Auton moottorin öljyvuoto

Auto sai katsastuksessa korjauskehotuksen moottorin öljyvuodosta. Nyt kysynkin mikä olisi paras aine tilkitsemään vuodot joita on ainakin öljypohjan saumassa, öljynsuodattimen kannassa (vuotaa öljynsuodattimen anturan ja lohkon välistä). Mistä johtuu moottorien öljyvuodot lohkojen välistä, vanhemmiten moottorit alkavat vuotamaan. Onko olemassa jotain kilometrimääriä, jolloin vuoto yleensä alkaa. Onko mitään konstia miten tämän voi estää tai lieventää.


Paksumman voiteluöljyjen käyttö auttaanee asiaa, mutta talvella se ei voi olla kovin . Tänään huomasin kun tarkistin öljyt niin huomasin öljyn väheneen alle minimi-merkin. Lisäsin öljyä ja pyyhin vähän konetta jotta näkisin vuotokohdan. Käynnistin koneen ja huomasin että öljyä tuli . Mikä olisi paras hätäapu tilkitä moottorin öljyvuodot katsastuksen jälkitarkastukseen? Näyttäisi vuotavan ainakin öljypohjan tiivisteestä ja öljynsuodat.


Sellaista vuotoa ei autosta löydy jota tuo ihmeaine ei pystyisi paikkaamaan. Kysymys on autosta , olisiko mahdollista että siitä tyhjennustulpasta valuu. Voit vilkaista auton pohjaa, jos vuotaa ajossa paljon, voi auton pohja olla öljyssä ihan taka-akselille asti. Vähän vanhemmat autot tiputtelee melkeen aina.


Kannattaa se kuitenkin korjata jos öljyä tulee paljon. Seuraa öljytikulla ettei pinta laske alle minimin. Remontin hintakin vaihtelee paljolti mistä vuotaa ja . Vuoto tuntuu vaan yltyvän, käytin autoo nosturilla tänään ja näyttäs tulevan etupäästä hihnapyörän takaa. Onko miten iso homma remontoida siis monenko tunnin homma . ID seisoi lähes käyttämättömänä noin puolitoista vuotta.


Auto on taas käytössä, ja moottori näyttäisi hiukan hikoilevan öljyä ulos, mielestäni se ei ole sitä aiemmin tehnyt. Motonetin myymä 20W50-mineraaliöljy. K on liittänyt valitukseensa auton korjanneen XX:n lausunnon. XX:n mukaan moottorin vikavalo oli syttynyt huohotinjärjestelmän toimintavirheen vuoksi. Autoon asennettiin kylmiin maihin tarkoitettu lisävaruste.


Samassa yhteydessä moottorissa havaittiin öljyvuotoja muun muassa sylinterinkannen tiivisteessä. Ennen kuin vien autoani määräaikaiseen huoltoon, ajattelin kokeilla tällaista Engine Stop Leak ainetta, jonka valmistaja on Valvoline. Tuosta oli jossain lehdessä (TM?) juttua vuosia takaperin, ja kuulemma ihan oikeasti tekee hyvää moottorille.


Autoni siis vuotaa joskus pieniä. Leima tuli 99_lle, mutta rekisteriotteeseen tuli maininta , että moottorin öljyvuoto korjattava. Ajoahan se ei haittaa, mutta on suoraansanoen aikamoinen ympäristöongelma. Huoltamolla kävin keskustelemassa asiasta ja ne sanoi, . Lisää tuloksia kohteesta foorumi. Jos stefa vuotaa se ( on paljon autoja jossa se vuotaa hieman) ei sinällään ole vaarallista kunhan huolehtii siitä, että moottorissa vuodosta huolimatta on aina öljynpinta mittatikun merkkien välissä.


Kovasta öljyvuodosta voi olla seurauksena se, että öljyä pääsee roiskumaan keskipakovoiman . Seal Saver (Engine Stop Leak) elvyttää tehokkaasti vanhat, kuivuneet ja kovettuneet kumitiivisteet. Kumi menettää ajan mittaan kimmoisuuttaan aiheuttaen tiivistevuotoja. Auto on Toyota Carina -ja sillä on ajettu vasta 140t. Ei kait se ihan valumalla valuta ? Runsas öljyvuoto moottorista (ES9A). Aamulla ajelin Tikkurilaan koukkupajalle vetokoukun asennukseen.


Auto pihaan parkkiin ja avaimet pajalle sekä muut muodollisuudet, sitten ala-Tikkurilan Shellille kahville. Miksi moottorin öljymäärän tarkistus on niin elintärkeää? Syttyyhän öljyn varoitusvalo, jos määrä putoaa liian alhaiseksi. Meillä kun auto ehti olla noin reippaan viikon ajan kun huomasin vuodon, noin 1. Ja nyt vajaa viikko seurattu tiputusta ja moottorin alla oleva pahvi, sekä kiristimen pultin pää ovat puhtaita.


Moottoripesua tarvitaan lähinnä jos autossa on paha öljyvuoto , ja öljy kerää likaa pahoihin paikkoihin. Tällöin katsastuksessa voidaan kehottaa moottoripesuun tai määräaikaishuollossa saatetaan ottaa painepesuri käyttöön. Moottorin peseminen voi kuitenkin aiheuttaa sähkölaitteiden toimimattomuutta ja . Terve Fiatistit Joo, tuli hankittua harrasteauto rumimmasta päästä elikkä Ducato vm. Muuten hyvä mutta koneessa ei pysy öljyt sisällä. Vuoto on paikallistettu kampikammion tiivisteeseen eli siihen joka on öljypohjan tiivisteestä seuraava ylöspäin moottoria tutkiessa.


Ja manuaali (kait näitäki on automaageja?). Jättää pihalle yönaikana pienen pienen öljylätäkön, koko apurunko on moottorin takaa öljyssä. Vuoto tulee kuskinpuolelta moottorin takaa, vaihteiston vierestä jostakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit