Tee itse vanerin taivutus

Itse olen kokeillut näiden kanssa kikkailla ja totesin, ettei edes kahta 4mm vaneria taivuta kotikonstein onnistuneesti 10cm säteelle. Kunnon puristuspenkin kanssa en ole päässyt leikkimään enkä sisäpinnan sahauksia ole kokeillut. Vanerin sijasta voi käyttää suoraan esimerkiksi 5mm viiluja, joka . Rautalangasta viäntäen: Puunkantoteline taivutetusta vanerista.


Välimuistissa Samankaltaisia 4. Itse päätin tehdä puunkantotelineen, koska se tässä kirjoituksessa (klik!) mainittu puunkantoteline on tänä päivänä jo aika karun näköinen.

Taivutus ei ollut myöskään aivan symmetrinen, joten toista versiota varten valmistin puusta taivutusmuotit, joilla pohjan säde saadaan samanlaiseksi ja pystyt . Ymmärtääkseni ei toivoakaan taivuttaa noin paksua vaneria. Tee muotti kaaresta, ja lado sen päälle vaikka mm vanerista leikatut suikaleet. Vanerissa on paksumpaa sydänviilua ja millin pintaviilut. Kaaret on valmiina,yritänkö kuivana vai märkänä,vai onko tuomittu epäonnistumaan?


Vihjeitä parhaista menetelmistä otetaan vastaan. Kappale muotoillaan riittävän suuresta kappaleesta haluttuun muotoon esim. Massiivipuusta taivutettu kappale, apuna käytetty metallivannetta katkeamisen estämiseksi.

Vaneri valmistetaan ohuista puuviiluista liimaamalla. Yksittäisen viilun paksuus on 4. Viilut ladotaan siten, että päällekkäisten viilujen syysuunnat ovat. Ohjeellinen taivutussäde on hieman alle yhden metrin, kun taivutus tapahtuu poikittain pintaviilunsyyn suuntaan ja levyn paksuus on enintään mm.


Mikä olisi rakenteen kestävyyden kannalta sopivin liima? Olen suunnittelemassa 4mm vanerista kaarevaa pintaa ja kaipaisin tietoa miten tiukkaan kaareen tuollaisen vanerin voi kääntää kotikonstein ilman sälöytymistä. Jos sulla on joku tukikehikko, johon tuon . Keula taivutus tehtiin sahaamalla foamiin uria jotta taittui keulan muotoon mutta, kuitenkin niin ettei katkennut. Vinkun päälle vedettiin pakkausmuovia (kelmua) koska hiukan pelättiin tuon polyesteri hartsin sulattavan vinkkua, jota ei . Onnistuskos, jos tekis taivuttimen ja lämittäs höyrypainepesurilla samalla pikkuhiljaa? Tappeja johonki levyyn kiinni ja hihnalla kiristäs vaneria rullalle ja kuumaa vettä selkä puolelle.


Ja mie en oo mikkää uu eppä! Kaunis ja tukeva vaneri sopii hyvin amppelin materiaaliksi. Ripustuksiin tarvitaan ontelokudetta ja. Olin tehnyt aineopintojen aikana useita erilaisia taivutuskokeiluja. Nyt minulla oli kuitenkin sellainen idea, josta olin erityisen innostunut.


Lisäksi taivutuksen onnistuessa säästäisin aikaa, sillä saisin yhdistettyä kaksi työtä.

Tarkoitukseni oli taivuttaa vanerista pehmusteet kitaratelineeseeni. COM - pitkään vaivannut asia jota ei moni usko. Puu ei ole kuitenkaan rankaa jota väännellään vaan joko limittämistä pärettä muistuttavilla kappaleilla esim. Lämpöä ja liimaa ja puristinmuotti. Eli jalan toiseen päähän oli sahattu urat päreitä varten joka sitten taivutettiin.


Pitäisi taipua tuollaiseen muotoon kun vaan syynsuunta on oikein eli poikittain. Kuumassa vedessä uittamalla vaneri pehmenee niin että se kyllä taipuu tuohon muotoon. Jos 6mm paksuus on haussa niin ilman muuta kahdesta 3mm kerroksesta liimaamalla. Uretaaniliima toimii tuossa hommassa hyvin.


Puuttuu: tee ‎ itse Muusikoiden. Keskustelu - Rumpukoteloita itse vanerista. Nonniin, pitäisi varmaan ruveta väsäämään rumpupöntöille ja ständeille kuljetuskoteloita vanerista.


Vanerista pelticaseakin olen miettinyt, tuo kankainen kun on parhaat päivänsä nähnyt, ja pellitkin on vaarassa roudatessa. Onko kukaan suoriutunut tästä operaatiosta kunnialla? Tähän threadiin voisi laittaa . Me tehtiin itse muutama vuosi sitten eteiseen neljällä liukuovella oleva kaapisto, kattoon asti. Sisällä hyllykiskoa ja kannattimet. Kaiken kaikkiaan rahaa materiaaleihin meni noin 3euroa.


Ja kaapisto on ollut tosi käytännöllinen ja kestävä. Tee kunnollinen muotti, ainakin pari lankkua, joihin sahaat leveälle sivulle haluamasi rockerin. Kehys on tehty koivu ja pähkinäviilusta, joiden paksuus on ,5mm. Viilut oli helppo taivuttaa ei tarvinnut mitään kostutuksia.


Tein joskus aikanaan itse vastaavan mutta ohuesta vanerista taivuttelin märkänä. Joo itsekkin tein aikoinaan vanerista haavin, jolle kävi heikosti. Jos styrox on ihan väärä ratkaisu, niin tottakai valitsen sitten sen vanerin. Itse laittaisin vielä pehmusteeksi kerroksen vanua tms.


Metalliteollisuuden valmistusmenetelmät.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit