Teräshormi kokemuksia

Leivinuunin purku ja takka tilalle, kokemuksia ? Meidän takkahuoneessa on järjettömän paljon tilaa vievä leivinuuni. Rakenteilla 2- kerroksine. Suunnittelun alkumetreiltä olemme tienneet, että seuraavaan taloomme tulee teräshormi harkkohormin sijasta. Ei sillä, että harkkohormissa olisi mitään vikaa, mutta ulkonäöllisistä syistä olemme kallistuneet teräshormiin. Lisäksi kun seuraavassa talossamme on maalämpö niin takkaa ei tule luultavasti . Eristämättömiä savuhormeja ei onneksi ole olemassa mutta ongelma on se, että ne eristetytkin tuppaavat aiheuttamaan tulipaloja.


Sinulla on ”kevythormi” mutta onneksi se on juuri oikeassa paikassa eli kattilaan liitettynä! Kattilan teho yleensä tiedetään ja siihen osataan sovittaa oikeanlainen hormi. Viestit: 1 Vierailut: 1. Itselläni on kaksi takkaa joissa molemmissa on Schiedelin Steel teräshormi. Erittäin tukevia, helppoja koota ja siistejä pystytettyinä.


Tuntuvat toimivan käytössä hyvin, vetoa on ja hormi lämpiää ulkopinnaltaan maltillisesti. Muista valmishormeista minulla ei ole kokemusta. Teräshormin ympärille rakennettiin läpivientiä kuvaava rakenne, . Ikään kuin takkamyyjä ei tiennyt, että hänen myymästään takasta lähtee hormi keskeltä eikä takaa.


Aiheen pohjalla käytettiin Oulun rakennusvalvonnan omakohtaisia kokemuksia sekä Oulun paloviranomaisten ylläpitämiä tilastoja. Tulikivi- teräshormi on kotimainen, VTT:n testaama laatutuote. Lisäksi työhön otettiin ha- vaintoja seuraamalla muurareiden asennustyötä. Työssä tuli esille teräksisten savuhormien aiheuttama mahdollinen tulipaloriski, vaikka hormi olisikin mitoitettu ja . Tarvis 200mm teräshormin , mutta hinnat verrattuna muurattuun on melkoiset (3x).


Tarkkaa mittaa en vielä tiedä, mutta varmaan n. Ei omakohtaista kokemusta , joten muistikuvan perusteella mennään. Harvalla omakotitalorakentajalla tai remontoijalla on kokemusta valmispiipun asennuksesta. Siksi asennus kannattaa jättää ammattilaiselle.


Piipun valmistajalta tai myyjältä saa hyviä neuvoja ja tietoa asentajista. Myös paikallinen nuohooja voi olla hyvä tiedonlähde. Ennen kuin alkaa edes miettiä piipun . CE merkintähän tarkoittaa käsittääkseni vain sitä, että täyttää yleiseurooppalaiset direktiivit. Mikäli se on myönnetty jossain muualla kuin Suomessa, se ei välttämättä . Mites muronikkarit ovat onnistuneet asentamaan piiputtomaan taloon piipun? Itesellä se olisi edessä saunaremontin yhteydessä.


Tilasin tässä pari viikkoa sitten nuohoojan kun ei ole pitkään aikaan käynyt ja talvi on tulossa. Katsoin edellisen käynnin kuittia, josta en kyllä paljoa ymmärtänyt. Se nyt ainakin kuitista selvisi, että kaksi savupiippua . Jalotakan valmistamat kotimaiset JT- teräshormit soveltuvat kaikkiin puilla lämmitettäviin tulisijoihin, joiden savukaasujen lämpötila on enintään 6astetta.


CE-merkintä takaa tuotteiden korkean laadun niin materiaalien kuin itse . Kohden puolikkaan hormi täysin kuvitteellinen versio. Piippu kestää hyvin kovatkin lämmönvaihtelut. Muurattu piippu on myös ongelmallinen.


Tiili sitoo ja luovuttaa lämpöä, ja mikäli sitä ei ole pintakäsitelty, myös kosteutta. Kylmillään tai ylläpitolämmöllä olevissa rakennuksissa tämän huomaa erittäin hyvin. Suuri tiilimuuri ja piippu siirtävät huoneilmaan . Sileä Permeter Smooth on turvallinen teräshormi. Sen ainutlaatuinen keraaminen eriste ei sintraannu kovassakaan kuumuudessa.


Suomen johtavan valmispiippuvalmistajan Schiedel Savuhormistot Oy:n laajasta tuotevalikoimasta löytyvät parhaat valmispiiput kaikenlaisiin tulisijoihin ja jokaiseen . Uusi selkeä, täydellinen ja asennusvalmis kokonaisuus. Hormin suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota paloturvallisuuteen ja hormin jäähtymiseen sisäkaton läpiviennin osalta. Aiheeseen teräshormi kokemuksia liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit