Kasvihuoneen kastelu loman aikana

Kasvien kastelu tuottaa usein ongelmia lomalle lähtevälle ruukku- ja parvekepuutarhurille. Muutaman päivän ruukkukasvit pärjäävät kyllä ilmankin kastelua , m. Kielletään sen käyttö kuivissa sisätiloissa. Joten huonekasvien kasteluun se ei sovellu (esim. lomamatkan aikana ). Kasvihuoneisiin sen käyttö soveltuu varmaankin.

Juuri vesipumpun puuttuminen poissulkee järjestelmän käytön maantasolla olevista vesitynnyreistä. No, vanha kunnon kastelukannu on edelleen tarpeen . On aika pitää tauko, rentoutua, palautua ja suunnata kohti aurinkoista taivaanrantaa, kesämökkejä ja parempia päiviä. Jos olet puutarhuri, siirtyminen ei ehkä onnistu ihan näin helposti, vai mitä? Kasvit tarvitsevat vettä loma - aikanakin.


Hyvä naapuri on paras lomakastelija, mutta jos kasteluapua ei ole tarjolla, kasvien vedensaanti voidaan turvata kotikonstein. Suora auringonpaahde lisää huone- ja parvekekasvien vedenkulutusta. Siirrä ruukut ja laatikot parvekkeen lattialle varjoisimpaan paikkaan tai puutarhaan .

Pihasta kannattaa huolehtia loman aikana jo senkin vuoksi, että asunto näyttää asutulta. Moni naapuri auttaa mielellään,. Kasteluvettä kannattaa varastoida saaveihin ja ämpäreihin, mikä helpottaa kastelua , varsinkin, jos ulkopuolinen kastelija käy hoitamassa kasveja. Etsitkö hyvää ja helppoa ratkaisua kasvien kastelulle niin arkipäivään kun loma - ajoille?


Blumat kastelujärjestelmä kastelee kasvit puolestasi esimerkiksi parvekkeella, kasvihuoneessa ja avomaalla. Jokainen Tippu- Blumat on siten samaan aikaan sekä anturi että tippukastelusuutin. Onko teillä hyviä ideoita kuinka hoitaa taimien (tomaatit ja paprikat) kastelu vrk loman aikana ? Onko muuta vaihtoehtoa kuin osaa joka taimelle om. Viime vuonna harjoittelimme kasteluautomaatin käyttöä kasvihuoneessa ja nyt sen pitäisi toimia kuin vettä vaan.


Tänä vuonna laitoin amppelitomaattejakin kasvamaan , mutta en vielä tiedä miten ne kastelen loman aikana. Kukat janoavat vettä myös lomien aikaan. Näiden vinkkien avulla onnistut huolehtimaan kasvien loma -ajan kastelusta. Pienessä kasvihuoneessa kasvien kastelu onnistuu helposti kastelukannulla. Automatiikka kuitenkin helpottaa kasvihuoneen käyttöä ja viljelyä.


Lue lisää loman aikaiseen kasteluun tarkoitetuista GARDENA-kastelutuotteista. Ruukkukasvien ja istutuslaatikoiden automaattiseen kasteluun ilman vesihanaa. GARDENA tarjoaa automaattisia kasteluratkaisuja parvekkeelle, terassille tai kasvihuoneeseen sijoitettujen istutuslaatikoiden kätevään kasteluun.

Ei saada kukkien kastelijaa :( Viherkasveja, yrttejä ja kesäkukkia (parvekkeella) haluaisin pitää vielä lomareissun jälkeenkin. Onhan kasvihuoneen kastelu loman aikaan hoidossa? Parissa ruukussa en missään vaiheessa näe letkusta tulevan tipan tippaa, mutta betonilaatat ruukkujen alla ovat silti kostuneet, eli kastelu on liiallista.


Tuleeko vettä siis letkuista jotenkin vaihtelevasti? Loman aikana kasvit ovat kuitenkin pysyneet hengissä pelkästään säiliöiden täyttämisellä, joten ainakin . Kokosimme vinkit kaukokaipuuta poteville viherpeukaloille kukkien kasteluun loman aikana. Nappaa omatekoisen kasteluautomaatin ohje. Helppo- ja var- makäyttöinen, viikonlop- puisin, loma - aikaan tai ympäri vuoden. XL-versiona myös parve- kekasvien lomakasteluun.


Tropf-Blumat kastelee parvekkeen, terassin, kasvihuoneen ja korotetun. Kukkien ja kasvien kastelu onnistuu myös lomalla. Näppärillä kikoilla helpotat puutarhanhoidosta johtuvaa loma -ajan stressiä – kurkkaa ne tästä!


Helpotusta tuovat automaattiset kastelu - ja tuuletusjärjestelmät, mutta kovin pitkälle lomalle ei kasvihuoneen omistaja voi lähteä ilman kotimiestä. Välimuistissa Samankaltaisia 7. Lämpötilakin vaikuttaa pölytyksen onnistumiseen: jos lämpötila pölytyksen aikana on alle ja yli asteen, syntyy helposti epämuodostuneita tomaatteja. Olimme kesälomalla viikon reissussa ja siinä vaiheessa piti keksiä tapa hoitaa kasvihuoneen kastelu.


On toki hyvä muistaa, että ilmat reissumme aikana olivat olleet sateiset ja kylmät. Tunnisteet: kasvihuone , lomakastelu, loman aikainen kastelu , pullokastelu, tee se itse kastelujärjestelmä .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit