja varastojen käyttöoikeuksista, huolehtimalla rajojen auki pysymisestä ja . Ostamme hyvälaatuisia kuusivaltaisia. Hankinta-alueen säde on noin km. Hankimme puuta pääasiassa Lavian, Sastamalan (Kiikoinen, Suodenniemi, Mouhijärvi, Vammala), Hämeenkyrön, Kankaanpään, Jämijärven, Pomarkun, Porin (Noormarkun alue) ja Ulvilan ( Kullaan alue).


Suorraa sahalle kun myyt ja sahan urakoitsia kun hakkaa niin kaikki tukki hakataan tukiksi ja ei ainuttakaan raakkitukkia tule. Jos ha palsta on hyvän tien varressa niin palsaatta ei kannata kesäleimikkona myydä vaan kannattaa tinkata jos sais vaikka kelirikkoleimikkona myytyä. Siksi raaka-ainehankinnoistamme vastaa oma metsäosasto.


Metsäosaston asiantuntijat metsäpäälliköstä hankintaesimiehiin toimivat tiiviissä yhteistyössä metsänomistajien sekä myynti - ja tuotantotiimien kanssa. Oletko ostamassa puuta tai tarjoamassa asiantuntijapalveluita? Kuutio säästää aikaasi ja vaivaa. Palvelun kautta pääset tekemään tarjouksen suoraan myyntiaikeissa olevalle metsänomistajalle ja näet myytävän kohteen metsävaratiedot yksin tein. Anna puunostajien kilpailla kuutiosi hinnasta.


Mänty- ja kuusitukin ostomäärät ja hinnat koko Suomessa kaikilla hakkuutavoilla. Ryhmä on käynyt Porissa Seikun sahalla ja jatkaa hakkuutyömaalta matkaansa läheiselle Korkeakosken sahalle , missä on luvassa käytännön tietoa sahatavaralaaduista. Laatujen ymmärtäminen on myyntityössä keskeinen taito. Saint-Gobain on globaali asuin- ja teollisuusrakentamisen yhtiö ja UPM:lle tärkeä asiakas, .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit