Mäntyportaiden valkolakkaus

Onko kellään kokemusta vanhojen, kellastuneiden mäntyportaiden kunnostamisesta? Vaihtoehtoina olen lähinnä ajatellut joko maalaamista valkoiseksi tai sitten hiomista ja lakkaamista, jolloin säilyisivät puisen näköisinä. Homma tuntuu molemmilla tavoilla hyvin työläältä. Kaiteisiin pitäisi saada myös jonkinlaista . Kuluneet puiset askelmat on mahdollista kunnostaa uudenveroisiksi. Tässä yksinkertaiset ohjeet vaihe vaiheelta – portaiden kunnostus hoituu helposti.


Aloitin pesemällä portaat Tikkurilan Maalipesulla. Käytin pesuainetta ja vettä ihan kunnolla. Huuhteluun sai käyttää aikaa, tuntui, etttä pesuaineesta johtuvaa tahmeutta oli koko ajan vain.


Huuhtelun jälkeen odotin, että portaat olivat kuivuneet ennen hiomisen aloittamista. Hioin kaiteet ja rakenteet, . Hiominen ja uudelleen lakkaus on todella kova homma. Epäilen, jos omistaja sanoo ettei saa maalata, niin se pitää sisällään myös sen, ettei saa petsata tai lakata uudelleen. Todennäköisesti uudelleenlakkaus ei poista alkuperäistä ongelmaa, joka on siis se, että ap ei tykkää männystä materiaalina tai miltä se näyttää. Kun käytiin reilu kaksi vuotta sitten ensimmäisen kerran katsomassa tätä asuntoa joka sitten ostettiin, ensimmäisen ajatus oli että nuo portaat pitää maalata.


Kellastunut mänty ei meidän kummankaan silmään ole kaunista ja oikeasti inhosin noita portaita koko ajan. Ajatus portaiden maalaamisesta tuntui . Katso toteutunutta portaiden maalausremontin hintaa. Tutustu toteutuneiden remonttien hintoihin ja löydä luotettava tekijä remontillesi. Asunnossa on vuotta vanhat lakatut mäntyportaat. Haluan maalata ne valkoisiksi.


Pitääkö kaikki pinnat ja kaiteet hioa? Tietäisikö täällä joku mäntyportaiden maalauksesta? Mainitsinkin tuossa jossain postauksessa ohimennen, että täällä ollaan oltu taas maalauspuuhissa ja tällä kertaa väriä sai pintaansa mäntyportaat.


Asia, joka olisi pitänyt tehdä jo monta vuotta sitten, mutta aina vaan lykkäsimme sitä koska siinä on niin kova homma. Myönnetään, olihan siinä tekemistä, . Pitänee ensin hioa lakka pois ja sitten valkolakata. Ja meillä on vuodelta -lakatut mäntyportaat , aivan kamalan pinttyneen rumat. Pitäisikö ne vain maalata valkoiseksi, jos jättäisi. Hionnan jälkeen suoritetaan vielä lakkaus tai maalaus riittävän monta kertaa, jotta pinnoitteesta tulee varmasti riittävän paksu raskasta kulutusta varten.


Mikäli askelmapinnat ovat vahingoittuneet enemmän voi olla syytä vaihtaa myös koko askelmapinnat uusiksi, mutta tämä vaatii usein koko portaiden purkamista, jotta . Sain lukijalta toiveen kertoa portaiden maalaamisesta hiukan tarkemmin, joten tartuin nyt aiheeseen, kun se vielä on tuoreemmassa muistissa. Emme laatineet etukäteen tarkkaa budjettia portaiden kustannuksista, mutta selvää oli heti alussa , että teemme työn itse ja säästämme näin ainakin hiukan. Mäntyportaiden hionta ja lakkaus. Portaisaa askelta ja niissä lakkapinnoite.


Seuraavat tiedot on lisätty 29. Portaat ovat kuvan mukaiset kierreportaat. Portaiden kunnostus tehdään hiomalla ja maalaamalla. Samalla omakotitalon hämärä eteistila muuttuu valoisammaksi. Puisten sisäportaiden kunnostaminen on usein pulmallista.


Kun eteen tuli sopivasti kohde, jossa oli kahdet kunnostusta vaativat sisäportaat, totesimme hyväksi käyttää kahta erilaista tapaa. Petsaussävyihin voi tutustua sivustolla peits. Käytämme ainoastaan liuotepohjaisia . Ennen sitä olemme keränneet kymmenen vuoden ajan kokemuksia ja taitoja niin portaiden tuotannosta sekä remontoinnista.


Tasohiomakone, sikli ja paperit oikealle karheudelle, niin hyvä tulee. Jos ei ole konetta, niin pitää olla kunnon klossi paperin tueksi, ja enemmän aikaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit