Hirsitalon pystytys itse

Finnlamellin talotoimituksen mukana saat tarkat pystytysohjeet, joten voit itsekin osallistua talon. Sarjassa seurataan intervallikuvauksella hirsitalon rakentamista Mäntsälään. Tässä osassa paikalle tuodut. Itse kehikon pystytys on se helpompi osa, siinä kelpaa apumiehiksi maisterit ja tohtoritkin jos ovat kuuliasia annutuille käskyille.


Kontio Harunire Vantaan asuntomessuilla. Pariskunta on suunnitellut tulevan kotinsa itse.

Tehdasasennuksella tilatun hirsitalon pystytyksen hoitaa kuitenkin hirsirakentamiseen erikoistuneen Hongan valitsema pystytysporukka. Nopea pystytys oli ensimmäistä taloaan rakentaville positiivinen yllätys. Kuinka kauan Hongan hirsitalon toimitus ja pystytys kestää? Tavallisimmin hirsitalopaketti voidaan toimittaa 6-viikon kuluessa tilauspäivästä laskien. Talopaketti toimitetaan tontille rekalla (tarvittaessa ns. saaristopakettina, joka soveltuu vesitse tapahtuvaan kuljetukseen saaressa sijaitseville tonteille).


Tutustu hirsirakennuksen toimittajan antamiin ohjeisiin huolellisesti pystyttäessä rakennusta itse. Paikalla olisi hyvä olla myös ammattitaitoinen kirvesmies. Pystytyksen voi antaa myös hoitaa kehikon toimittajan valtuuttamat asentajat tai muu ammattitaitoinen hirsirakenteiden kanssa touhunnut.

Ohjekirjassa on ohjeita hirsitalon rakentamiseen tilaajalle, joka haluaa itse rakentaa. Komu on hirsiveistäjä, joka. Seuraava päivitys ohjekirjaan tulee olemaan pyöreästä hirrestä valmistetun kehikon pystytys. Tänään hirret saapuivat Vaaran Aihkitaloilta ja pystytys alkoi!


Pieni työnjohtomme tosin piti huolen, että itse pääsin tontilla vain kääntymään. Onneksi on tekijöitä riittävästi paikalla, vaikka mieli olisi tehnyt olla auttelemassa. Vikassa kuvassa on hyvin näkyvillä, että hirsien korkeudet vaihtelevat 2ja 325 . Paljonko hirsitalo maksaa?


Yksi neliömetri (1m² = 1neliöjalkaa) lattiapinta- alaa maksaa 160–4EUR. Hirsitalon hinta riippuu hirsien tyypistä ja muista käytettävistä materiaaleista, rakennuspaikan sijainnista jne. Näin tavarat sijoitetaan vaivattomasti ja nopeasti niille. Seuraavassa annettavat asennusohjeet ovat ohjeellisia. Kaikki jatkoskohdat ovat tiiviit.


Aloita hirsikehikon pystytys puolihirsillä. Kun hirsikehikon nostamista jatketaan . Kilpailutimme pariovet useamman rautakaupan kautta ja kysyimme itse tarjouksen paikalliselta toimijalta. Kolmantena pystytyspäivänä loputkin hirret löysivät omat paikkansa.


Sen jälkeen kattoristikot nostettiin paikoilleen.

Torstaiksi oli luvattu sadetta, joten rakennusmiehet levittivät . Hirsitalon pystytys rakennuspaikalla sateelta suojaan vie noin kahdesta kolmeen viikkoa. Ensimmäisen viikon aikana valmistuu kantava hirsirunko. Erityisen hyvää suojausta tarvitaan juuri rakentamisen tässä . Yleensä hirsitalotoimittajilla on näitä kaikkia saatavilla.


Kauppasopimukseen voi myös oheistaa erilaisia liitteitä, jotka. Pystytyspalveluistamme suosituin on sateelta suojaan –palvelu, jossa rakennus pystytetään aluskatteelle. Tämän jälkeen voit itse asentaa tai asennuttaa rakennukseesi pintakatteen, suorittaa pintakäsittelyn, sekä toteuttaa sisustusratkaisut makusi mukaan.


Lue myös: Aidosti muuttovalmiit hirsitalot yhdessä Evesa-talojen . Blogin nimen mukaisesti lopputuloksena projektista pitäisi olla hirsitalo - ja luulisi , että nimenomaan tämän hirsiosan rakentaminen tai pystytys olisi projektissa jotenkin pitkän. Telineille kipuamalla katon rakentuminen oli kuitenkin helposti havaittavissa - ja sujui yhtä ripeästi kuin itse hirsirungon kasaus. Pohja aivan täydellinen meidän nelihenkiselle perheelle. En ole aiemmin edes hirsitaloa miettinyt? Onko rakennuskustannukset verrattavissa puutalon kustannuksiin?


Tämä sisältää sellaisen määrän oman työn osuutta kuin maallikkorakentaja kohtuudella opettelemalla pystyy itse tekemään, mutta ammattilaista vaativat LVI, - sähkö- pystytys -, suunnittelu- ym. Hirvittävän suuria eroja runkomateriaalia vaihtamalla ei taloihin saa, koska aika suuri osa kustannuksista tulee . Jos siis hankin talopaketin omalle tontille, jossa kunnallistekniikka, Itse pystytämme hirsitalon ja teemme sisäpintaurakan, perustustyöt tekee osaava sukulainen ja. Talo on pienen perheen pienehkö hirsitalo , mutta voisiko hinta muka jäädä alle tonnin?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit