Ulkoleikkejä lapsille

Tutustu leikkeihin klikkaamalla alla olevia leikin aihealueita. Välimuistissa Samankaltaisia Täältä löydät hauskoja leikkejä lapsille. Nämä leikit toimivat sekä sisällä että ulkona! Tavoitteena oli opettaa lapsille yhdessä toimimisen ja toisen huomioon ottamisen taitoja.


LEIKKEJÄ MUSIIKIN TAHDISSA. Tässäkin leikissä vain navan alapuolelle osuneet .

Lapsen ja nuoren kehitystasosta riippuu, millaisia muotoja leikki saa. Joitakin leikkejä leikitään lapsuudessa ja niihin tarvitaan usein leluja. Hieman vanhempana kiinnostavat ryhmäleikit ja kehityksen myötä lapsi pystyy leikkimään vaikeampia ja älyllisesti vaativampia leikkejä. Pihaleikkejä lasten kanssa. Liikuntaleikit - ihmisen ensimmäiset leikit.


Mitä tehdä lasten kanssa ulkona? Tässä muutamia vinkkejä ja helppoja leikkejä, joita voi leikkiä eri ikäisten . Omaan itseensä ja ympäröivään maailmaan tutustuminen on valtava haaste lapselle. Siinä paras väline on leikki.

Samantyyppisiä leikkejä ja leluja on hyvinkin erilaisissa . Valitaan kiinniottaja(t). Kiinniottaja koettaa saada toiset kiinni. Kiinnisaatu pysähtyy ja käy seisomaan leveään haaraseisontaan.


Kiinnisaadun voi pelastaa siten, että joku toinen kiinniotettava ryömii tämän jalkojen välistä. Muut leikkijät menevät ensin kotiviivalle keksimään kuninkaan kysymyksiin vastaukset ja siirtyvät sitten kyselyviivalle. Kuningas vastaa: Hyvää päivää kiltit lapset ! Lapset vastaavat sen, mitä . Leikki loppuu kaikkien jouduttua kiinni.


Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda liikuntaleikkikansio Uppo-Nallen päiväkotiin, Kuopioon. Lii- kuntaleikkikansio on suunnattu 3–6-vuotiaiden lasten motorisen kehityksen tukemiseen ja vahvis- tamiseen. Kansioon on koottu yhteensä sisä- ja ulkoleikkiä. Leikeistä tuodaan esille eri variaati- oita siitä . Olen 3-5-vuotiaiden jumppaohjaaja ja mun pitäisi keksiä ikäryhmälle sopivia leikkejä , mielellään muuta kuin hippaa. Tuntuu että kaikki perusleikit tyyliin karhu nukkuu, kapteeni käskee ja maa-meri-laiva olemme miljoona kertaa kahlanneet läpi.


Olen selaillut kirjoja ja nettiä läpi, mutta kovin hyviä vaihtoehtoja ei ole löytynyt. Goodies Lapsille hauskoja pelejä ulkona. Ole tasapuolinen ja huolehdi, että kaikki noudattavat sääntöjä.

Valvo leikkiä ja huolehdi leikkijöiden turvallisuudesta. Lopeta leikki ennen kuin se alkaa käydä tylsäksi. Merkitse uudet leikit muistiin ja jaa kokemuksiasi. Käytä leikkejä rohkeasti niin lasten , nuorten kuin aikuistenkin kanssa!


Molemmat olivat jo pitkälti yli kolmenkympin, kun he päättivät, että lasten annetaan tulla nyt, jos heitä on tullakseen. Neljän vuoden sisällä he saivat kolme: kaksi poikaa ja yhden tytön. Meille tuli vahva ajatus luoda oma jengi, ”me”, joka pitää yhtä ja luo omat perinteet, vappumunkit ja joulukinkut, Ile kertoo. Esimerkiksi: vessanpönttöhippa, x-hippa, haarahippa, akuhippa, töpselihippa jne. Myös erilaisia palloleikkejä voi olla alkulämmittelyksi, esim.


Kolmannella kerralla kun joku lapsista sanoo KRAKS ja muori kysyy Mikä se oli? Tällöin lapset juoksevat takaisin kotiviivalle ja muori koettaa saada jonkun kiinni. Kiinni saadusta tulee muori ja leikki alkaa alusta.


Yksi leikkijöistä valitaan hipaksi. Mukaan kannattaa valita vain sellaisia leikkejä , joissa liikutaan paljon, sillä muuten kylmä voi yllättää. Jos leikkijät joutuvat odottamaan välillä . Leikkeihin kannattaa kuitenkin tutustua etukäteen ja pohtia mikä tutustumistapa sopisi parhaiten ohjattavalle ryhmälle. Leikkejä voi toistaa eri muodoissa, mutta yhtä leikkiä ei kannata venyttää liian pitkään. Kun lapset vielä ovat innostuneita, voidaan siirtyä seuraavaan leikkiin.


Aikuisen ohjaus on tärkeää silloin, kun lapsi tarvitsee tukea leikin toteuttamiseen, oikeat työkalut ja ympäristön leikin turvalliseen suorittamiseen. Jokainen yrittää, kunnes on löytänyt oman parinsa. Sen jälkeen vaihdetaan ryhmien tehtäviä ja leikki jatkuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit