Sokkelin eristäminen ulkopuolelta

Sokkelin eristäminen ulkopuolelta. Levyn ja villan välissä ei ole ilmarakoa joten levyt ovat murentuneet vuosien saatossa. Nyt tarkoitus on vaihtaa villa esim. Laitanko sokkelia vasten.


Oli tästä aiheesta jotain tietoa, mutta vastaus oli rintamamiestaloon.

En tiedä onko näillä kovin paljon eroa. Meillä on vesikiertoinen lattialämmitys, mutta leivinuunia lämmittäessa termostaatti luonnollisesti . Finnfoam Oy suosittelee eristämään kellarin seinän ensisijaisesti ulkopuolelta joko Finnfoamin peruseristelevyillä tai erityisesti kellarin seinään suunnitellulla. Perustusten lisälämmöneristys.


Mikäli perusten lämmöneristykset eivät näitä hoida koituu usein ongelmia. Koolaus- villalevy-sokkelilevyrakennelmat sopii vähän huonosti, koska ulkovuoraus on vain jotain viitisen senttiä sokkelipinnan ulkopuolella jasokkelikorkeus on. Takistelin piirustuksia niin sokkelin sisällä oleva eristys ulottui huonosti lattian alapintojen tasoon, eli ei maapiinan alle ollenkaan.


Talon ulkopuolella vettä tulee taivaalta ja maasta.

Vaikka kysymyksessä olisikin vain lämmön eristys , kannattaa myös salaojat uusia ja nykyaikaistaa samalla työllä. Finnfoamin kellarin rakenneratkaisulla säästät selvää rahaa työkustannuksissa ja saavutat parhaan. ThermiSol EPS ja Platina -eristeet ovat kierrätettäviä. Pientalon matalaperustuksen routasuojaus.


Maanvastaisen alapohjarakenteen lämmöneristäminen. Routaeristys: sokkelin ulkopuolella seinillä m leveydellä 100 . Silloin katto ja seinät eristetty uudelleen sekä ikkunat uusittu. Ulkovuoraus tuulensuojalevyineen ja puhallusselluvilloineen on siis uusittu. Alapohja on maanvarainen betonilaatta, ja sen eristyksistä ei ole mitään tietoa.


Talvella lattiat ovat kylmät ja sokkelin ulkopuolelta sulaa jonkin verran lumi. Aiheeseen sokkelin eristäminen ulkopuolelta liittyvät haut. Vedenpainetilanteet saattavat olla hetkittäisiä, kuten tyypillisesti rankkasateiden tai keväällä sulamisvesien aikaan tapahtuu.


Vedeneristys tehdään aina kumibitumikermeillä. SOKKELI - ja RADONKERMI on . Pääsääntönä ulkoseinärakenteiden lisäeristyksessä on, että rakenne eristetään ulkopuolelta hyvin vesihöyryä läpäisevällä lämmöneristeellä. Kellarin ulkopuolinen lisäeristys.


Ulkopuolisen kosteuden pääsy rakenteisiin tulee estää vedeneristämällä kellarin seinä kumibitumikermillä.

ISOVER Styrofoam-eristelevyt ovat umpisolurakenteisia ja kestävät siksi hyvin myös kosteita . Eristämisen jälkeenhän sokkeli ei pääsisi kuivumaan sisältäpäin kesäaikaan, kun tuuletusaukot pidetään avoimena. Kylmän kellarin muuttaminen asuintilaksi edellyttää aina rakennuslupaa. Solumuovieristeiden käyttö ei ole suositeltavaa, jos rakenteesta puuttuu vedeneristys ulkopuolelta. Vanhan seinärakenteen ja sisäpuolisen lämmöneristeen . Seinän sisäpuolinen lämmöneristys ja siihen liittyvät rakenteet poistetaan ja korvataan seinän ulkopinnalle asennetulla eristyksellä.


Ulkopuolelta lämmöneristetty maanvastainen seinä toimii kosteusteknisesti tämänhetkisen tietämyksen mukaan parhaiten. Rintamamiestalon betonisokkeli on tarkoitus eristää salaojituksen yhteydessä. Sisäpuolisen lämmöneristyksen korvaaminen ulkopuolisella on . Kaksi eri koulukuntaa hämmentää Kaarina Nikaraa. Toiset pikeävät sokkelin ja toiset taas luottavat patolevyihin.


Pien kannattajat pitävät patolevyjä pilipaleina. Kumpi tapa on mielestäsi parempi? Häviääkö piki ajan kuluessa ja . Samalla raken- ne kuivuu. Rakennuksen mittasuhteet säi- lyvät, koska sokkelin ja seinän paksuus kasvavat suunnilleen saman verran.


Tämä ratkaisu parantaa myös kellarin lämpöeristystä, mikäli ei haluta eristää koko seinää ulkopuolelta. Virheelliseksi havaitusta tavasta palattiin nopeasti takaisin tuttuun rakenteeseen, jossa vedeneristys oli seinän ulkopuolella ja lämmöneristys sisäpuolella. Yleensä läm- möneristys oli seinään koolattu mineraalivillaeristys, jota käytettiin myös vanhoja kella- ritiloja lisäeristettäessä. Pintana toimi useimmiten .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit