Betonista esineitä

Netti pursuilee ihania kuvia betonista tehdyistä ruukuista, kynttilänjaloista ja esineistä. Kaikissa niissä on rouheaa karismaa. Niinpä minäkin päätin ryhtyä betonointihommiin ystäväni Saija Flinkkilän kanssa.


Ensin keräilimme kaikenlaisia purkkeja muoteiksi: maito-, viili- , Pringles- ja jugurttitölkkejä. Askartelubetonin ominaisuudet.

Säkistä (kg) saadaan valmista massa n. Betonista syntyy sisustusesineitä helposti ja halvalla. Betoninen jakkara valmistuu käden käänteessä. Halutessaan betoniin saa myös väriä. Puuseppä Tuomas Hakulisen kotona on betonisia kukkaruukkuja, kirjaimia, pöytälevyjä ja jakkaroita. Etenkin kynttilänjalkojen materiaalina betoni on mitä mainioin: betoni pitää ulkoroihun ja pienet tuikut paikallaan, siitä saa tehtyä tukevat jalat.


Ja keräilyvauhtiin päästyään huomaa pian kiertelevänsä kotia ja pihapiiriä etsiskellen yhä jännittävämpiä esineitä , joita voisi käyttää joko muotteina tai . Ylöspäin levenevät ja taipuisaa muovia olevat muotit on helpompi irrottaa betonista kuin jäykät.

Jos esineen pintaan on jäänyt öljyä, pese se pois vedellä ja astianpesuaineella. Siitä tulee entistä mielenkiintoisempaa, jos betonin sekaan lisätään väriä. Olemme näyttäneet aiemmin, miten betonista voi valaa itse pihapenkkejä,, pöytälevyjä ja istutusaltaita. Tässä jutussa keskitytään betonin värjäämiseen.


Tarkoitus on näyttää, kuinka näyttäviä ja ainutlaatuisia esineitä värjätystä betonista voi tehdä. Pieniä ensikertalaisen virheitä sattui näissäkin tapahtumaan. Valmiissa töissä on aikalailla reikiä.


Mikä ei siis ole tietenkään tarkoitus, ellei ole siivilää rakentamassa. Tässä työssä jäivät kaakelin palaset melko . Jos teet esineen , jonka pitää kestää paljon kulutusta, kuten jokapäiväistä astumista, kannattaa se myös raudoittaa. Itse en ole vielä raudoittanut mitään, pari talvea nämä kyhäelmäni ovat jo kestäneet, eikä vielä ole . Rosoinen betoni on noussut puutarhan tee se itse -sisustajien suosikkimateriaaliksi. Sisustusideoita ja sisustuskuvia aiheesta betoniaskartelu. StyleRoomista löydät tuhannet inspiroivat ideat, kodit ja kuvat.


Tervetuloa mukaan sisustusyhteisöön! Betonitöihin voi käyttää monenlaista betonia.

Näitä pieniä töitä tehtiin valmisbetonista S1ja S30. Hienoa pikabetonia kannattaa käyttää erityisesti silloin, kun tehdään pieniä ja koristeellisia esineitä. Tavallisesta betonista tehdessä, sekaan lisätään hiekkaa ja halutessa myös turvetta. Betonipajassa valetaan säänkestäviä kukkaruukkuja, kulhoja ja kynttilänjalkoja betonista.


Muotteina käytetään kierrätysmateriaalia, muovipakkauksia, nestekartonkeja jne. Pieniä esineitä voidaan valaa siististi sisätiloissa lähes pölyämättömästä ja parissa tunnissa kuivuvasta askartelubetonista. Betoniaskartelu ideat on toteutettu edullisella Sementtilaasti S30:lla, joka sisältää sementin, hiekan ja sideaineet, joten askarrellessa siihen tarvitsee lisätä vain vesi. Sementtilaasti Son sään ja pakkasen kestävää, joten se sopii mainiosti ulos tehtäviin esineisiin.


Betoni -ideoiden tarvikkeet löydät K-Raudasta. Krouviin makuun siitä saa isoa pintaa, kun taas romanttiseen kotiin käy esimerkiksi runsasmuotoinen kynttilänjalka. Kannattaakin pitää silmät auki: betonista tehdään yhä enemmän koriste- esineitä sekä lampunjalkojen, ruukkujen ja valaisinten . Uudessa kirjassaan Skote esittelee innostavaa betonityötä, joilla piristät niin kodin kuin pihan ilmettä. Esineet ovat paitsi kauniita, myös käytännöllisiä.


Valetaan betonista pienesineitä kuten kukkaruukkuja, maljakoita ja kynttilänalusia. Ota kurssille mukaan suojakäsineet, ruokaöljyä ja erilaisia muovipurkkeja, joita haluat kokeilla betonimuotteina. Muoteiksi käyvät myös maitopurkit, viili- ja jogurttipurkit sekä mehupullot. Erilaiset muotit ja koristelasit tuovat itse tehtyihin betonitöihin persoonallista ilmettä.


Kauhajoen kansalaisopiston kurssilla valmistetaan betonista vateja, kynttilänjalkoja, ruukkuja, laattoja jne. Muotteina voit käyttää muovipulloja, muovisia kukkaruukkuja, saappaita, karkkilaatikoita, silikonimuotteja, ämpäreitä jne. Muottien lisäksi ota mukaan kumihanskat, .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit