Keittiön välitila rappaus

Lauantainen yllättävä laattojen putoaminen työtasojen vaihdon yhteydessä poiki ehkä yhden nerokkaimmista ideoistamme pitkään aikaan! Päätimme rapata välitilan. Ihan uniikki ideahan tuo ei ole, onhan noita näkynyt ennenkin, mutta meistä se tuntui välittömästi oikealta juuri meidän keittiöön. Pystyykö keittiön välitilan lastulevyseinän vesiseristämisen jälkeen tasoittamaan saneerauslaastilla ja maalaamaan sen jälkeen jollain erikoismaalilla?


Muuten valkoiseen keittiöön olisi tavoitteena saada koko seinä samanväriseksi välitilaa myöten, mutta onko tuollainen maalatty välitila erittäin vaikea puhdistettava? Haluaisin keksiä jotain uutta keittiön välitilaan. Tämän hetkinen ajatus on, että välitila rapattaisiin jollakin tavalla ja sitten käsiteltäisiin niin, että hylkii likaa. Mutta rautaakaupoissa ei näytetä tietävän asiasta yhtikäs mitään. Eli millä tila rapataan ja millä käsitellään likaa hylkiväksi ja onko . Meillä keittiö ja ruokailutila on yhtä suurta huonetta, välissä menee tosin kyllä kaapisto.


Keittiönkaappien ovet tilasimme paikalliselta yrittäjältä ja vetimet ovat ikeasta. Välitilassa oli ennen vihreä(!) laatta. Halusin kokeilla välitilan rappaamista ja laattojen päälle vedin kerroksen saneerauslaastia ja sen päälle . Nyt olisi vuorossa ensimmäinen toivepostaus kotiin ja remonttiimme liittyen.


Valitessamme kotimme värimaailmaa ja remontissa käytettäviä materiaaleja eniten päänvaivaa aiheutti keittiön välitila. Olimme jo valinneet kahta eri sävyistä maalia seiniin sekä tapetin yhteen huoneeseen. Meilläkin totaalinen remppa tulossa jossain vaiheessa mut nyt ensiavuksi mietin tuota rappausta maalin kera. Se johtuu ihan siitä, kun isäntä ei osannut rapata suoraan, mutta musta niistä tuli kivemmat pienellä tekstuurilla.


Itse toteutin keittiön välitilan sillä viime kesänä ja voin suositella. Meillä on myös keittiössä antiikkilaastilla pinnoitetut seinät ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä. Jo jonkin aikaa olen suunnitellut postausta meidän keittiön välitilan mikrolaastista. Keittiön välitila postauksessa kirjoittelin aiemmin tuosta mikrolaastista.


Ja etsin myös lakkaa takan rappauksen pintaan, en haluaisi hävittää upean pinnan sävyä maalaamalla. Jos olet kyllästynyt laattoihisi ja harkitset niiden maalaamista, harkitse vielä kerran. Maalatut laatat näyttävät harvoin hyviltä, eikä väri pysy kunnolla kylpyhuoneen laattojen pinnassa.


Rappaus on parempi vaihtoehto. Saat fiksun viisitoimisen rakenneilmaisimen ja numeroa Tee Itse -lehteä vain 14 . Toistaiseksi takka on tiilen punainen, eli tiilerin tiilikasa on koottu takaksi, ja siihen se homma on sitten jäänytkin . Kuka tietää mitä on se sementin näköinen tasoite mitä voidaan käyttää myös keittiön välitilassa ? Ja voiko sen käsitellä jotenkin niin, että siihen ei tartu rasvat ja roiskeet? Olemme tasoittamassa myös valkoista tiiliseinää jotenkin. Pelkkä ropelöinen rappaus ei kiinnosta, onko jotain muita ideoita?


Kiitos tästä, meillä nimittäin mietinnässä keittiön yhteydessä välitilan uusiminen. Laattoja ei huvittaisi alkaa pois repimään, ja maalaus tai rappaus ovat varmaan todennäköisimmät vaihtoehdot. Ja niin - lopputulos on oikein hyvä. Enkä itse ainakaan havaitse mitään koukeroita saumoissa ;).


Tästä oli todella apua, KIITOS! Mikäli sinulla on keittiössä jo entuudestaan laatat mieti muuttuuko välitilan ilme laattojen väriä tai saumaväriä muuttamalla. Ja jos haluaa oikein rouheisen pinnan, niin laastia voi rapata sinne-tänne-tekniikalla ja lakka päälle. Muutos tehtin poistamalla ja vaihtamalla yläkaappeja, sekä uusimalla alakaappien ovet. Alakaappien alle tuleva led-valaistus puuttuu vielä.


Olisin halunnut uudet valkoiset välitilan laatat, mutta entiset laatat eivät lähteneet helpolla irti. Piti siis keksiä toinen ratkaisu. Avuksi tuli blogeista bongattu idea laattojen rappaamisesta.


En ole oikeastaan koskaan erityisemmin pitänyt siitä, että kylpyhuonetyylisiä laattoja laitetaan keittiön välitilaan. Niitä on toki käytetty ja käytetään edelleen paljon, mutta ne eivät vaan koskaan ole olleet oikein omaa tyyliäni. Nykyisin on onneksi olemassa monia muitakin vaihtoehtoja välitilaan. Puuttuu: rappaus Nettilasi.


Emme siis aio tehdä varsinaista keittiöremonttia , vaan pintaremontilla tarkoitus uudistaa ilmettä. Kaapin ovien päällystys DC-Fix kalvolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit