Rintarekonstruktio ld

Oikealla potilasvalinnalla oma kudos yleensä riittää rinnan muotoiluun. Kudoksia ei irroteta omasta verenkierrosta, vaan ne käännetään verisuoniyhteytensä varassa selästä rinnan puolelle ja muotoillaan rinnaksi. Selästä otetaan iho, ihon . Selän kudoksista rakennettu rinta ( LD - rintarekonstruktio ). Sieltä otetaan iho, ihon alainen rasva ja kolmiomainen litteä latissimus dorsii lihas.


Rinta voidaan rakentaa selän kudoksilla. Verenkierto näihin kudoksiin tulee kainalon suonista. Kieleke irroitetaan ja siirretään rinnan puolelle verisuoniyhteytensä varassa ja . Nänni rakennet- tiin ja tatuoitiin myöhemmin. A) Oikea rinta vuoden kuluttua leikkauksesta. B) Selän arpi on lähes huomaamaton.


LD -kielekkeen ottokohta kerää usein nestettä, jota tyhjenne-. RINNAN KORJAUSLEIKKAUS LD -KIELEKKEELLÄ JA TARVITTAESSA PROTEESILLA potilasohje. Tavallisimmat leikkaustekniikat ovat vatsakieleke (TRAM, lihastasäästävä TRAM, DIEP), selkäkieleke ( LD ), rintaimplantti tai rasvansiirto rintaan.


TRAM (Transverse Rectus Abdominis Muscle) –leikkaus variaatioineen on rintarekonstruktioiden perusleikkaus, jolla rintaan saadaan hyvä volyymi ja muotosymmetria ilman . Musculus latissi- mus dorsi -iho-lihaskieleke ( LD ) on säilyttänyt edelleen vankan asemansa rintarekonstruktiossa. Selkäkielekerekonstruktiot. Menetelmä on turvallinen eikä aiheuta potilaal- le ottokohdan arven lisäksi juuri muuta haittaa. LD -tekniikoita on kehitetty siten, että arpi aset- tuu mahdollisimman siististi selkään.


Minulle tehtiin välitön rintarekonstruktio SIEA-kielekkeellä 3. Pahinta sairaalassa oli loppuajasta ruoka, joka teki oman oloni surkeaksi. Elimistöni kaipasi suolaa. Aloin himoita suolakurkkuja ja hapankaalia sekä nuudelisoppaa.


Niitä sitten koriuduttuani . Korjausleikkaus heti rinnanpoiston jälkeen ei lisää syöpäriskiä 23. Välittömästi rintasyöpäleikkauksen jälkeen tehty rintarekonstruktio ei li. Muita omakudossiirteitä ovat varrellinen selkäkieleke (Latissimus dorsi- kieleke eli LD ) ja uusin menetelmä eli mikrokirurginen sisäreisikieleke (TMG), joista onnistuu yleensä . Rintojen kohotus ja suurennus pyöreällä implantilla (Mastopexia- augmentatio).


Rinnan rakentaminen implantin eli proteesin avulla voi joskus tulla kyseeseen. Kyseinen menetelmä soveltuu silloin, kun rintaa ei ole sädetetty ja potilas toivoo mahdollisimman helpon ja nopean rintarekonstruktio. Musculus latissimus dorsi -iho-lihaskieleke ( LD ) on säilyttänyt edelleen vankan asemansa rintarekonstruktiossa. Toisaalta kielekkeeseen mukaan . Proteesit oli jouduttu vaihtamaan arpeutumisen, kipujen, infektion, huonon asennon tai epätyydyttävän esteettisen tuloksen takia.


Neljä ulkopuolista henkilöä arvioi . Opinnäytetyön tarkoituksena on tuottaa opetusmateriaalia rekonstruktiopotilaiden pos- toperatiivisesta hoitotyöstä Tampereen ammattikorkeakoulun hoitotyön koulutusohjel- man suuntaavan vaiheen käyttöön. Opinnäytetyön tehtävänä on selvittää, mitä ovat rin- tarekonstruktio ja alaraajan kielekerekonstruktio, mitä on . Ihoa säästävä rinnan poisto ja välitön rinnan korjausleikkaus (kirurgia leikkauksissa). Rintarekonstruk- tiomenetelmät ovat monipuolisia ja niillä saavutetaan hyviä tuloksia. Ennen leikkausta mahdollinen hormoniestolääkitys ( tamoksifeeni, aromataasi-inhibiittorit) on syytä tauottaa viikkoa ennen ja viikkoa leikkauksen jälkeen, koska niihin liittyy tai saattaa liittyä kohonnut riski laskimoveritulppiin.


Tauko hormoniestolääkityksessä ei lisää syövän uusiutumisriskiä. Merkittävälle osalle näistä potilaista tehdään rintarekonstruktio , jossa potilaalle tehdään plastiikkakirurgisin metodein uusi rinta. Poistetun rinnan tilalle voidaan rakentaa uusi rinta useammalla tavalla ja kullekin potilaalle soveltuvin menetelmä suunnitellaan hoitavan plastiikkakirurgin kanssa. Puuttuu: rintarekonstruktio.


Aiheeseen rintarekonstruktio ld liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit