Taloyhtiön isännöitsijäntodistus

Isännöitsijän on pyynnöstä annettava osakehuoneistoa koskeva isännöitsijäntodistus. Täytä isännöitsijäntodistus helposti ja ilmaiseksi täällä! Hyvin laadittu todistus takaa onnistuneet asuntokaupat.


Se on asiakirja, joka sisältää kaikki keskeisimmät tiedot ja arvoon vaikuttavat seikat kyseessä olevasta huoneistosta sekä taloyhtiöstä. Siinä on myös yksilöidysti eritelty huoneiston kuntoon liittyviä seikkoja, ja mikä on kyseisen huoneiston osuus taloyhtiön lainoista.

Jos esimerkiksi 40-vuotiaassa yhtiössä ei ole tehty mitään ensimmäisiin vuoteen, odotettavissa voi olla pian räjähtävä kustannuspommi. Hypon pankinjohtaja Sanna Pälsi arvioi . Se on tärkein dokumentti asuntokaupassa, mutta siitä on hyötyä myös asuntoa vuokrattaessa ja asuntolainaa haettaessa. Remontit voivat yllättäen laajentua ja kustannusarviot ylittyä, mikä tieto ei välity ilman ajantasaista isännöitsijäntodistusta kaupan osapuolille. Joskus voi toki käydä niinkin, ettei taloyhtiön ja huoneiston tiedoissa ole juurikaan ehtinyt tapahtunut muutoksia myynnin aloittamishetken ja kaupantekohetken . Tarkastettua tietoa taloyhtiön kunnosta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Asuntokauppaa tehdessä on hyvä lukea huolella isännöitsijäntodistus , ettei osta sikaa säkissä.


Lomakkeelle voit kirjata tiedot.

Se sisältää myös tärkeimmät tiedot siitä huoneistosta, jonka hallintaan oikeuttavia osakkeita ollaan . Tilaajan pyynnöstä todistuksen voi antaa muulla kielellä. Todistus annetaan yhtiön virallisella kielellä. Tätä vastuuta ei voi ra- joittaa todistukseen otetulla lausekkeel-. Pyydä välittäjältä: -viimeinen valmistunut tilinpäätös ja . Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto korostavat, että asunnon ostajan on syytä tutustua kunnolla isännöitsijäntodistukseen , jotta tietää, millaisesta yhtiöstä on ostamassa asuntoa.


Isännöintiliitto ei kuitenkaan pidä sata euroa maksavaa todistusta kohtuuttomana, jos se on laadittu asianmukaisesti. Kritiikki todistusten hintaa kohtaan ei ole aina perusteltua. Mistä isännöitsijäntodistus -lomake.


Löytääkö netistä tulostettavaa tyhjää isännöitsijäntodistus -lomaketta? Tai mistä sellaisen voisi ostaa? Olen taloyhtiömme hallituksen puheenjohtaja ja koska meillä ei isännöitsijää ole, olen minä velvollinen tämän asiakirjan täyttämään. Asunnon ostaja saa osakehuoneistoa koskevat tärkeät tiedot isännöitsijäntodistuksesta.


Onko taloyhtiöllä lainoja? Paljonko lainaa kohdistuu ostettavaan huoneistoon? Mitä remontteja yhtiössä on tehty ja mitä tullaan tekemään seuraavan viiden vuoden aikana?

Mitä huoneistossa asuminen maksaa, . Se ei poista tarvetta tarkastaa kohde ja pyytää kiinteistönvälittäjältä ja isännöitsijältä tarvittavia lisäselvityksiä. Kenties tärkein asuntokauppaan liittyvä asiakirja on isännöitsijäntodistus. Taloyhtiön keskeiset dokumentit.


Pyynnösen mukaan isännöitsijäntodistus antaa kokonaiskuvan taloyhtiön kunnosta. Korjaushistoria kertoo, kuinka yhtiötä on hoidettu. Hälyttävänä pitäisin esimerkiksi sitä, ettei . Tällä lomakkeella osakkeenomistajat ja kiinteistövälittäjät voivat tilata isännöitsijäntodistuksen. Kannattaa myös tiedustella, osaisiko joku muu isännöintiyrityksen henkilökunnasta vastata kysymykseen.


Mikä on todistuksen kohtuullinen toimitusaika? Siinä käy ilmi esimerkiksi yhtiölle maksettavan hoito-vastikkeen määrä ja huoneiston osuus taloyhtiön veloista, yhtiön lainojen kokonaismäärä ja maksamattomat vastikkeet sekä tehdyt ja päätetyt peruskorjaukset. Isännöimämme taloyhtiön osakas tai hänen valtuuttamansa asiamies voi tilata kauttamme erilaisia taloyhtiötä ja huoneistoa koskevia asiakirjoja, kuten isännöitsijäntodistuksen , lainaosuuslaskelman ja yhtiöjärjestyksen. Asiakirjat ovat maksullisia, ja ne voidaan maksaa joko noutaessa asiakaspalvelussa tai pyytämällä lasku .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit