Vanhan tuolin maalaus

Vanhaa väriä poistettaessa on tärkeää käyttää vahvaa ja kestävää hiomapaperia. Käsin hiottaessa voit käyttää. ASUMINEN Maalariartesaani, yrittäjä Suvi Höglund tietää, kuinka vanhasta saa tuunattua uutta. Kierrätys on päivän sana, myös sisustuksessa.


Mutta miten kirppiksiltä ja siirtolavoilta löydetyt huonekalut ehostetaan omaan sisustukseen sopiviksi?

Maalariyrittäjä Suvi Höglundin mukaan huonekalua on hyvä . Anna kalusteiden, etenkin tuolien ja pöytäpintojen, kuivua ainakin kaksi viikkoa ennen käyttöönottoa. Vanhalle tuolille uusi elämä näillä nikseillä. Vanhan tuolin kunnostamiseen on hyvät mahdollisuudet, kun ulkona on kuivaa ja valoisaa. Jos pinta on hyvässä kunnossa ja käsittely sellainen, että sen päälle voi maalata tai lakata, pestään pinta ensin käyttäen maalarinpesua. Miten vanhan tuolin kunnostus onnistuu kotikonstein?


Avotakka kertoo viisi vinkkiä, joilla saat tuolin uuteen uskoon.

Hiominen on pohjatöistä tärkein, joten käytä siihen tarpeeksi aikaa! Aloita kalusteille tarkoitetulla pohjamaalilla. Maalaa kalustemaalilla kaksi kerrosta, jotta saat . Kaksi Wieniläistuolia, jotka oli maalattu iloisen pinkeiksi.


Väri ei sinänsä ollut mikään ongelma,koska ne oli tarkoitus maalata uusiksi. En kuitenkaan tajunnut katsoa epäselvää kuvaa tarkemmin ja vasta, kun mies toi tuolit kotiin, . Blogissa onkin vilahdellut jo kuvia parista pinnatuolistani. Olin kauan haaveillut vanhoista pinnatuoleista, katsellut niitä netistä ja pohdiskellut. Jotenkin vanhan tuolin hiominen ja uudelleen maalaaminen pienessä kerrostaloasunnossa ei innostanut, joten yritin etsiä valmiita tuoleja. Mieluisia ei kuitenkaan . Ennen maalauksen aloittamista, pyyhin tuolin puhtaaksi kostealla rievulla, kittasin pahimmat kolot, annoin kitin kuivua ja hioin kitatut kohdat tasaisiksi.


Hioin tuolin lakkapinnan kevyesti karheaksi, että maali tarttuu siihen paremmin. Pohjatöiden jälkeen aloitin maalaamisen. Olen saanut itselleni tälläisen vanhan tuolin joka huonosti maalattu ja liitokset löysiä.


Onko vanha maalipinta välttämättä hiottava, ja jos, niin millä välineillä se sujuisi helpoiten? Tuoleissa on pinnat selkänojissa ja hiominen voi olla aika kovan työn takana.

Entä millaista maalia minun kannattaa hankkia, ettei jää pensselin jälkiä? Vanhan , puisen huonekalun kunnostaminen on ekologinen ja edullinen tapa sisustaa kotia. Entisöinnissä vanha lakka saa päälleen uusia kerroksia.


Kalusteiden vanhat öljymaalipinnat voidaan uudelleenmaalata yleisestä säännöstä poiketen myös vesiohenteisella maalilla, sillä puun eläminen on . Meillä on roikkunut iäisyyden mukana vanha kulahtanut puunvärinen pinnatuoli. En ole halunnut luopua siitä, koska olen mielessäni nähnyt sen. Lähteekö maali hiekkapaperilla vai pitääkö tuoda lämpöpuhallin? Tuoli ei siis ole vielä minulla, mutta kohta on. Toisaalta jos ei tehdä vaikka vanhalle tuolille mitään ennen uudelleenmaalausta , tuhlataan kallista maalia ja aikaansaadaan huonosti tarttunut maalipinta.


Huonekalujen kunnostamisessa ei välttämättä tarvita kalliita . Jo maalattu kaluste ei välttämättä tarvitse pohjustamista, mikäli vanha maalipinta on siistissä kunnossa (ei paikattavia koloja). Pohjamaali toimii tartunta-alustana varsinaiselle pintamaalille ja parantaa maalipinnan kestävyyttä. Pintamaali saattaa pysyä hyvin kalusteessa myös ilman pohjamaalia, mutta riski . Vanhat tuolit henkivät 50-lukua rouheaksi kuluneella pinnallaan, maalattuna ne siirtyivät nykypäivää mukaileviksi trendituoleiksi.


Kuivuminen on niin nopeaa että pystyin aloittamaan toisen kerroksen maalaamisen heti kun ensimmäinen kerros oli maalattu. Myönnän, että lopputulos ei vielä ole mielestäni tarpeeksi hyvä, mutta kunhan saan maalattua tuolit , niin sitten homma toimii niin kuin pitää! Olen jo pidemmän aikaa ajatellut maalata tuolit mustaksi, ehkä saan sen vielä loppuvuoden aikana tehtyä. Palailen tuoliprojektiin siis vielä uudemman kerran. Suunnittele tuolin väritys.


Kuvan tuoli on maalattu kahdella eri värisävyllä Teknoksen vesiliukoisella Futura Aqualla, joka sopii mainiosti ulkokalusteiden maalaamiseen. Suojaa tarvittaessa reunat maalarinteipillä ennen maalausta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit