Laiturin rakentaminen

Laituriopashelpottaa laiturin suunnittelua sekä antaa rakennus- ja mitoitusohjeita yksinkertaisten laiturien tekemiseksi. Rakenna laituri huolella Rautian ammattilaisen vinkeillä. Terassin rakentaminen - Duration: 6:53.


Jos haluat suunnitella ja rakentaa laiturisi itse, löydät valikoimastamme laadukkaat osat laiturisi toteuttamiseen. Tee se itse - laiturin rakentaminen onnistuu, kunhan vasara pysyy kädessä.

Tarjoamme myös täydellisiä Kokoa se . Katso hyvät ohjeet laiturin tekoon. Kaupasta saa valmiita laituripaketteja, mutta kesäpuuhana laiturin voi rakentaa myös itse, jos se on aikaa tehdä huolella. Paikka vaikuttaa siihen, sopiiko. Rannan omistaja tai haltija voi rakentaa yksityistä tarvettaan varten laiturin , joka tietyin edellytyksin voi ulottua toisenkin omistamalle vesialueelle. Laitureita tai laituripenkereitä ei kuitenkaan saa sijoittaa kiinteistörajojen välittömään läheisyyteen tai toisen kiinteistön edustalle niin, että ne sulkevat vesistöä . Useimmille mökeille rakennetaan laituri , josta pääsee uimaan.


Siellä oleskellaan ja viihdytään sekä kiinnitetään usein myös vene.

Laiturille kannattaa valita sellainen paikka, että laituri sopeutuu rantaviivaan. Laiturin koko ja rakennustapa valitaan laiturin käyttötarkoituksen mukaan. Näin syntyy toimiva laituri. Laiturin rakentaminen on lyhyt, mutta tarkkuutta vaativa projekti.


Löydät alta ohjeet myös itse rakentamiseen. Laituria rakentaessa on hyvä huomioida rakennukset ja näköyhteydet, . Myymälän aukioloajat: ma-pe klo 8-16. Tavaran nouto sovittavissa myös muina aikoina. Tältä sivulta löydät ohjeet seitsemän erilaisen laiturityypin suunnitteluun ja rakentamiseen. Voit tutustua myös laiturin rakentamiseen videon avulla.


Laiturirakentamiseen ja rantojensuojeluun liittyvistä asioista ja luvista saat tietoa kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta. Suomen oloissa laituriin kohdistuu paljon rasitusta. HS tutki laituripakettien hintoja ja vertasi niitä siihen, mitä maksaa itse tehty laituri. HS selvitti laituripakettien ja tee-se-itse- laitureiden hintoja – rakentamalla itse säästää satoja euroja. Uutta laituria hankittaessa pitää miettiä, nikkaroiko sen itse vai onko helpompaa tilata valmis laituripaketti.


Käyntisiltoja rakennetaan tarvittaessa kaksi tai useampia halutun laiturin pituuden mukaisesti. Päätyosa Jyryillä tai Jyskyillä (163x2cm).

Uusille kesämökeille puuhataan viimeistään tässä ennen juhannusta laituria. Vaikka laituri olisikin jo vanhastaan, se saattaa kaivata uusimista tai laajentamista. Rakentamista varten voi joutua hakemaan kuitenkin luvan. Säännökset rakentamisesta vaihtelevat kunnittain.


Kunnollinen laituri lisää rannan käyttökelpoisuutta ja mökkiasumisen viihtyvyyttä. Kauniina ja hyvin tehtynä se on myös isäntäväen työ- näyte kesävieraille. Kesänviettopaikalla ei aina ole käytettävissä so- pivia tarveaineita ja työvälineitä, joten rakentaminen saattaa tuntua työläältä, jos ei ole valmiita rakennusohjeita. Sitäpaitsi kestopuukaan ei ole ikuista.


Se alkaa iän myötä halkeilemaan ja heikkenemään vähitellen. Yksi vaihtoehto on rakentaa lämpökäsitellystä puusta, jolloin nauloiksi käy hyvin . Tämän kivivallin ulkonäköä voidaan naamioida päälle rakennettavan laiturikannen avulla. Laitureiden huolto- ja korjaustarpeet liittyvät lähinnä oikein suoritettuun purku- ja kasaustyöhön. Jos talvijäät ovat rikkoneet laiturin , joka on tarkoitettu paikoillaan pysyväksi, se pitää yleensä suunnitella ja rakentaa.


Niiden rakentaminen on nykyään melko vähäistä, ellei kivisiä aallonmurtajia lasketa mukaan. Kivilaitureiden kiviaines joudutaan kuljettamaan kauempaa, koska kaivinkoneella ei voi kahmia kiviä laiturin kummaltakin puolelta. Silloin pohjaan tulee painaumat, joiden vaikutuksesta kivikasa alkaa hitaasti liikkua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit