Sohvan maalaus kalkkimaalilla

Näin ihan alkuun, ennen kuin alan selostaa tätä projektia haluan sanoa, että ÄLÄ OSTA ANNIE SLOAN KALKKIMAALIA ! Sillä nimittäin tahtoo maalata kaiken. Minulla oli vähän suunnitelmissa kokeilla maalata tuolla ihanalla Annie Sloan kalkkimaalilla jotain . Sohvatuolin maalausta chalk paint -maaleilla. Kiinnostuin chalk paint -maaleihin tutustumisen yhteydessä myös kankaiden maalaamisesta.

Kiinnostava aihe, joten tähän aiheeseen oli tutustuttava. Muutoin ehjä, mutta kankailtaan jo paikoin pinttyneen lian peitossa oleva . Nojatuoli kaipasi uutta verhoilua, joten nyt oli oiva tilaisuus kokeilla maalata kangas. Olisi edessä kokonaisen sohvan maalaus ja mietin uskallanko kalkkimaalia kokeilla siihen hommaan. Kalkkimaalin helppokäyttöisyys on vienyt suomalaiset mennessään. Kangas on myös sellaista kiiltävää.


Kati - Tavallista arkea 16.

Kiitos kysymästä, tuolille kuuluu ihan . KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Vesiohenteinen kalkkimaali on oikea tuunaajan unelma. Voit maalata puuta, metallia ja jopa kangasta. Se on erittäin ympäristöystävällinen ja tehdään vanhan reseptin mukaan luonnonmateriaaleista. Sopii tuoksuttomana hyvin myös allergikoille. Sisustus Deconella Puinnintie 2 . Niksejä sohvakankaan värjäämiseen.


Miten värjätä sohvan kangasta? Meillä on v vanhat kylläkin hyväkuntoiset nahkasohvat, joissa on mukava löhötä. Upholstery Spray:lla voit antaa pehmeille huonekaluille uuden elämän tai muuttaa niiden väriä remontin . Ne sopi silloiseen asuntoomme, nyt ne jotenkin pilaavat koko huoneen. Voiko sohvat maalata itse jollakin nahkamaalilla?


Haluaisin kuulla todellisista kokemuksista nahan maalaamisestä enkä . Loppujen lopuksi en kuitenkaan raaskinut maalata sen suloisesti kulunutta puupintaa piiloon. Tuunausta tämä tuoli kuitenkin vaati(!) ja tuunaukseen myös joutui pääsi. Olisin toki voinut vaihtaa tuolin istuimeen vain sievän kankaan, mutta koska ko.

Ostin sohvan kirpparilta muutamalla kympillä. Itselläni ei ollut aikaisempaa kokemusta siitä, miten maali käyttäytyisi näin kovalla kulutuksella olevassa kalusteessa. Vähän soitellen sotaan- fiiliksillä halusin kuitenkin kokeilla! Lipaston maalaus kalkkimaalilla. Tarkoitan siis sellaista, että anon Teemun kanssani kesäiltana hiomaan vanhoja kuormalavoja ulkona, että saan seuraavana päivänä maalata ne valkoiseksi ja tehtyä sohvan parvekkeelle.


Niinpä maalauksen voi tehdä vaikka sisällä, kuten sitten teinkin. Voitte kuvitella, että huusin pitkän eiiii:n tuon kuultuani, sillä mä annoin juuri pois nojatuolin joka kauniista ja yksinkertaisesta muotoilustaan huolimatta oli meille täysin väärän värinen. Mikään ei toki näitä estä tekemästä, jos niin haluaa.


Maali ilmeisesti myös tarttuu kutakuinkin kaikkeen mahdolliseen materiaaliin, ja sillä voi todella maalata lähes . Lueskelin jo kauan sitten kateellisena ameriikanbloggaajien kirjoituksia, joissa he kertoivat maalanneensa sohvan ja muuttaneen täten koko. Riittikö yksi kerros maalia vai pitikö suihkia useampaan kertaan? Musta toisi mukavaa kontrastia ja sopisi kyllä vihreään mukavasti! Päädyin pähkäilyssäni kuitenkin siihen turvalliseen valkoiseen, ja päädyin sitten maalaamaan sohvan lattiamaalilla!


Pohdiskelin, että jos maali soveltuu puulattiaankin niin eikö se menisi hyvin sohvan puuosiinkin ja sävy ainakin natsaa . Tuossa aiemmin jo esittelin meidän keittiön uusiksi maalatut tuolit, ja kerroin vähän Annie Sloanin Chalk paint TM-maaleista, joilla ne maalasin. Lupasin vielä vähän tarkemmin kertoa miten maalauksen toteutin. Joten tässäpä pieni postaus siitä. Vaihekuvia on valitettavasti melko vähän, koska kädet . Helmikuussa päätin pitkän haaveilun ja jahkailun jälkeen hankkia kokeiluun Annie Sloan kalkkimaalia. Rohkaistuin eräänä päivänä, levitin pahvit sohvan alle ja aloin sutimaan.


Itsekin olen jonkin verran kalkkimaalilla maalaillut, tykkään sen mattamaisesta pinnasta ja että sillä helppo maalata. Kierrätys on päivän sana, myös sisustuksessa. Mutta miten kirppiksiltä ja siirtolavoilta löydetyt huonekalut ehostetaan omaan sisustukseen sopiviksi?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto