Koeponnistus paineilmalla
Putkiston täyttö ja painekoe. Putken asentamisen jälkeen suoritetaan verkoston täyttö sekä tiiveys- ja painekoe. Painekokeen voi suorittaa joko ilmalla tai vedellä.
Painekoe suositellaan tehtäväksi paineilmalla , jos on mahdollista, että vesi voi jäätyä putkissa. Tukesin ohjeet paineilman käytöstä painekokeessa. Normaalisti patteriverkostoa ei koeponnisteta paineilmalla.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla. Kun paritalon puolikkaamme vesiputkien koeponnistus suoritettiin barin paineella, se laski tunnin aikana bariin. Onko kyseessä automaattisesti vuoto vai voiko johtua jostain muusta? Toisella puolella taloa tapahtui samoin.
Lisäksi toisen asunnon veden käyttö heilauttaa myös toisen asunnon . Jäätymisvaaran vuoksi tämä painekoe tehdään aina paineilmalla. Paineistus aloitetaan sulkemalla ala- ja ylätukin päätyventtiilit. Paineletku liitetään jakotukin yhdistettyyn täyttö- ja tyhjennyshanaan. Kokeen aikana tarkastellaan vesijärjestelmää silmämääräisesti mahdollisten vuotojen havaitsemiseksi.
Joissakin putkisto- ja lämpöjohtojärjestelmissä on järjestelmän kokonaistoimittaja, viranomainen tai muu taho mahdollisesti antanut erilliset ohjeet koeponnistuksen suorittamiseksi jotka on huomioitava koetta tehdessä. Mikäli putkisto koepainetaan vedellä pitää varmistaa ettei jäätymisvaaraa ole. Jäätymisenestoaineena voidaan käyttää glykoliseosta, joka pitää poistaa verkostosta valun jälkeen ja huuhdella putkisto vedellä vähintään 3 . Eri valmistajilta löytyy hieman erilaisia ohjeita. Meillä oli ponnistus paineilmalla ja ilma päästettiin pois vasta valun jälkeen.
Koeponnistus on suoritettu paineilmalla. Hengellä leikkimiseksi menee ainakin se koeponnistus , jos paineilmalla ajattelit. Lattialämmitysjärjestelmän käytönopastus on annettu. Käytä vettä sitten siinä vaiheessa.
Tottakai aion vettä käyttää, ja vien säiliön pitkän letkun päähän metsään kivien taakse. Mikset käytä valmista paineilmahiomakonetta? Koska paineilma työkaluissa moottorilla on äärettömän huono . Ennen valua putkiston tiiviys on tarkastettava paineilmalla.
Painekoe aloitetaan sulkemalla ylä- ja alatukin päätyventtiilit. Paineilmaletku liitetään jakotukin mittaus- ja täyttöyhteeseen (R15). Täyttöyhde avataan, jonka jälkeen paineilma kytketään päälle.
Kaik- kien liitosten tiiviys varmistetaan . Paineilmasäiliö syöpyy helposti ja huomaamatta, koska siihen kertyy usein vettä. Myös käyttöympäristön kos- teus saattaa syövyttää säiliötä. Yleensä tiiviys todetaan typellä, paineilmalla tai muulla vaarattomalla kaasulla, paineen ollessa käyttöpaineen suuruinen. Käytön riskit liittyvät letkuihin, . Hönkäputkien valmistuksen yhteydessä suoritetaan niiden hitsausliitoksille asianmukaiset silmä- määräiset ja NDT -tarkastukset hitsauksen laadun varmistamiseksi. Kaasunpainekoe edellyttää tur-.
Painekoe tehdään paineilmalla käyttäen enintään bar ylipainetta. Jos koeponnistus tehdään kaasulla, riittää kertaa suurin sallittu käyttöpaine. Maakaasuputkistolle tehdään painekoe putkiston lujuuden testaamiseksi. Yleisesti käytetty paine on kertaa suurin sallittu käyttöpaine.
Välimuistissa Ennen täyttöä verkoston tulee luonnollisesti olla riittävän tiivis. Käytännössä hyväksi on osoittautunut verkoston koeponnistus paineilmalla venttiilien asennuksen jälkeen. Urakoitsijat ovat tottuneet käyttämään tätä tekniikkaa, jolloin vaatimustaso – paine n. Teemme koeponnistukset pääosin vedellä ja varoventtiilit koestetaan ja paineistetaan ilmalla tai kaasulla. Hyvässä kunnossa olevien venttiilien tiiveys varmistetaan vesikoepaineella ja muut venttiilit vastaavasti paineilmalla ja kaasulla. Koestuksessa tiiveystarkastuksen lisäksi säädetään jousivoiman asetuspaine.
Järjestelmän käyttöönotto ja käytön opastus. Lämmityskaapelit ja -putkistot valokuvataan ennen niiden peittämistä, jotta väliseiniä tai ka- lusteita kiinnitettäessä voidaan varmistua, ettei porata lämmitysputkistoon tai -kaapeliin. Myös betonilaatan kosteusmittauspisteet mietitään jo ennen betonivalua, merkitään muistiin piirus-.
Kommentit
Lähetä kommentti