Uusi lattia muovimaton päälle

Tutustu alta mitä maksaa uuden lattian asentaminen suoraan muovimaton päälle. Parketin ja laminaatin voi asentaa vanhan muovimaton päälle , jolloin hieman säästetään purkukustannuksista. Jos lattian perusteet on tehty hyvin ja lattia on edelleen suora, ei sinänsä ole välttämättä mitään syytä poistaa muovimattoa, vaan . Kuinka laittaisin laminaatin tällaiseen lattiaan ? Huoneisto on 70-luvun betonielementtitalossa, jossa lattia on muovimattoa - liimattu ilmeisesti betoniin kiinni.

Isännöitsijän mukaan ohje on muuten ok, mutta kuka tietää onko talon rakentamisen aikaan muovimatto asennettu esim. Uskallanko siis asentaa tuon uuden lattian vanhan muovimaton päälle , mikäli vanha silmämääräisesti katsottuna . Jos asentaa uuden materiaalin vanhan päälle, pitäisi tietää mitä vanhan muovimaton alla on. Mikäli kuitenkin asennetaan laminaatti muovimaton päälle , voidaan jättää laminaatin yhteydessä yleensä käytettävä superloneriste kokonaan pois välistä. Kun vanha materiaali on poistettu, pitää tarkistaa lattian.


Uuden asunto-osakeyhtiölain myötä osakkaalla on ilmoitusvelvollisuus tekemistään tai teettämistään remonteista. Saneerauskohteissa Upofloor-parketin ja laminaatin voi asentaa Tuplexin kanssa vanhan muovimaton päälle mikäli lattian suoruus on riittävä. Lattiamateriaalin vaihto on.

Aion uusia pienehkön keittiön kaikki keittiökalusteet ja laittaa lattiaan hyvälaatuisen laminaatin alustaan kauttaaltaan liimatun kovapintaisen muovimaton päälle. Eikö vanha muovimatto periaatteessa kannattaisi aina poistaa kun tekee uuden lattian ? Katsokaa allergia ja astmaliiton . Kannattaako laittaa laminaatti muovimaton päälle vai repiä pois. Meille laitto laminaatin lattiaan sukulaismies, joka on parkettiasentaja. Jos laminaatin asentaa muovimaton päälle , ei väliin (laminaatin alle)missään nimessä saa laittaa solumuovia, tai mitään muovia. Löysimme ihanan talon, mutta siellä on.


Onko TYPERÄÄ laittaa itse vuokrakämppään. Siis ihan mahdollisten kosteusongelmien takia. Nro sitä yrittikin sulle.


Meillä laitettiin vanhan muovimaton päälle uusi ja muutamasta paikasta liimalla kiinni, ettei just imuroidessa oo pelkoo et lähtee mukaan kupruilee. Vielä tulee mieleen se että koska lattia on kahden mattokerroksen takia pehmeä, jättää huonekalut mattoon pahemmat painaumat jotka eivät välttämättä . Muovimatto ei ole äänieriste. L aminaatin ja lautaparketin alle on aina asennettava askeläänieristys valmistajan ohjeiden mukaisesti.


Voiko alla olevasta muovimatosta olla myöhemmin haittaa? Laminaatin asennuksessa on . Voiko esimerkiksi asunnon sisäilma huonontua?

Mitä työvaiheita vaaditaan, jos matto joudutaan poistamaan? Vastaus: Esittämäsi pintamateriaalin voi asentaa muovimaton päälle , mutta laita niiden väliin valmistajan suosittelemaa välimateriaalia. Myös lattian käyttöaikana kosteus ja lämpötila on pidettävä tällaisina. Vaikka lattia olisi parkettia tai laminaattia, pinnan alla saattaa olla muovimatto. Monesti rautakaupoissa suositellaan, että uusi parketti asennetaan muovimaton päälle.


Kyllä sen voi jättää, mutta ensin pitäisi tarkistaa mittaamalla matto tai ilma , että yhdistettä ei ole. Parketti tai laminaatti eivät ole tiiviitä. Hyväksyin ratkaisun, että muovimatto jätetään vinyylikorkkilattian alle, koska uusikin pinta on joka tapauksessa hengittämätön. Ei olisi pitänyt, varsinkin kun kysyjä aikoi käyttää tasoitetta muovimaton päällä. Tutkimuksissa on havaittu, että uuden lattiapinnan alle jätetty vanha muovimatto voi aiheuttaa terveyshaitan ja lisätä asukkaiden oireilua.


Kujala myös arvioi, että rakennuksissa, joissa muovimatto on liimattu maanvaraisen betonilaatan päälle , ongelmat saattavat nousta tavallista suuremmiksi . No me laitettiin kesällä laminaatti vanhan muovimaton päälle pohja oli kyllä aika epä tasainen mutta . Vastausten perusteella olen käsittänyt, että laminaatin voi asentaa kerrostaloasunnossa vanhan muovimaton päälle. Millois tuo uusi asunto- osakeyhtiölaki tuli voimaan ja mitä se vaikuttaa tämmöisissä muutostöissä? Hukkapaloja ei tule paljon, sillä yli jääneellä pätkällä voi aloittaa uuden rivin, kunhan se on ainakin noin sentin mittainen.


Esimerkkikohteessa laminaatti asennettiin vanhan muovimaton päälle. Kävisikö kotiisi vinyylilankku, keraaminen laatta, mikrosementti vai tekstiililaatta? Näin valitset ja asennat.


Uudet lattiamateriaalit on helppo laittaa jopa suoraan muovimaton tai laminaatin päälle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit