Napatyräleikkaus turvotus

Hei, napatyrä leikattu 10pvää sitten. Verkko asennettiin isohkoon tyräporttiin. Vatsa oli kovasti turvonnut leikkauksen jälkeen sekä melkein koko vatsan alue mustelmilla. Minulta leikattiin vk sitten tyrää vatsasta, muutama päivä sitten jo tuntui, että särky on helpottanut, mutta nyt tikkien poiston jälkeen on.


Ei tullut mieleekään nukkua sohvalla ja puolittain koholla, se turvotti heti vatsan ja tuli sellainen koho kohta ja oli tosi kipeä. Vatsassa oli kaksi tyrää, toinen navassa ja toinen navan yläpuolella. Nämä molemmat korjattiin laittamalla verkko vatsaan. Nyt päivää leikkauksen jälkeen turvotus on jo laskenut, mutta juuri tuossa navan seudulla on pullotusta havaittavissa.


Onko muilla kestänyt kuinka kauan että tuo turvotus laskee . Usein leikkauksen loppuvaiheessa haavan seutuun laitetaan puudutusainetta, joka vähentää leikkauksen jälkeistä kipua. Kipulääkkeitä on hyvä ottaa säännöllisesti 1–vuorokauden ajan ja sen jälkeen tarvittaessa. Leikkauksen jälkeen haavalla saattaa esiintyä turvotusta ja mustelmaa. Haava suljetaan sulavilla ompeleilla.


Haavan päällä olevan kalvon saa poistaa vuorokauden kuluttua leikkauksesta. Suihkuun lapsi saa mennä vuorokauden, saunaan viikon kuluttua leikkauksesta. Leikkausalueella on kipua ja turvotusta muutaman viikon ajan.


Saatte kipulääkereseptin kotiutuessanne. Liikkuminen edistää leikkauksesta toipumista. Raskaampaa ponnistelua ja yli kolme kiloa painavien esineiden nostelua tulee välttää neljän viikon ajan. Multa leikattiin napatyrä reilu viikko sitten päiväkirurgiassa.


Nyt on navan yläpuolella 20cm pitkä haava, josta verkko asennettiin. Kunhan tuo turvotus vielä häviäis. NP ultrassa turvotusta sikiöllä, miten jatkossa?


Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Minut leikataan ensi viikolla ja kyselen kuinka pitkän ajan joudun olemaan sairaalassa, kun vähän huolettaa lasten pärjääminen isin kanssa kolmisteen! Kertoisitteko, joille tehty, kiitos! Vauvan napatyrä vastausta 18.


Vatsaprojektini - abdominoplastia vatsaprojektini. Välimuistissa Samankaltaisia 9. Siellä ei ehkä haluta tehdä ”suurta remonttia” vaan korjataan vain kaikkein keskeisin, esim. Julkisella ei välttämättä ole uusinta. Vaate litistää vatsan oikeaan asentoon, vähentää turvotusta ja nopeuttaa paranemista.


Oma tukivaatteni oli suomalaisen . Yleisin tyrä on nivustyrä, mutta napatyriäkin esiintyy sekä lapsilla että aikuisilla. Arpityrä puolestaan voi kehittyä vatsan alueen leikkauksen jäljiltä. Yksityispuolella oireinen napatyrä ja selkäkipuja aiheuttava leveä diastaasi oikeuttavat kela-korvauksiin, jotka ovat kuitenkin vain muutaman satasen luokkaa. Kankeaan ja hitaasti sulavaan turvotukseen voi hakea apua lymfaterapiasta jo 1-viikon kuluttua leikkauksesta, mutta useimmat eivät sitä tarvitse.


Luonnollisia aukkoja ovat esimerkiksi napa ja nivuskanava, hankittuja aukkoja ovat leikkausarpeen muodostuneet. Esimerkiksi napatyrä on vatsanpeitteissä oleva aukko, mistä vatsaontelon sisältöä pullistuu ulospäin. Tavallisimpia tyriä ovat nivustyrä, napatyrä , arpityrä, palleatyrä ja reisityrä. Kannattaa varautua myös vatsan turvotukseen , jota saattaa kestää kuukausikin.


Tyrä luiskahtaa esiin yleensä . Vyötärönmittaan voi tulla monta senttiä lisää ja painoakin 2-kiloa, mutta terveys on tärkeintä ja nuo turvotukset kyllä poistuvat, vaikka se välillä hitaalta tuntuukin. Haavakipujen suhteen ekan viikon jälkeen alkaa helpottaa - monilla tikkien . Napatyrä ei ehkä ole ollut näkyvissä ennen toimenpidettä, joten se on tullut toimenpiteen yhteydessä yllätyksenä tai mahdollisesti huomattu vasta toimenpiteen jälkeen turvotuksen laskettua ja potilaan noustua seisomaan. Napatyrän korjaus on iso leikkaus sekin, eikä kuulu plastiikkakirurgian alaan. Yleensä tyrään tunkeutuu osa suolta.


Tyriä muodostuu useimmiten nivusten seutuun tai navan ja vatsan etuosan . Minulla on napatyrä , joka pomppii ylös ja on kipeä. Puuttuu: turvotus Vuoden mutsi: Kun äiti menee rikki vuodenmutsi. Olen raskaana ja äskettäin neuvolalääkärissä todettiin se, minkä olin jo itsekin diagnosoinut eli napatyrä. Tästä seurauksena on vatsan pullotus ja alavatsalla roikkuva iho-rasvakudos poimu.


Osalla potilaista tähän liittyy napatyrä. Vatsalla saattaa esiintyä mustelmaa ja turvotusta 2-viikon ajan korjausleikkauksen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä 3-kuukauden kuluttua leikkauksen jälkeen. Meidän kisulla siis tosiaan kävi niin ikävästi, että pari päivää sterilaation jälkeen - samalla korjattiin napatyrä - nousi kananmunan kokoinen patti haavan ympärille. Kissa oli myös aika vaisu ja nukkui paljon, söi ja pissasi . Gastroenterologian erikoislääkärin vastaanottokäynti, alk.


Nivustyrän korjaus tähystys, alk. Aiheeseen napatyräleikkaus turvotus liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit