Lasikuidun päälle maalaus

Joopa enmpäs ole ammattilainen minäkään mutta kun. Noille kuitusille veneille on ollut tapana tehdä ns, toppari maalaus alle. Toi on jokin vahaa tai vast, sisältävä maali jota ei kuulemma voi ruiskulla maalata.


Sen tarkoitus on estää lasikuitua imemästä litratolkulla maalia, siihen päälle. Laskuidun ja pellin yhdistäminen.

Lisää tuloksia kohteesta overdrive. Vaurioitunut tai naarmuntunut gelcoat- pinta korjataan TEMACOAT RM epoksimaalilla. Vanhojen muovipintojen ulkonäköä voidaan kohentaa käsittelemällä pinnat. TEMADUR polyuretaanimaalilla. ViestiKirjoittaja TRavalto 23.


Onko kellä kokemusta lasikuidun maalauksesta. Hain lasikuituisen traktorin kopin. Kylpytynnyrin pinnoitus 5.

Mahtaakohan jostain löytyä hyvää artikkelia miten lasikuituveneen maalaus kannattaisi suorittaa? Lasikuitukitillä paikkaus 30. Siis pohjatyöt, hionta, vanhojen maalien poisto, maalin valinta yms. Tarkoitus olisi maalata uusiksi sisältä ja päältä ? Joku on veneen kannet jo joskus ehtinyt maalatakin ilman mitään kunnon pohjatöitä, niin . Maalaa puhtaan lasikuidun päälle pari kerrosta epoksiprimeria ja sitten sen päälle antifouling.


Hempelin Hard Racing on hyvä ja . Jos hion lasikuituveneen ulkopinnat mataksi ja maalaan päälle öljymaalilla. Pysyykö vai onko parempia halpoja värejä? Katoin joskus kuvia sun paatista, pohjaan pistäisin pesun ja hionnan jälkeen myrkkyvärin, itse käytän Blake´s:a, se on halpaa ja sitä saa helposti . Tässä on hyvä perusohje tuohon lasikuidun laminointiin. Itse ostin kaikki tarvikkeet biltemasta ja hyvä tuli.


Maalauksesta sen verran, että alle pitää vetäistä primeri jonka päälle sitten vasta varsinainen maali. Kun kuitu itsessään ei pidä vettä, niin tämä primeri tekee vesitiiviin kalvon siihen pinnalle. Olisi tarkoitus maalata lasikuitulevikkeet,mutta pitääkö lasikuidulle olla tartuntaaine?


Automaalikauppiaat tietää metkut, kun maalataan vanhan maalin päälle.

Ei mitään kokemusta mutta eikös olisi mahdollista että hiot sen kevyesti niin että hapettumat lähtee veks ja sitten telaat päälle topcoatin, siis gelcoat. Topcoat on sitä samaa maalin näköistä ainetta jota on jokaisen lasikuituveneen pohjassa ja sisäpuolella päällimäisenä. Siihen ei tarvita mitään primereitä tms. Voihan ne maalaukset tehdä . Vene on edellisen omistajan toimesta maalattu ilmeisesti jollain asiaan sopimattomalla, ilmeisesti jollain talomaalilla.


Tulos seuraava, valkoisen päälle sinistä, josta on irtoillut palasia ja on muutenkin aika härskin näköinen. Kohdassa on siis tullut lasikuitu pieneltä alueelta gelcoatin alta näkyviin. Kannen, pilssin ja säilytystilojen maalaus. Veneen maalaamiseen voi olla monia syitä.


Levitä antifouling-maali primerin päälle. Vene voi olla niin pahasti naarmuilla tai siinä on jo niin paljon paikkauksia, että se muistuttaa enemmän dalmatialaista, kuin venettä. Pilssiin maalasin vanhan sinivalkoisen sekamelskan päälle siistin valkoisen pinnan Multicoatilla. Maalin lohkeilu ihmetytti minua suuresti. Oletin että alkuperäinen gelcoat-pinta on jossain vaiheessa maalattu huonosti ja tuo uusi pinta lohkeilee gelkkarin päältä.


En ymmärrä – eikös gelcoat ole lasikuidun kanssa ”samaa aineista”, kun runko laminoidaan muottiin? Onko laminoinnissa aikanaan käynyt . Olis tarvetta maalailla muutama pikku lasikuidusta tehty osa ja pohdin tässä, että millä maalata , jotta saadaan kestävä ja. Jos kyseessä on kelkan kuomut niin on oikeastaan ihan sama millä ne maalaa. Nyt ku menee ruiskimaan, niin tulee tyylikäs sääskipinnoite kaupan päälle ;D.


Uudessa gelcoat-pinnassa on runsaasti muottivahaa ja irroitus-aine jäämiä, jotka pitää. Saatiinhan se oma purkki vihdoin käännettyä ympäri tallissa, jotta päästään hionta hommiin ja sitä rataa. Vene siis 30m pitkä 80m leveä lasikuitu vene.


Aloita laminoimalla ensin se suurin matonpala (siis hartsi alle ja matto päälle ). Ennen topcoatin maalausta kannattaa hioa pois mahdolliset piikit ja muut suuremmat epätasaisuudet. Nyt voidaan poistaa teippaus ulkopuolelta ja hioa vauriokohta valmiiksi maalausta varten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit