Massiivihirsitalo

Monille sisäilmaongelmista kärsineille ja niille altistuneille onkin aito massiivihirsitalo ainoa vaihtoehto elää laadukasta elämää. Hirsi tasaa myös lämpötilan vaihteluja. Hirsiseinä pystyy varaamaan itseensä lämpöä suoraan auringon säteilystä ja toisaalta myös yön viileyttä kesäöinä. Näin hirsi säätää lämpötilaeroja ja . Ensiluokkaista laatua ja erityisiä ominaisuuksia.


Ollikaisen Hirsirakenteen hirret valmistetaan ensiluokkaisesta kotimaisesta puusta.

Hirsivalikoimamme sisältää monipuolisen. Kuusamo hirsitaloja myös muille. Lyhyesti sanottuna valmistamme kaikkia hirsityyppeja kaikissa kokoluokissa. Tärkeää on ollut se, että uusiutuva ja kierrätettävä rakennusmateriaali saadaan ekologisesti lähimetsistä. Puurakentaminen kuormittaa näin ympäristöä huomattavasti muita materiaaleja vähemmän.


Asuinkäyttöön tarkoitetuissa massiivihirsitaloissa ulkoseinät on tehty kokonaan hirrestä ilman mitään ulko- tai sisäpuolisia lisäeristeitä. Massiivirakenteinen hirsitalo onkin monen rakentajan mielestä ainoa oikea hirsitalo. Kosteustekniseltä toimivuudeltaan yksiaineinen seinärakenne on turvallinen, koska .

Honkatalot valmistaa yksilöllisiä ja ekologisia koteja. Laajaan tuotevalikoimaamme kuuluvat hirsitalot, ekopuutalot, puupalkkitalot sekä näiden yhdistelmät. Ensimmäiseksi sinun tulee päättää, minkälaiset seinät ja millaisen teknisen ratkaisun haluat. Lamellihirsista rakennetut hirsitalot ovat yleensä massiivihirsitaloja kalliimpia, koska lamellihirsien valmistamiseen kuluu enemmän resursseja. Lamellihirret ovat toisaalta kestävämpiä ja vakaampia, eikä niissä ole . Tältä Juuso Horellin suunnittelema massiivihirsitalo tulee näyttämään valmiina.


Ulkoverhousta ei ole tarkoitus maalata, vaan se saa tummua harmaaksi. Puutalo on luotettava ja ekologinen valinta, puu on lämmin, hengittää ja talossa on erittäin hyvä sisäilman kosteussäädin. Hirsitalojen nurkat falskaavat ja hirsien välistä tuulee sisään. Puu auttaa myös säilyttämään talon happitasapainoa.


Tämän lisäksi puun hyvä lämmöneristyskyky ja viimistelymateriaali. Kaikissa tuoteissamme käytetään mäntyä ja kuusta, mikä on kasvanut . Miksi massiivihirsitalot viehättävät ihmisiä kaikkina aikakausina? Vanhimmat ja vielä nykyäänkin asuinkäytössä olevat hirsitalot ovat jopa satoja vuosia vanhoja.


Ehkä rakennuksista huokuva yksilöllinen ilmapiirinsä ja sanonta -” Siellä ihmisen on hyvä hengittää, koska rakennuskin hengittää”, . OKT h, k, kph, s, auton talli. Mahtava Venäjältä tilattu massiivihirsitalo kauniilla järvimaisematontilla.

Rakennuksessa tuulettuva alapohja, ontelolaatta. Runko valmiina, yläpohjassa aluskate ja umpeenlaudoitus, alakerran ikkunat ja ovet yhtä lukuunottamatta paikoillaan. Välipohjapalkit valmiina.


Iso, lämmin kahden auton . Jos aito massiivihirsitalo kiinnostaa, niin tässä taatusti omaleimainen vaihtoehto. Vaaran Aihkitalot Oy:lla on kokemusta yksilöllisten hirsitalojen. Tonttiasian etenemistä odotellessa taloa suunniteltiin, ja suunnitelmat lyötiin lukkoon. Näin valmiista suunnitelmista saatiin jo laskettua hirren menekki, ja hirret laitettiin tilaukseen luottotoimittajalta Ähtäristä.


Tonttiasioiden selvittyä ehdittiin syksyllä valaa myös perustukset, ja tehtiin tarvittavat putkitukset . Seiniin ei tule lisäeristystä. Alapohja on puurossipohja, höyrynsuluton. Eli ei ihan passiivimeininkiä. Maalämpökaivo on jo asennettu. Nyt mietimme tiukasti kannattaako asentaa patterit vai vesikiertoinen lattilämmitys.


Talvikaato –blogi kertoo modernista perinnehirsitalosta. Talo on nelihenkisen perheemme ensimmäinen omakotitalo. Kerron blogissani talomme suunnittelusta , rakenteista ja materiaalivalinnoista.


Kerron rakentamisen vaiheista, ja talon rakentajista. Taloon tulee sähkö ja vesi, mutta WC on korvattu kompostoivalla käymälällä. Talo jätetään kylmäksi talven ajaksi, joten tässä kohteessa vaativiksi olosuhteiksi voidaan luetella saareen rakentaminen, rannalle rakentaminen .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit