Äänieristelevy autoon

STP Silver Shop Bag vaimennusmatto 8m². Tällä paketilla vaimennat kätevästi autosi etuovet kaiuttimien ympäristöstä,. STP-Bomb-Bitumi- vaimennusmatto-04m . Ohut muotoiltava ympäristöystävällisestä butyylistä ja alumiinista valmistettu äänieristyslevy.


Eristää ääntä tehokkaasti. Itsekiinnittyvä levy asennetaan esimerkiksi auton oveen, kattoon tai tavaratilaan. Soveltuu mainiosti myös esimerkiksi kaiuttimien, tietokoneiden tai pesukoneen äänen eristämiseen.


BUTYYLIERISTE KPL2X400X500MM K27. Ohut helposti muotoiltava butyylistä valmistettu eriste ajoneuvojen korin resonoinnin vaimennukseen sekä äänen eristämiseen. Asennus auton oveen, kattoon tai tavaratilaan. Pakkauksessa kpl 2x400x5mm kokoisia itsekiinnittyviä eristemattoja.


Mutta bitumia emme suostu asiakkaiden autoon asentamaan suoraan peltipintaan tai verhoiluun liimattavana eristeenä kolmesta syystä: Sen työstäminen on niin hidasta ja työlästä, että kohtuullisellakin tuntiveloituksella bitumieristys tulee kalliimmaksi kuin oikeilla eristeillä eristäminen. Sen pysyvyydelle ei voi antaa mitään . Kuivien tilojen äänenvaimennusmateriaali. Käyttökohteena esimerkiksi auton lattian lämpö- ja äänieristäminen . Näin ainakin Hifilehti kertoi tosiaan muutama vuosi sitten. Tiedä sitten onko aine kehttinyt tuon jälkeen. Suht kalliiden Noise Killerien ym.


Haittapuolena on massan epämiellyttävä tuoksu, joka pysyy autossa muutaman viikon. Lattian äänieristys onkin Suomen oloissa vaikea, sinne maton alle kun kerääntyy kosteutta niin helposti. Ite en ainakaan laittaisi mitään kosteutta imevää, kun näyttävät tehtaallakin moniin autoihin laitetut vaahtomuovieristykset imevän itseensä pahimmillaan litrakaupalla vettä. Peltiä vasten voisi olla hyvä . Auton äänieristyksellä stoppi ohjaamomelulle. Vaikka uusien autojen tekniikkaa kehittyy joka vuosi isoin harppauksen, äänieristyksen taso tuntuu laahaavan muun kehityksen perässä.


Auton ohjaamomelun tasolla on merkittävä vaikutus ajomukavuuteen. Kun äänieritys on kunnossa, matkustaminen on . Valitsin autot niiden saatavuuden perusteella, autot sain lainaan tuttavapiiristä. Autoiksi tuli siis kaksi saman autovalmistajan saman mallisarjan en- simmäisen ja toisen sukupolven autot (kuva 2), joka . Meille tehtiin neljä vuotta sitten äänieristys ja ruostesuojaus edelliseen autoomme ruosteenestoliikkeessä.


Lisäsin autoon vielä sisäpuolelle äänieristemattoja. Kyllähän auton rengasäänet vaimeni, mutta eihän autoa tuolla konstilla hiljaiseksi saa. Hiljaisuus kun lähtee suunnittelupöydältä. Finikor Äänieristys vaimentaa autosi häiritseviä rengas- ja ajomeluhaittoja.


Käsittely tehostaa ruostesuojauksen parantamaa äänieristystä. Autojen valmistustekniikan muutoksista, käytettävien materiaalien muutoksista ja Suomen karheista teistä johtuen, autojen ajoäänet ovat muodostuneet suurimmaksi melun. Kyllähän noita butyylimattoja leutona talvipäivänä autoon varmaan jotenkin saa kiinni, mutta en kyllä voi suositella. C lämpötilat tuottivat jonkin verran vaikeuksia verrattuna siihen . Kuten edellisessä blogimerkinnässä kirjoittelin, Leonin resonoivia ovia ei saatu hiljaiseksi takuukorjauksena. Jotta hermot ei menisi ihan lopullisesti päätettiin ottaa kovemmat aseet käyttöön ja teetettiin auton vaimennus AudioVision- nimisessä autohifi-yrityksessä.


Ja voi pojat, kyllä kannatti! Antakaas hifistit vinkkejä. Ostin varaosaliikkeestä itseliimautuvaa äänieristysmattoa, kun tuossa japsissa on hiukan kovanlaiset rengasäänet ym meteli. Peräkontin, lattiat ja muut sellaiset paikat on suht helppo eristää, mutta miten pitäisi laittaa eriste oviin? Autostudion myymäläpäällikkö Marko Kaukola ja viihde-elektroniikan tukkumyyntiä harjoittavan Simexin tuotepäällikkö Matti Puurtinen kannustavat panostamaan auton äänieristykseen ja äänentoistoon.


Eikä tule kalliiksi, jo 1eurolla tekee paljon. Sillä saa esimerkiksi tällaisen aktiivisubwooferin .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit