Keittiön välitilan pinnoitus

Nyt päästään kurkistamaan itse keittiöremontin työvaiheisiin :) Tästä pääset kurkkaamaan vielä postaussarjan ensimmäisen osion - ennen ja jälkeen kuvat. Tästä taas pääset hyppäämään suoraan kolmanteen osioon, josta löytyy lisää valmiin keittiön kuvia, sekä vinkkejä mm. En ole oikeastaan koskaan erityisemmin pitänyt siitä, että kylpyhuonetyylisiä laattoja laitetaan keittiön välitilaan.


Niitä on toki käytetty ja käytetään edelleen paljon, mutta ne eivät vaan koskaan ole olleet oikein omaa tyyliäni. Nykyisin on onneksi olemassa monia muitakin vaihtoehtoja välitilaan.

Lauantainen yllättävä laattojen putoaminen työtasojen vaihdon yhteydessä poiki ehkä yhden nerokkaimmista ideoistamme pitkään aikaan! Päätimme rapata välitilan. Ihan uniikki ideahan tuo ei ole, onhan noita näkynyt ennenkin, mutta meistä se tuntui välittömästi oikealta juuri meidän keittiöön. Keittiön välitila jolla luot yksilöllisen tunnelman koko keittiöön. Nyt se on alkanut, ilmassa leijailee keittiöremontin pöly.


Alkuperäisessä suunnitelmassa kerroin, että jätämme keittiön välitilan tummanharmaat laatat entiselleen. Silloin luulin, että välitilaan koskeminen on suurin piirtein kylppäriremonttiin verrattava toimenpide.

Onneksi tajusin kääntyä ammattilaisen. Tähän muutoksen et sinitarraa kummempaa työkalua tarvitse. Suojaa tapetti lasilla ja viimeistele reunat silikonilla , jotta kosteus ei pääse lasin alle. Hauska vaihtoehto on omasta kuvasta teetetty tapetti, jollaisia saa esimerkiksi . Tapetti kestää kosteutta myös lakattuna.


Materiaalivaihtoehtoja ja sävyjä on joka makuun! Välitila – luonnetta keittiöön. Sen voi pinnoittaa monella eri tavalla – välitilalla onkin helppo loihtia luonnetta ja tunnelmaa moneen . Kun keittiö harmitti niin paljon, olin todella varautunut loppujen päätösten suhteen, kuten juuri välitilan.


Se oli ollut ongelma jo alunalkaen, kun en varsinaisesti lämmennyt kaakeli-vaihtoehdolle, joten pyörittelin päässäni erilaisia vaihtoehtoja tapetista vaneriin ja pelkkään lasiin. Nopeimmin keittiön raikastaa laattojen maalaus. Nykyisin markkinoilla on laadukkaita tuotteita, joilla onnistut saamaan kestävän lopputuloksen. Esimerkiksi V33- ja Ronseal- kaakelimaalit ovat tarkoitukseen suunniteltuja.


Valintaa ei ainakaan helpota todella runsas vaihtoehtojen määrä, sillä yksistään jo laattavaihtoehtoja on tuhansia. Myös värisävyjä on saatavilla .

Myöskin mitoitus tuottaa päänvaivaa, jonka vuoksi olemmekin koonneet vinkkejä välitilan toteutukseen . Ylä- ja alakaappien välisen tilan voi kuitenkin myös maalata – näin saat esimerkiksi samanvärisen seinäpinnan koko keittiöön. Pikaista uudistusta keittiön välitilaan kaipaava voi maalata vanhat kaakelit. Harvoinpa laatoitus gyprocista levyä rikkomatta irtoaa.


Syytä on varautua levyn vaihtoon. Tai pane hakusanaksi laattojen pinnoitus. On olemassa jokin uusi pinnoitusmenetelmä , joka saattaisi ratkaista asian laattoja irroittamatta.


Perinteisempi laatta ja mosaiikki ovat nekin yhä suosittuja keittiön. Nyt olisi vuorossa ensimmäinen toivepostaus kotiin ja remonttiimme liittyen. Valitessamme kotimme värimaailmaa ja remontissa käytettäviä materiaaleja eniten päänvaivaa aiheutti keittiön välitila. Olimme jo valinneet kahta eri sävyistä maalia seiniin sekä tapetin yhteen huoneeseen. Petäjän mukaan kaikenlainen itse tehtävä pieni pintaremontti on lisääntynyt huomattavasti viime aikoina.


Kalusteiden vaihtamisen sijaan tuunataan . Meillä alkaa pian keittiöremontti ja hermot menee kun ei tiedetä mitä siihen välitilaan laittais. Jos totta puhutaan niin mulle kävis ihan tavallinen seinä vaan välitilana. Mutta jokapaikassa tuputetaan laattaa tai lasia tai laminaattia tai metallia tai JOTAIN materiaalia.


Eikö sitä siis oikeasti voi vaan maalata . Sisustusmuoveissa on laaja valikoima kontaktimuoveja (esimerkiksi dc-fix), joilla voi pinnoittaa , päällystää ja suojata kodin erilaisia pintoja. Kontaktimuoveilla voi päällystää laajojakin. Liisan keittiön kaapeissa on kolmea eri fixiä, välitilassa ruudut mustalla fixillä ja tasot marmorifixillä. Kaappien pohjana on musta dc-fix ja . Jos vanhan keittiön tilankäyttö on kunnossa ja sinulle riittää pelkkä ovien pinnoitus ja tasojen uudistaminen, pääset kohtuukustannuksilla ja pelkillä vetimien vaihdolla vieläkin edullisemmin. Laminaattia käytetään nykyisin keittiön ovien ja työtasojen ohella myös välitiloissa.


Mikrosementti on pinnoitteena saumaton ja yhtenäinen - helppo pitää puhtaana. Sillä voi pinnoittaa myös keittiön työtasot, keittiön välitilan kaakelit tai vaikkapa olohuoneen lattian. Käytettävissä on laaja valikoima .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit